Γιατί ΔΕΝ παρέστη ο Δήμος Ζωγράφου στη δίκη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη;

Αναφερθήκαμε στο τελευταίο τεύχος της ΖΩ2, που διανέμεται αυτές τις μέρες, στην είδηση της δικαίωσης Βλαχογιάννη στο Εφετείο για το θέμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγράφου, μην μεταφέροντας όμως την υποψία μας για το ότι ο Δήμος Ζωγράφου δεν παρέστη καν στο Δικαστήριο αυτό!! Κάτι όμως που το επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Σταματάκης στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε ο ίδιος ξέρει γιατί δεν παρέστη ο Δήμος!!

Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, και πρώτα το δημοσίευμα της ΖΩ2:

«Ισχυρή είναι η σύμβαση που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες του Εμπορικού Κέντρου «Άνοιξη»  με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Ζωγράφου για τη στέγαση της Βιβλιοθήκης και από «δυστροπία» δεν καταβλήθηκαν τα ενοίκια για την περίοδο από το 2019 έως το 2021. Αυτό αποφάνθηκε το μονομελές Εφετείο με την υπ. αριθ. 2096/24, ανατρέποντας πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε το Δήμο και την απόφαση του ΝΠΔΔ να μην καταβάλει τα ενοίκια. Τώρα αναμένεται και νέα αγωγή για το μετέπειτα του 21 διάστημα, και φυσικά αναμένεται και ο «λογαριασμός»…»

 

-Χτες βράδυ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ζωγράφου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Καραβίδας, έβαλε το θέμα και πήρε την εξής απάντηση από τον κ. Σταματάκη:

Ούτε εγώ ξέρω, και θέλω να μάθω, γιατί δεν παρέστη ο Δήμος στη Δίκη. Θα ρωτήσω και θα σας πω στην επόμενη συνεδρίαση…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *