Επιλέγω..TRX

trx1 

TRX

 απο την Άννα-Μαρία Κοσμετάτου

 

 

Μπορεί ο χειμώνας να αποφάσισε τελικά να έρθει.. με λίγες βροχές και λίγους βοριάδες, για να μας δημιουργήσει την διάθεση, για ζεστά ροφήματα και κουκουλώματα στους καναπέδες, αλλά αυτή η στήλη δεν θα συμμετέχει σε αυτά!
Ο σκοπός της  είναι να μας θυμίζει πόσο καλό είναι να μην σταματάμε την άσκηση και να μην αφήνουμε τον σώμα μας να κοιμάται και να απαιτούμε από αυτό, να ξυπνάει μόνο κάθε καλοκαίρι!
Άσκηση λοιπόν, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα ,για να μας μείνουν 2 ,όταν βρίσκουμε δικαιολογίες για να μην πάμε!

 TRX- Νέο σύστημα

Ένα νέο σύστημα προπόνησης,εμφανίστηκε στην χώρα μας πριν από περίπου ένα χρόνο και ήδη έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές!
TRX (Total-Body Resistance Exercise) σημαίνει προπόνηση με αντιστάσεις για όλο το σώμα. Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε από έναν πρώην πεζοναύτη του Αμερικανικού Ναυτικού στις αρχές της δεκαετίας του 2000.  Περιλαμβάνει ελαστικούς ιμάντες με χερούλια, ώστε να εκτελεστούν αμέτρητοι συνδυασμοί ασκήσεων, που όλες εκμεταλλεύονται το βάρος του ίδιου του σώματος. Μπορεί να ακούγεται περίεργο ή  για κάποιους εύκολο σκεπτόμενοι ότι οι ασκήσεις έχουν να κάνουνε με το «βάρος του σώματος» Οι περισσότεροι από μας έχουμε ήδη περισσότερο βάρος από αυτό που μπορούμε να σηκώσουμε! Ήδη λοιπόν έχετε όσο βάρος χρειάζεστε για το σύστημα αυτό!
   Ο εξοπλισμός της προπόνησης TRX  χωράει στην τσάντα σας! Ο οποίος περιλαμβάνει 2 ρυθμιζόμενους ιμάντες με λαβές που χωράνε τόσο τα χέρια όσο και τα πόδια. Εάν Τα  γυμναστήρια που έχουν τμήματα TRX, έχουν και το απαιτούμενο εξοπλισμό στις αίθουσες αεροβικής, δεν θα χρειαστεί να προβείτε σε αγορά ιμάντων. trx2

Πλεονεκτήματα
Το σύστημα TRX σχεδιάστηκε για όλους! Είναι το σύστημα που μπορεί να το κάνει κάθε ηλικία και με οποιαδήποτε φυσική κατάσταση- Από άτομα της τρίτης ηλικίας μέχρι μαθητές γυμνασίου!
Ταξιδεύει μαζί σας, πηγαίνει βόλτα μαζί σας κάνει διακοπές μαζί σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη για γυμναστική!
    Σε κάθε κίνηση ο κορμός γυμνάζεται! Το σύστημα βελτιώνει πολύ την ισορροπία και τον συντονισμό των μυών λόγω της συνεχούς αστάθειας που αναγκάζει το σώμα διαρκώς να βρίσκει την ισορροπία του, ενεργοποιώντας έτσι όλους τους μυς του κορμού στη διαδικασία. Παρέχει ρυθμιζόμενη αντίσταση ώστε να μπορείτε αν είστε αρχάριοι να ξεκινήσετε με ένα εύκολο επίπεδο αντίστασης και προοδευτικά να την αυξάνετε ώστε κάθε φορά να παρέχετε στο σώμα σας μια νέα πρόκληση.
  
Μειονεκτήματα
 Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά ή γιατί κάποιος να μην το προτιμήσει ώς σύστημα εκγύμνασης!
Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν ακριβό. Αφού πρόκειται για απλούς ιμάντες. Επίσης δεν το βρίσκεται σε όλα τα γυμναστήρια . Το μόνο πρόβλημα του TRX! μπορεί να είναι αν είστε εντελώς αρχάριοι με τη γυμναστική,  τότε ίσως ο χειρισμός του βάρους του σώματός σαςνα μην είναι και το ευκολότερο πράγμα, αλλά με την καθοδήγηση ενός καταρτισμένου στο TRX γυμναστή, σας δίνουμε 2 εβδομάδες το πολύ μέχρι να προσαρμοστείτε στις ανάγκες του συστήματος. Αν συγκαταλέγεστε σε αυτούς που θέλετε και είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε ένα τελείως διαφορετικό είδος προπόνησης, αυτό το σύστημα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Η δύναμή σας θα πάει σε άλλα επίπεδα, όπως και ο μυϊκός συντονισμός και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα θα λάβει το σοκ της ζωής του.!

Επιλέγουμε TRX
Επιλέγουμε το σύστημα που θα γυμνάσει όλο μας το σώμα!!!

 

Πηγή: Ensomati

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Την ανοιχτή συνέλευσή της πραγματοποίησε με επιτυχία, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συ..

Readmore

Ο Δήμος Βύρωνα θωρακίζεται απέναντι στις δασικές πυρκαγιές

Ο Δήμος Βύρωνα θωρακίζεται απέναντι στις δασικές πυρκαγιές

  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτία..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Σε κάθε γειτονιά μια «κυψέλη» αθλητισμού

Θεοδωρικάκος: Σε κάθε γειτονιά μια «κυψέλη» αθλητισμού

Την αξιοποίηση του κινήματος άσκησης που αναπτύχθηκε την περίοδο της καραντίνας ..

Readmore

Απάντηση Πατούλη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Απάντηση Πατούλη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

«Η Αττική σύντομα αποκτά ένα ολοκληρωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον και τη δη..

Readmore

«Ο Μεγάλος περίπατος προσβάλλει και απωθεί…»

«Ο Μεγάλος περίπατος προσβάλλει και απωθεί…»

Εντελώς αντίθετη με τη διαδικασία υλοποίησης της πιλοτικής φάσης του «μεγάλου Πε..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.