-Έντονες φήμες για προσχώρηση στη «Δημοτική Ενότητα» της κ. Καφατσάκη

-Έντονες φήμες για προσχώρηση στη «Δημοτική Ενότητα» της κ. Καφατσάκη

Ένα σπίτι στην Αράχοβα κι ένα δικαστήριο στη Λιβαδειά τον Απρίλιο του ’24 είναι οι δυο λόγοι που, σύμφωνα με πληροφορίες του Παρασύμβουλου, οδήγησαν τον Γιάννη Βούρτση στην έξοδό του από τη «Συμμαχία Δημιουργίας».
Το 2022 ο κ. Βούρτσης αντιμετώπιζε δικαστήριο στην Αθήνα για την οφειλή του στο Ρυθμό, από το οποίο παραιτήθηκε, αποδεχόμενος έτσι την ουσία της υπόθεσης. Προ μηνός, ο κ. Βούρτσης έμαθε ότι ορίστηκε δικάσιμος τον Απρίλιο του 24 στη Λιβαδειά για την εκτέλεση των μέτρων που έχει ζητήσει εναντίον του η ΜΑΞΙΑΔΗΖ, που είναι και η ιδιοκτήτρια του Ρυθμού. Το πιθανότερο αποτέλεσμα δε, αυτής της δίκης, θα ήταν ο εκπλειστηριασμός του σπιτιού στην Αράχοβα.

Αυτό λοιπόν προσπάθησε να «διαπραγματευτεί» ο κ. Βούρτσης και εισπράττοντας την άρνηση του Βασίλη Θώδα να τον «καλύψει», όπως είχε συμβεί με άλλη δημοτική αρχή στο πρόσφατο παρελθόν, έφτασε στην παραίτηση από την Αντιδημαρχία των ΚΑΠΗ και την ανεξαρτητοποίηση από τη διοικούσα παράταξη.
Φήμες που κυκλοφορούσαν το απόγευμα στο Ζωγράφου τον έφερναν να συζητάει την προσχώρησή του στην «Δημοτική Ενότητα» της κ. Καφατσάκη. Μάλιστα, λίγο αργότερα ο Παρασύμβουλος άκουγε ότι το deal έκλεισε κι ότι αύριο πρόκειται να ανακοινωθεί. Προφανώς και δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη βασιμότητα της φήμης. Ένα από τα στοιχεία όμως που οδηγούν στην αποδοχή της είναι ότι μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να εκληφθεί ως έμπρακτη στήριξη της γνωστής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *