Ο εκλεκτός κύριος βουλευτής

businessman-cartoon-mdΤου Θανάση Παπαγεωργίου

 

Εγώ τελικά τον βρίσκω εξαιρετικό τον κύριο. Είναι ο μόνος βουλευτής που λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Είναι ειλικρινέστατος και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του όπως οι περισσότεροι. Μας ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο τα μάτια, για να απαλλαγούμε και από τις τελευταίες ψευδαισθήσεις που είχαμε. Ξέρει τέλεια τις υποχρεώσεις του και δεν φοβάται να διεκδικήσει το δίκιο του σαν κάθε συνειδητοποιημένος εργαζόμενος.


Είναι τέλειος στη τήρηση του ωραρίου εργασίας και εργάζεται τόσο χρόνο, για όσο πληρώνεται. Αν χρειαστούν υπερωρίες, απαιτεί να τον πληρώσουν. Δεν θα πιαστεί κορόιδο από κανέναν στυγνό εργοδότη και δεν θα επιτρέψει να έχουν περισσότερες απαιτήσεις από αυτόν. Τόσα ξέρει, τόσα προσφέρει. Ο αρχηγός του κόμματος το είχε πει: είμαι περήφανος που ο Μιχάλης ανήκει στην παράταξή μας, επειδή έχει όραμα και βρίσκει λύσεις στα προβλήματα. Άρα είναι δικαιωμένος προκαταβολικά και μπορεί να λειτουργήσει έχοντας τη συνείδησή του ήσυχη.


Αν κάποιος πιστεύει ότι ο βουλευτής πρέπει να διαθέτει κάποιες παραπάνω ικανότητες, να έχει αίσθηση των ευθυνών που απαιτεί η θέση που κατέχει, να σέβεται εκείνους που εκπροσωπεί, να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα ή, ελλείψει όλων αυτών, να τον διακρίνει τουλάχιστον λίγη τσίπα, είναι δικό του λάθος. Ο κύριος Μιχάλης μας το λέει καθαρά και ξάστερα τι σημαίνει βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων (το μεγάλο ποσοστό, για να μην τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι). Δεν βρέθηκε εκεί για να ασχολείται με την υδρογεωλογία και άλλες παπαριές. Πολιτικός είναι, δεν είναι επιστήμονας. Και δεν του περισσεύει χρόνος για να μάθει λεπτομέρειες, «ούτε ήρθε εδώ για να σπουδάσει». Δεν θα φάει όλες τις ώρες του εκεί μέσα. Πρέπει να πάει σε κανάλια, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε δεξιώσεις, γεύματα και δείπνα. Πρέπει να ασχοληθεί με την τακτοποίηση των πολιτικών του φίλων.  Έχει ένα κάρο συγγενείς που βοήθησαν στην εκλογή του και πρέπει να τους διορίσει.

 

Ποιον να πρωτοπρολάβει


Υπάρχουν στην εκλογική του περιφέρεια δεκάδες σύλλογοι, πολιτιστικοί οργανισμοί, εκκλησίες, εκκλησάκια, μοναστήρια, δήμαρχοι και κοινοτάρχες, πρόεδροι και αντιπρόεδροι συνεταιριστικών οργανισμών, είναι και μερικοί αδικημένοι από τη δικαιοσύνη που περιμένουν πως και πώς να τους διαγράψει τα χρέη, υποσχέθηκε να χώσει και μια κωλοπαράγραφο στο καινούργιο νομοσχέδιο για να μπορέσουν πέντε φιλαράκια του να τελειώσουν ένα ξενοδοχειάκι που τους το σταμάτησε η Αρχαιολογία, τον πιέζει και ο διευθυντής της εφορίας στον οποίο υποσχέθηκε να τον μεταθέσει στην πρωτεύουσα, έχει και την κόρη του που απαιτεί να προσλάβει στο ιδιαίτερο γραφείο του τον γκόμενό της. Έχει να σκεφτεί την ομάδα της περιφέρειάς του που βρίσκεται σε κακή βαθμολογική θέση και του ζητάνε να τηλεφωνήσει σε κανέναν διαιτητή. Έχει ένα σωρό πράγματα να σκεφτεί. Ε, και ο πλέον άσχετος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ασχολείται με τις μαλακίες της Βουλής.


Άλλος είναι συγγραφέας και πρέπει να προωθήσει τα βιβλία του, άλλος είναι γιατρός και χρειάζεται να αυξήσει την πελατεία του, αλλουνού η γυναίκα είναι μεγαλοτραγουδίστρια και πρέπει να τακτοποιήσει κάτι φορολογικές απαιτήσεις.
Προς τι λοιπόν αυτή η μανία εναντίον του κυρίου Μιχάλη και όλα αυτά τα ειρωνικά σχόλια, επειδή είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους; Θέλετε να τον αναγκάσουμε να βγάλει από το μανίκι τον άσσο που κρύβει και να πει τη μεγάλη του χοντρή αλήθεια; Να τον υποχρεώσουμε να μας υπενθυμίσει αυτό, που και άλλος του φυράματός του μας πέταξε στη μούρη κάποτε, ότι δεν βρέθηκε στη Βουλή ουρανοκατέβατος αλλά εκλέχτηκε από τον λαό με όλες τις νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες; Το πάτε φυρί-φυρί, όλοι εσείς που τον ειρωνεύεστε, να πει αυτό που σας πρέπει; Μην τον προκαλείτε γιατί δεν σας διάλεξε, τον διαλέξατε.

 

Υ.Γ. Έμαθα ότι κάθε βουλευτής μας κοστίζει γύρω στα 66.000 το μήνα (μισθός, αυτοκίνητο, έξοδα κίνησης, γραφείο, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, φρουρός…) Υπερβολές. Δεν πρέπει να είναι περισσότερα από 62.500…

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 

1aaa-egw-kesa

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Χωρίς απολυμάνσεις και τις μισές καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

Χωρίς απολυμάνσεις και τις μισές καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

«Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής δεν δίνει ούτε 1 ευρώ για τις ανάγκες των σχολικών μο..

Readmore

Κατάθεση ερωτήσεων  της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα

Κατάθεση ερωτήσεων της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα

«Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα -Δήμαρχο Βύρωνα -Δημοτικούς Συμβούλου..

Readmore

Χωρίς απολυμάνσεις και με μισές καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

Χωρίς απολυμάνσεις και με μισές καθαρίστριες ανοίγουν τα σχολεία

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης» για το άνοιγμα των σχολείων στο Δήμο Αθηναίων  ..

Readmore

Άμεση πρόσληψη 32 εργατών με 2μηνες συμβάσεις στο Δήμο Βύρωνα

Άμεση πρόσληψη 32 εργατών με 2μηνες συμβάσεις στο Δήμο Βύρωνα

Άμεση πρόσληψη 32 εργατών καθαριότητας, κήπων και φυλάκων παιδικών χαρών με 2μηνες ..

Readmore

«Δημιουργική ασάφεια» για τα σχολεία της Καισαριανής

«Δημιουργική ασάφεια» για τα σχολεία της Καισαριανής

«Δημιουργική ασάφεια για παραχώρηση χώρων των σχολείων στα πλαίσια αντιλαϊκών επ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.