Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής στο ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής στο ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής στο ΚΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Την «παίρνει επάνω του» ο ΣΥΡΙΖΑ της Καισαριανής την απόφαση συμμετοχής της «Συνεργασίας Πολιτών» στην «Ενωμένη Καισαριανή», παραπέμποντας στον Νοέμβρη του ’22, όταν τα καθοδηγητικά του όργανα επιχείρησαν-όπως αναφέρει-τη συνεργασία όλων των «αριστερών, δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της πόλης», αλλά έπεσαν πάνω στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον Ηλία Σταμέλο που «δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει με οποιοδήποτε τρόπο επί της πρότασης μας» και «έκτοτε, έχει προβεί σε μια κακόβουλη και στείρα αντιπαράθεση χωρίς πολιτικά επιχειρήματα.»

Αναλυτικά οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,
Τον Νοέμβριο του 2022 και ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023, με υψηλό αίσθημα ευθύνης μετά από απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανατολικής Αθήνας απευθυνθήκαμε σε όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις του Δήμου Καισαριανής καταθέτοντας ένα πλαίσιο πολιτικών θέσεων-στόχων για την τοπική αυτοδιοίκηση γενικά και τα προβλήματα της πόλης μας ειδικότερα. Στόχος μας ήταν να διαμορφώσουμε ένα κοινό πρόγραμμα πρωτοβουλιών και διεκδικήσεων που συνολικά θα αναβαθμίζει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πραγματική λαϊκή εξουσία, ικανή να συμβάλει στην καθημερινότητα και στο μέλλον των κατοίκων της.
Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου περνούσε μέσα από την συνεργασία όλων των αριστερών, δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της πόλης μας.
Η πρότασή μας περιελάμβανε 5 θεμελιώδεις άξονες/στόχους:


1. Δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση
2. Αποκέντρωση με αναβάθμιση του ρόλου της αυτοδιοίκησης
3. Διαφάνεια στις συμβάσεις
4. Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών
5. Διαδημοτική συνεργασία
Τους άξονες αυτούς εξειδικεύσαμε και παρουσιάσαμε με αναλυτικές προτάσεις και διεκδικήσεις όπως:
1. Τη δημιουργία μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας
2. Την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης
3. Πρόγραμμα για την ενίσχυση της κατοικίας
4. Αύξηση των πόρων στους Δήμους και προσλήψεις σε προσωπικό
5. Ειδικά προγράμματα για ΑΜΕΑ


Θέματα πολύ σοβαρά για να αγνοηθούν από αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τα οποία αφορούν τους δημότες και κατοίκους της Καισαριανής μας.
Στην πρότασή μας αυτή ανταποκρίθηκαν τρείς παρατάξεις: Η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής», με επικεφαλής την Άννα Παραγυιού, η παράταξη «Καισαριανή Τώρα», του Δήμαρχου Χρήστου Βοσκόπουλου και η παράταξη «Καισαριανή Δημιουργία», με επικεφαλής την Σταυρούλα Μερσίνη Καμπάκα.
Η κ. Μπεττίνα Γραφίδου και η παράταξη «Όμορφη Πόλη» συμφώνησε επί της αρχής, δεν θέλησε όμως να προχωρήσουμε σε συνεργασία.
Η παράταξη της Ανυπόταχτης Καισαριανής με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιλτσακάκη αρνήθηκε οποιοδήποτε διάλογο, αποστέλλοντας απαντητική επιστολή, ενώ η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει με οποιοδήποτε τρόπο επί της πρότασης μας.
Έκτοτε, έχει προβεί σε μια κακόβουλη και στείρα αντιπαράθεση χωρίς πολιτικά επιχειρήματα.
Ασφαλώς κάθε αυτοδιοικητική παράταξη έχει δικαίωμα να χαράσσει το δρόμο της και να μην συμφωνεί σε προτεινόμενους διαλόγους και συνεργασίες. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να συκοφαντεί τους πολιτικούς αντιπάλους της.
Ο κ. Σταμέλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις 5 Ιουλίου προσέβαλε με μοναδικό τρόπο τα μέλη της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής» και συνολικά τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ. που συμμετέχουν στην εκλογική συνεργασία της «Ενωμένης Καισαριανής», λέγοντας πως η συνεργασία αυτή είναι «εκλογομαγείρεμα, πως μοιράστηκαν καρέκλες και στήνονται συμφωνίες στην πλάτη του λαού». Το αδιανόητο είναι πως δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αλλά επιπλέον αποκάλεσε τα μέλη της ΣΠΚ «χειροκροτητές του ΑΖΟΦ, υβριστές του λαού και υποταγμένους».
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν και σε καμία, την θέση του και την διαχρονική του στάση κατά του φασισμού, του συντηρητισμού και της ολιγαρχίας.

Η Αριστερά που εμείς υπηρετούμε υπερασπίζεται τα λαϊκά στρώματα, τους αγώνες των εργαζόμενων, τα έμφυλα δικαιώματα. Για μας η λαϊκή βούληση και η εκπροσώπησή της σε κάθε συλλογικό όργανο είναι προαπαιτούμενο της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό θεσμοθετήσαμε την απλή αναλογική, την οποία βέβαια το ΚΚΕ και λοιπές αστικές δυνάμεις σαμπόταραν.
Να υπενθυμίσουμε στον κ. Σταμέλο την απουσία του ως Δήμαρχος από την παράδοση του Σκοπευτηρίου στον λαό της Καισαριανής, μια ιστορική στιγμή, που αποτέλεσε τη δικαίωση και το επιστέγασμα δεκαετιών αγώνων του λαού και των Δημάρχων της πόλης μας. Αλλά από ό,τι φαίνεται για τον ίδιο, την παράταξη και το κόμμα του άλλα είναι τα σημαντικά γεγονότα, άξια πανηγυρισμών, όπως η αύξηση του εκλογικού ποσοστού τους και όχι οι ιστορικές στιγμές για την πόλη. Οι πολίτες της Καισαριανής δεν ξεχνάνε κ. Σταμέλο!
Ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καισαριανής, σεβόμενοι/ες την πολιτική διαδρομή της παράταξης που στηρίζαμε πάντα, της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής», σήμερα την στηρίζουμε στο εγχείρημα της κοινής καθόδου με τις άλλες δύο παρατάξεις.
Γιατί τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχουν βαθύτατα εμπεδώσει την έννοια της δημοκρατίας και την ανάγκη για συνεργασία των προοδευτικών, δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων εναντίον των συντρόφων και των συντροφισσών μας και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων που με ανιδιοτέλεια προσπαθούν να συμβάλουν για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
Στηρίζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, με όλες μας τις δυνάμεις τους/τις υποψήφιους/ες μέλη της ΣΠΚ και την επικεφαλής Άννα Παραγυιού, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Ενωμένης Καισαριανής».
Στα πρόσωπά τους διακρίνουμε το ανθρώπινο δυναμικό, που η παρουσία τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, μαζί με τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη από την «Ενωμένη Καισαριανή» θα παλέψουν για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το καλό της πόλης και των κατοίκων της.
Τέλος, βεβαιώνουμε τον λαό της Καισαριανής ότι μετά από αυτήν, την οφειλόμενη απάντηση δεν θα ακολουθήσουμε άγονες αντιπαραθέσεις, παρά μόνο θα επιχειρήσουμε να αναπτυχθεί διάλογος γύρω από τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Καισαριανής.»

Οργανώσεις Μελών
ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καισαριανής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *