ΑΙΟΛΙΑ: Ανοίγει τις πύλες του ο κινηματογράφος της Καισαριανής στις 19 Ιουνίου

Ηλίας Σταμέλος: Στηρίζουμε το δικό μας σινεμά,  για να κρατήσουμε ζωντανή τη μαγεία

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος  ΑΙΟΛΙΑ (Φιλαδελφείας & Σολομωνίδου, Καισαριανή) ανοίγει τις πύλες του στις 19 Ιουνίου και σας υπόσχεται μαγευτικές βραδιές στη δροσιά του πάρκου.

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν συνολικά 39 αξιόλογες ταινίες.

Δευτέρα έως Πέμπτη η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλες τις μέρες για παιδιά έως 14 ετών, ΑμΕΑ και τον συνοδό τους, μέλη μονογονεϊκών, τρίτεκνων, πολύτεκνων οικογενειών, ανέργους (με την επίδειξη της σχετικής κάρτας), ηθοποιούς και όσους έχουν δικαίωμα ατέλειας.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος τόνισε:

«Ο θερινός κινηματογράφος δεν είναι μόνο η ταινία, η αξία του ίδιου του έργου. Είναι ένα μαγικό τελετουργικό. Τα φώτα που χαμηλώνουν, οι τίτλοι που αχνοπαίζουνε με φόντο το χάραμα, το τρίξιμο από τα χαλίκια, η δροσιά μέσα στα γιασεμιά. Ο θερινός κινηματογράφος είναι οι εφηβικές και νεανικές μας αναμνήσεις, τότε που ταυτιζόμαστε με τους ήρωες άδολα και ονειροπόλα.

Έναν τέτοιο θερινό κινηματογράφο έχουμε την τιμή να λειτουργούμε, το Cine Αιολία, κόντρα στους καιρούς,  δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας για να ξαναγεμίσει κόσμο όλων των ηλικιών, χαμόγελα και ξεγνοιασιά, που τόσο λείπουν από τους δημότες μας και τις γειτονιές μας.

Μετά από 4 χρόνια, επιστρέφει η δωρεάν είσοδος στην Αιολία από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ενώ κάνουμε και μια ιδιαίτερη προσπάθεια να εκφράσουμε μέσα από το «πανί» όλα εκείνα τα διαμάντια του κλασσικού κινηματογράφου, αλλά και των νέων παραγωγών που πάνε το νου και το συναίσθημα σε ένα άλλο επίπεδο, τρέφουν το μυαλό και την καρδιά.

Οι παρατηρήσεις, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί, απαραίτητοι για να γίνεται μια όλο και πιο συλλογική διαδικασία. Εξάλλου αυτό είναι τέχνη, η έναρξη μιας συζήτησης της κοινωνίας με τον εαυτό της.

Στηρίζουμε το δικό μας σινεμά,  για να κρατήσουμε ζωντανή τη μαγεία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *