Ένα πλήρες χρονικό για την παιδική χαρά στο Άλσος Ιλισίων

Δεν «άντεξε» τη μονομερή ανακοίνωση της Διοίκησης Καφατσάκη, που παρουσιάζει την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στο Άλσος Ιλισίων επί της Ούλωφ Πάλμε, ως έργο καθαρά δικό της, ο Σύλλογος «ΙΛΙΣΟΣ», και με δελτίο τύπου δίνει ένα πλήρες χρονικό, από τη στιγμή που ο δασάρχης Αττικής έκλεισε την παιδική χαρά, μέχρι και σήμερα.

Το δημοσιεύουμε αυτούσιο στη συνέχεια, αναρωτώμενοι:

-Η επαναλειτουργία της παιδικής χαράς είναι κάτι που ενώνει τους Ζωγραφιώτες. Γιατί η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου επιλέγει να τους διχάζει;

 

 «Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στο Άλσος Ιλισίων στην Ούλωφ Πάλμε η πάσα αλήθεια είναι η ακόλουθη.

Μεσούσης της θητείας του πρώην  δημάρχου κ. Κώστα Καλλίρη, ο ανάλγητος δασάρχης Αττικής, συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από την  παιδική χαρά  και επέβαλε και πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ το οποίο, με ενέργειες της διοίκησης της κ. Καφατσάκη αργότερα διαγράφηκε.

Η διοίκηση της κ. Καφατσάκη μόλις ανέλαβε, ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του χώρου Δήμο Αθηναίων και υπέγραψε ως όφειλε(επειδή ο χώρος ιδιοκτησιακά ανήκει στον Δήμο Αθήνας), πενταετή σύμβαση παραχώρησης στο δήμο μας, για να καταστεί δυνατή η υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου της παιδικής χαράς. Παράλληλα ο δήμος Αθηναίων ανέλαβε την εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης για ολόκληρο το Άλσος Ιλισίων των 165 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του, πράγμα το οποίο ζήτησε και ο δασάρχης.

Ο σύλλογος μας που παρακολουθεί από κοντά τις εξωραϊστικές δράσεις στο δήμο μας οργάνωσε μαζί με τους περιοίκους συγκέντρωση στο άλσος Ιλισίων αυτή την περίοδο και με την ευκαιρία αυτή είχε και μια πλήρη ενημέρωση για το θέμα, από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Νίκο Κικάκη και από τη δήμαρχο κ. Τίνα Καφατσάκη. Επίσης κάναμε σαν σύλλογος διαμαρτυρίες στον δασάρχη Αττικής για την άρνηση του στο θέμα και επίσης επίσκεψη στην αντιδήμαρχο πρασίνου Αθήνας κ. Μυριβήλη, η οποία μας συμπαραστάθηκε.

Η πιο πάνω μελέτη  με κάποια καθυστέρηση εκ μέρους του δήμου Αθήνας, ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στο δασαρχείο για έγκριση και παράλληλα ζητήθηκε και η έγκριση για την έναρξη των εργασιών υλοποίησης της παιδικής χαράς στην Ούλωφ Πάλμε. Βέβαια  ο δασάρχης Αττικής πάλι ενάντιος στο θέμα καθυστέρησε κατά το δοκούν την έγκριση της, με συνέπεια η διοίκηση της κ. Τίνας Καφατσάκη να μην προλάβει να υλοποιήσει το σπουδαίο αυτό έργο μέσα στη θητεία της από 2014 μέχρι το 2019.

Η διοίκηση του εκλιπόντος κ. Βασίλη Θώδα, μετά την συνταξιοδότηση του εναντιούμενου δασάρχη, συνέχισε τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες και μπόρεσε στο τέλος κυριολεκτικά της θητείας του να προχωρήσει στην υλοποίηση  του τόσο σπουδαίου και τόσο αναγκαίου για την περιοχή των κάτω Ιλισίων έργο.

Η νέα διοίκηση πήρε την πιστοποίηση για την παιδική χαρά και παρέδωσε πρόσφατα το έργο για χρήση στους πολίτες, ένα έργο ζωής για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής Ιλισίων, ενταγμένο σε ένα χώρο υψηλού πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου των κατοίκων.»

 

Αθήνα 03/04/24

  Το ΔΣ του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού συλλόγου Ο ΙΛΙΣΟΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *