«Η κοροϊδία δεν έχει τέλος...»

dimotiko-sxoleio-kessarianisΣτα προβλήματα θέρμανσης των σχολείων της Καισαριανής, καθώς το φυσικό αέριο είναι κομμένο από τον Μάρτιο, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης:

 

«Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, σε επαφή των ΔΣ των συλλόγων γονέων και της Ένωσης με τους διευθυντές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μάθαμε ότι στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας, το φυσικό αέριο είναι …κομμένο από τον Μάρτιο!!! (Μοναδική εξαίρεση το ΕΠΑΛ).
Με αίτημά μας, στις 17 Οκτωβρίου, απαιτήσαμε την ΑΜΕΣΗ σύγκληση της σχολικής επιτροπής της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της πληρωμής των αγγλικών βιβλίων της Α΄ Λυκείου από την σχολ. επιτροπή όπως γίνεται κάθε χρόνο, καθώς και της διακοπής θέρμανσης των σχολείων.

 


Η συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε, τελικά, σχεδόν 2 βδομάδες μετά (!), στις 29 Οκτωβρίου. Σ΄ αυτήν πάρθηκε απόφαση, μετά από πρότασή μας, το κόστος των αγγλικών βιβλίων να το αναλαμβάνει η ίδια η Σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσον αφορά το πρόβλημα με το φυσικό αέριο, ο οικονομικός διαχειριστής της σχολικής επιτροπής θα μεριμνούσε, άμεσα, για να γίνει διακανονισμός με την εταιρεία φυσικού αερίου ούτως ώστε τα παιδιά μας να έχουν θέρμανση.
Μια βδομάδα μετά ψάχνοντας μάθαμε από τις διευθύνσεις των σχολείων, ότι το θέμα ΔΕΝ έχει λυθεί.
Στις 7-11 σε συνεδρίαση της ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας), όταν η εκπρόσωπος της Ένωσης βάζει επιτακτικά το πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων, παίρνει την απάντηση, ότι «εκτίθεται» με αυτά που λέει, μιας και το πρόβλημα είχε λυθεί. Θεωρήσαμε ότι λύθηκε την ίδια μέρα και δεν είχαμε προλάβει να το μάθουμε.
Σημειώνουμε ότι στις διαδικασίες αυτές απαιτούμε, συνεχώς εδώ και χρόνια, την έγκαιρη ενημέρωση (τιμολόγια, αποδείξεις κ.λπ.) της Ένωσης από την Δημοτική Αρχή και όχι από φήμες καθώς και τα στοιχεία που προσεκτικά μας αποκρύπτονται σε κάθε βήμα.

 


Σήμερα, 13-11, σε επαφή του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου με τον διευθυντή, ενημερωθήκαμε ότι ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΟΜΜΕΝΟ, μιας και απότυχαν… οι δύο προηγούμενες προσπάθειες διακανονισμού και ευελπιστούν να ευοδωθεί η …Τρίτη που είναι πιο δελεαστική, αφού η εταιρεία φυσικού αερίου απαιτεί όλο το ποσό!!!
Επίσης μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα για τα βιβλία, οι μαθητές έχουν χωριστεί σ’ αυτούς που έδωσαν χρήματα και έχουν βιβλία στα χέρια τους και σ’ αυτούς που δεν έχουν πάρει. Είναι μια κατάκτηση που είχαμε κερδίσει και προσπαθούν να μας την πάρουν πίσω…
Φοβούμαστε ότι θα επαναληφθεί αυτό που έγινε το καλοκαίρι, οπότε και δια περιφοράς αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (η Ένωση διαφώνησε) ότι έπρεπε να αδειάσουν τα ταμεία των σχολείων για να πληρωθεί η προκαταβολή (20.000€) που απαιτούσε η ΕΥΔΑΠ για να μπουν τα χρέη μας(;) σε ρύθμιση! Και ενώ έχουμε ζητήσει την έγγραφη συμφωνία της ρύθμισης για να δούμε ποια χρέη αθροίστηκαν στις πλάτες των σχολείων ….ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση!!!
Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους γονιούς ότι από τις 22-10 το ΔΣ της Ένωσης έχει ζητήσει συνάντηση με την δημοτική αρχή για να συζητηθούν μια σειρά ζητήματα. Μια συνάντηση που ενώ είχε καθοριστεί για την Δευτέρα 3-11, μας την ανέβαλαν την τελευταία στιγμή για λόγους υγείας του δημάρχου. Έκτοτε περιμένουμε τον επανακαθορισμό της….
Ο δε πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μας δήλωσε ευθαρσώς χθες, σε τηλεφωνική επαφή, ότι δεν θα ανεχθεί να τον ενοχλούμε άλλο στο προσωπικό του τηλέφωνο (κινητό που μας είχε δοθεί επισήμως από τον δήμο) για τα παραπάνω θέματα.


Φτάνει πια!!!
Η κοροϊδία δεν έχει τέλος.
Δεν θα κάνουμε «δεήσεις» για να μην «πιάσουν τα κρύα» και βρεθούν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

ΤΩΡΑ λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων.
ΤΩΡΑ να δοθούν τα βιβλία των αγγλικών σε ΟΛΑ τα παιδιά της Α’ Λυκείου, χωρίς να πληρώσει ο γονιός ούτε ένα ευρώ.»

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

  «Κάνει πίσω» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη ρύθμιση για μείωση του α..

Readmore

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβά..

Readmore

Προσφορά δωρεάν εκκίνησης e-shop από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζωγράφου

Προσφορά δωρεάν εκκίνησης e-shop από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζωγράφου

  Ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Ζωγράφου σε συνεργασία με συμβουλευτι..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.