Τα μεγάλα στοιχήματα της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου

Της Ειρήνης Στασινού

 

1aaa-arthro-ei.stΠως μπορείς να αξιολογήσεις μια Διοίκηση, μια συμπαράταξη στην ουσία πέντε παρατάξεων, δύο ανεξάρτητων συμβούλων και άλλων τριών με ουσιαστική πλέον στήριξη; Το βασικό ερώτημα πλέον είναι πως συνυπάρχουν όλοι αυτοί μαζί ,με διαφορετικές ιδεολογίες και εν μέσω πανδημίας covid-19; Σίγουρα ο μεγάλος πονοκέφαλος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ήταν η καθαριότητα και πιθανόν να ήταν ένας από τους λόγους που δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, τώρα στην καθαριότητα βάζουμε πλέον θετικό πρόσημο, με καθημερινό αγώνα και συντονισμό των αρμοδίων και των εργαζομένων της υπηρεσίας, εξάλλου εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Για πρώτη φορά φάνηκε ότι υπάρχει και Πολιτική Προστασία με άμεση αντιμετώπιση το διάστημα της έντονης χιονόπτωσης να παραμείνουν ανοιχτοί τουλάχιστον οι κεντρικοί δρόμοι και άξονες που ενώνουν Γουδή, Ζωγράφου, Ιλίσια. Ενώ η υπηρεσία Πρασίνου με όποια μέσα είχε, μάζεψε τα σπασμένα κλαδιά και δέντρα και ευτυχώς που είχαν κοπεί από πριν τα ακατάλληλα δέντρα με βάση τις εισηγήσεις των γεωπόνων και αποφύγαμε τα χειρότερα. Σχετικά με την Τεχνική Υπηρεσία και τα έργα που έχει προαναγγείλει η Διοίκηση σίγουρα αναμένουμε αποτελέσματα, με αναπλάσεις πεζοδρομίων, νέων μικρών πάρκων και το σημαντικότερο είναι τα νέα κτίρια και αίθουσες παιδικών σταθμών, προκειμένου να μην μείνουν ποτέ ξανά παιδιά εκτός, όπως γινόταν κάθε χρόνο με την προηγούμενη Διοίκηση.

Όσον αφορά την παιδεία, το μεγάλο στοίχημα είναι η δίχρονη προσχολική αγωγή, εφόσον πρώτα ξεπεραστεί η γραφειοκρατία θα δούμε στον χώρο του Πανεπιστημίου σύντομα νέες αίθουσες, έπειτα από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ζωγράφου, ΕΚΠΑ και Υπουργείου Παιδείας.
Για πρώτη φορά στον Δήμο μας μπαίνει σε εφαρμογή και η Ψηφιακή Πολιτική , κάτι στο οποίο δεν επένδυσε ποτέ η τελευταία Διοίκηση, μόνο μια επίσκεψη στο site του Δήμου μας οι νέες πλατφόρμες αποδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά προς όφελος πάντα του πολίτη, ο οποίος πλέον εξυπηρετείται πιο γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία, καθώς σχεδόν όλα γίνονται πλέον ψηφιακά. Την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, οι κοινωνικές υπηρεσίες με το ‘Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι’ ήταν δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, έχουν κρατηθεί χαμηλά τα κρούσματα συγκριτικά με άλλους Δήμους, ενώ οι επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν δημοτικά τέλη για το διάστημα που ήταν κλειστές.
Τέλος, οι δημότες βλέπουν ότι έχουν Δήμαρχο, σε πλατείες, γειτονιές, μαγαζιά, να συνομιλεί μαζί τους, να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και όχι να είναι κλεισμένος στο γραφείο του 4ου ορόφου, ευτυχώς το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους Αντιδημάρχους. Συνεπώς, αρωγός μιας καλής συνεργασίας είναι οι κοινοί στόχοι, που δεν είναι άλλοι από έναν καλύτερο Δήμο Ζωγράφου.

 

Η Ειρήνη Στασινού είναι ιδιωτική υπάλληλος, απόφοιτη βρεφονηπιοκόμος.
Αναπληρωματικό μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ζωγράφου.

 

 

1aaa-d-imb

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ     «Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα..

Readmore

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Η πορεία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών, οι οποίες χρηματοδοτούνται ..

Readmore

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Τον κεντρικό αναπτυξιακό ρόλο που η Κυβέρνηση έχει προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιο..

Readmore

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φυλής στον νέο Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.