«Λέτε ψέματα…»

Επιστολή των μαθητών του 1ου ΓΕΛ προς τη Δημοτική Αρχή Καισαριανής

 

1aaa-a-gel

 

Σε ένα άρθρο που ανέβηκε την προηγούμενη Τρίτη στην ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής και αποδίδει την κινητοποίηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ σε «κομματικά φερέφωνα», που σύμφωνα με «μαρτυρίες γονέων» υποκίνησαν την κατάληψη, απαντούν οι ίδιοι οι μαθητές, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους γιατί δεν κατέβηκε το εν λόγω άρθρο από το σάιτ, μολονότι ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Κιτσέλλης, διαβεβαίωσε ότι θα κατεβεί.
Ακολουθεί η επιστολή των μαθητών του 1ου ΓΕΛ:


«Το πρωί της Τρίτης 22/09 αναρτήθηκε ένα άρθρο από τον δήμο της Καισαριανής το οποίο μεταφέρει τα «δυσάρεστα νέα» της περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα , το άρθρο αναφέρεται σε μαρτυρίες γονέων οι οποίοι τάχα έκαναν καταγγελία πως κομματικά φερέφωνα παρακινούν τους μαθητές/τριες να αρνηθούν να εισέλθουν στο μάθημα και να προχωρήσουν σε αποχή ή κατάληψη.

Προβληματισμένοι και εμείς λόγω των ψευδών κατηγοριών,απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Κιτσέλλη. Με μόνο μας μέσο το διάλογο μιλήσαμε ανοιχτά για τα προβλήματα του σχολείου μας, για τη βελτίωση του, τα αιτήματα και τις προτάσεις μας και φυσικά για τη διαγραφή του άρθρου. Ο κος Κιτσέλλης μας διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει για την απόσυρση του άρθρου, αντικαθιστώντας το με ένα που λέει την αλήθεια.
Απ’ότι φαίνεται όμως ήταν αερολογίες και ζούσαμε μέσα σε ψευδαισθήσεις, διότι ο κος Κιτσέλλης και οι συνεργάτες του, κυρίως ο δήμαρχος κος Βοσκόπουλος, δεν έχουν καμία διάθεση να παραδεχτούν ότι με συκοφαντίες παραπλανούν τους δημότες της Καισαριανής. Πότε ακριβώς κομματικά φερέφωνα παρότρυναν τους μαθητές σε άποχη και κατάληψη; Ποιοί γονείς αναφέρθηκαν σε τέτοια περιστατικά; Πώς ακριβώς προσπαθεί η δημοτική αρχή να στηρίξει τα σχολεία μας;

 


Σας ρωτάμε λοιπόν, πιστεύετε ότι εμεις δεν έχουμε κριτική η σκέψη;
Πιστεύετε ότι εμείς είμαστε τα πιόνια του καθενός;
Πιστεύετε ότι είμαστε άβουλα πλάσματα;
Πιστεύετε ότι εμείς, σχεδόν ενήλικοι κάποιοι , δεν μπορούμε να έχουμε δικίες μας απόψεις; Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδρούσαμε σε αυτά τα προσβλητικά ψέματα για εμάς;
Εάν πιστεύετε κατι τέτοιο κάνετε λάθος, διαθέτετε πολύ μεγάλη φαντασία εάν νομίζετε πως με αυτά τα ψέματα θα σαμποτάρετε τους μαθητικούς αγώνες, με τη δημοτική αρχή, αντί να μας βοηθά να υποστηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης.

 

Παλεύουμε καθημερινά εμείς οι ίδιοι οι μαθητές για μια καλύτερη παιδεία ,για ένα καλύτερο μέλλον και δεν δεχόμαστε να μας υποβαθμίζετε έτσι για δικά σας συμφέροντα . Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα βαθμοθηρικό εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς να εχουμε την δυνατότητα να εκφραστούμε ,να δημιουργήσουμε, να ανακαλύψουμε τις κλίσεις μας και τον χαρακτήρα μας, χωρίς ίχνος ανθρωπιστικής παιδείας και αντί να τα βάζετε με την κυβέρνηση και τους εαυτούς σας που οδηγούν την νέα γενιά σε ένα τετοιο απάνθρωπο μονοπάτι,βγάζετε ψεύτικες ανακοινώσεις. Ναι, πολλά σχολεία οδηγούνται στην ακραία λύση που είναι η κατάληψη και αυτό συμβαίνει γιατί ο δήμος, το κρατος, αγνοούν παντελως τα αιτήματά μας. Δεν ευθύνεται κανένα κόμμα , ευθύνεται η δικιά σας ανευθυνότητα για την αντιμετωπιση των προβληματων και η αδιαφορία σας για αυτά. Είμαστε θύματα των δικών σας επιλογών! Καταστρέφετε τη μόρφωσή μας και το μέλλον μας!

Δεν είμαστε απλά παιδάκια που υπακούουν σε εντολές , αρχίστε να μας βλέπετε ως άτομα με φωνή . Η γενιά που βασίζεστε να αλλάξει αυτός ο άθλιος τόπος, αυτή η άθλια παιδεία. Η επόμενη γενιά που ψηφίζει. Πρέπει να μάθετε να μας ακούτε , γιατί τα «παιδιά» γίνεστε εσείς.»

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Οι ευθύνες της εξουσίας και η ατομική ευθύνη

Οι ευθύνες της εξουσίας και η ατομική ευθύνη

Οι φορείς της εξουσίας και η εργοδοσία βάζουν το οικονομικό κόστος πάνω από τις..

Readmore

Γ. Πατούλης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα του '40

Γ. Πατούλης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα του '40

Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττική..

Readmore

Η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» αποχαιρετά τον Τάκη Παπαδέλη

Η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» αποχαιρετά τον Τάκη Παπαδέλη

Τον ιδιαίτερα αγαπητό και με ανιδιοτελή προσφορά στην Καισαριανή, από θέσεις ευθύ..

Readmore

Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

Αναρτήθηκε σήμερα και δίνεται σε διαβούλευση με τους δημότες, τους φορείς και τις ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.