Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ: Προσλήψεις εκπαιδευτικών τώρα!

1aaa-dim-si-rous«Όταν μάθαμε ότι το κράτος παρά το γεγονός ότι έχει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων δεν θα δώσει δωρεάν μάσκες στους μαθητές, πήραμε την απόφαση ο δήμος να αναλάβει το κόστος, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν μάσκες στο σχολείο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Όπως τόνισε, η πανδημία επιβάλλει αλλαγή στις ιεραρχήσεις και στις προτεραιότητες, αλλά και στην ταχύτητα που δρούμε ως πολίτες.

 


Για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να αναλάβει εντέλει τη δαπάνη της παροχής δωρεάν μασκών στους μαθητές των σχολείων, ο κ. Ρούσσος το χαρακτήρισε θετικό γεγονός.
"Τα σχολεία ανοίγουν με τα τριπλάσια κρούσματα στις 7 Σεπτεμβρίου από ότι αυτά που είχαμε το Μάρτιο όταν έκλεισαν. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, γιατί κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί".
Αναφερόμενος στις ενέργειες του δήμου Χαλανδρίου για την προφύλαξη των παιδιών από τον ιό, σημείωσε ότι λήφθηκε απόφαση να προμηθευτεί διπλές βαμβακερές μάσκες για τα παιδιά, μέτρο που λαμβάνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου. Μάσκες, ο δήμος ειχε μοιράσει είπε στα παιδιά και το Μάιο, καθώς και γάντια, θερμόμετρα, αντισηπτικά.
Για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι να τον νικήσουμε, ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Ας δουν, προέτρεψε τους υπεύθυνους της πολιτείας τα μέτρα που εφαρμόζονται στη γειτονική Ιταλία, με την μείωση των παιδιών στις σχολικές τάξεις, την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Ας δουν, συνέχισε, τι γίνεται στην Ιαπωνία, όπου το κράτος στέλνει υφασμάτινες μάσκες με το ταχυδρομείο στους πολίτες του. Στην Ισπανία, όπου μάσκες μοιράζονται στους σταθμούς του μετρό, αλλά και μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες.
Για τη χώρα μας, επισήμανε ότι δεν είναι αργά να γίνουν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών, να υπάρξουν μεγαλύτερες σχολικές αίθουσες, μείωση μαθητών στα σχολικά τμήματα, να γίνουν μειώσεις ωρών, να λειτουργούν σχολεία με βάρδιες, ώστε να υπάρξει ασφάλεια, να μην διακινδυνεύσει η υγεία των μαθητών.


Η κοινωνική προσφορά, όμως, του Δήμου Χαλανδρίου δεν σταματά εδώ!
Όπως ανέφερε ο κ. Ρούσσος, "από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στη χώρα μας, δόθηκε έμφαση στην καθαριότητα των χώρων και στις απολυμάνσεις. Πάρθηκαν μέτρα που αφορούν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας". Ταυτόχρονα, τόνισε, "δόθηκε πολύ μεγάλο βάρος στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, στις ευπαθείς ομάδες. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί" σημείωσε.

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Ο «εχθρός λαός» και ο δήμαρχος Καισαριανής

Ο «εχθρός λαός» και ο δήμαρχος Καισαριανής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής   «Όπως επισημάναμε και σε προη..

Readmore

Συναγερμός στο Βύρωνα για την κακοκαιρία Ιανός

Συναγερμός στο Βύρωνα για την κακοκαιρία Ιανός

Έκτακτη σύσκεψη ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, πραγματοποιήθηκε σήμερ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ικανοποιούν τις προδιαγραφές της μελέτης οι τελικές ασφαλτοστρώσεις

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ικανοποιούν τις προδιαγραφές της μελέτης οι τελικές ασφαλτοστρώσεις

Εξώδικο στον Σουλιώτη μετά το «ΟΚ» των ποιοτικών ελέγχων   «Μετά από τη διενέρ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Πάρτε πίσω την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΒΥΡΩΝΑΣ: Πάρτε πίσω την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

32 Δημοτικοί Σύμβουλοι με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,..

Readmore

«Να σταματήσει η Δημοτική Αρχή τις αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες»

«Να σταματήσει η Δημοτική Αρχή τις αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα   «Η δημοτική αρχή του Βύρω..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.