Το ΝΑΤΟ παίρνει τα όπλα…κατά του κοροναϊού

Του Manlio DINUCCI
Από το ιταλικό περιοδικό "il manifesto", 7 Απριλίου

 

1aaa-Manlio-DinucciΌταν ο Γαλλος Πρόεδρος Μακρόν κήρυττε τον πόλεμο κατά του κοροναϊού, δεν ήταν απλά μια εικόνα. Οι υπουργοί του ΝΑΤΟ αναθέτουν σ' έναν παθιασμένο με τα πυρηνικά όπλα να στηρίξει τον αγώνα εναντίον του κοροναϊού, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία αποστέλλουν πολεμικά τους πλοία για να συνδράμουν το στόλο των Ηνωμένων Πολιτειών ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών. Και για να θυμόμαστε, η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Εξάλλου η πτώση της τιμής του πετρελαίου οδήγησε τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες και τράπεζες στην κρίση...

Οι τριάντα υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συνήλθαν στις 2 Απριλίου σε βιντεοσύσκεψη, ανέθεσαν στον Αμερικανό στρατηγό Tod Wolters, Ανώτατο Αρχηγό της συμμαχίας στην Ευρώπη, να "συντονίσει την αναγκαία στρατιωτική στήριξη στην πάλη εναντίον της κρίσης του κοροναϊού". Πρόκειται για τον ίδιο στρατηγό ο οποίος δήλωνε ενώπιον της αμερικανικής Συγκλήτου στις 25 Φεβρουαρίου 2020 ότι "οι πυρηνικές δυνάμεις στηρίζουν όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη" και ότι ο ίδιος προσωπικά είναι υπέρ "μιας ευέλικτης πολιτικής για πρώτη χρήση" των πυρηνικών όπλων, δηλαδή της αιφνίδιας πυρηνικής επίθεσης. (Βλέπε IL MANIFESTO της 25ης Μαρτίου: 'Ο δόκτωρ Φολαμούρ προσέχει την υγεία μας').

 

1aaa-B2-stealth

 

Ο στρατηγός Wolters είναι ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ ως αρχηγός της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης στην Ευρώπη. Αποτελεί συνεπώς μέρος της αλυσίδας διοίκησης του Πενταγώνου, που έχει την απόλυτη προτεραιότητα. Ένα πρόσφατο συμβάν επιβεβαιώνει για το ποιοι είναι οι σταθεροί και απαραβίαστοι κανόνες: ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ, ο Μπρετ Κρόζιερ, καθαιρέθηκε από το πόστο του επειδή μπροστά τη διάδοση του κοροναϊού στο πλοίο του, παραβίασε το στρατιωτικό απόρρητο με το να ζητήσει βοήθεια.
Για "την καταπολέμηση της κρίσης του κοροναϊού" ο στρατηγός Wolters διαθέτει "προτιμησιακούς διαδρόμους για στρατιωτικές πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο", απ' όπου έχουν εξαφανιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Προτιμησιακοί διάδρομοι χρησιμοποιούνται επίσης από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά πυρηνικής επίθεσης B2-Spirit: στις 20 Μαρτίου, αφού απογειώθηκαν από το Fairford της Αγγλίας, πέταξαν, συνοδευόμενα από Νορβηγικά F-16, μέχρι και την Αρκτική, στη μεριά των συνόρων της Ρωσίας. Κατ' αυτόν τον τρόπο - εξηγεί ο στρατηγός Basha των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη - "έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε ταχύτατα και αποτελεσματικά στις απειλές στην περιοχή, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα μας να μεταφέρουμε παντού στον κόσμο την πολεμική μας ισχύ".

 

Και τελικά προορισμός η Βενεζουέλα...

Και ενόσω το ΝΑΤΟ ασχολείται με την "καταπολέμηση του κοροναϊού" στην Ευρώπη, δύο από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συμμάχους, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, αποστέλλουν πολεμικά τους πλοία στην Καραϊβική. Το αμφίβιο επιθετικό σκάφος Dixmude απέπλευσε από το ναύσταθμο της Τουλών στις 3 Απριλίου με κατεύθυνση τη Γαλλική Γουιάνα, για να φέρει εις πέρας αυτό που ο Πρόεδρος Μακρόν ορίζει ως "μια στρατιωτική επιχείρηση άνευ προηγουμένου" και που φέρει το κωδικό όνομα "Ανθεκτικότητα" (Résilience) στα πλαίσια του "πολέμου κατά του κοροναϊού". Το σκάφος Dixmude μπορεί να παίξει το βοηθητικό ρόλο του πλοίου-νοσοκομείου με 69 κρεβάτια εκ των οποίων τα 7 είναι για εντατικές θεραπείες. Ωστόσο ο κύριος προορισμός αυτού του μεγάλου σκάφους, μήκους 200 μέτρων και με γέφυρα πτήσης 5000 τετραγωνικών μέτρων, είναι η αμφίβια επίθεση: όταν βρεθεί κοντά στην εχθρική ακτή, επιτίθεται με δεκάδες ελικόπτερα και αποβατικές βάρκες που μεταφέρουν στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα. Ανάλογα χαρακτηριστικά, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, διαθέτει και το Βρετανικό RFA Argus, το οποίο απέπλευσε στις 2 Απριλίου με κατεύθυνση τη Βρετανική Γουιάνα.
Τα δύο ευρωπαϊκά σκάφη θα πάρουν θέση στα ίδια ύδατα της Καραϊβικής πλησίον της Βενεζουέλας: εδώ καταφθάνει και ο πολεμικός στόλος - με τα πλέον σύγχρονα σκάφη παράκτιων μαχών και μεταφέροντας χιλιάδες πεζοναύτες - που απέστειλε ο Πρόεδρος Τραμπ για να εμποδίσει, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, το διακίνηση ναρκωτικών. Ο Τραμπ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο ότι "εκμεταλλεύεται την κρίση του κοροναϊού προκειμένου να αυξήσει τη διακίνηση ναρκωτικών με την οποία χρηματοδοτεί το ναρκο-Κράτος του"!!!
Ο σκοπός της επιχείρησης, η οποία υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, είναι η ενίσχυση της μέγγενης του εμπάργκο για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Βενεζουέλας (χώρας η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως) και της οποίας η κατάσταση χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται. Στόχος είναι η αποκαθήλωση του Προέδρου Μαδούρο ο οποίος εκλέγεται κανονικότατα (και ο οποίος επικυρήχθηκε έναντι 15 εκατομμυρίων δολλαρίων) και η εγκατάσταση μιας κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στη σφαίρα της κυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να προκληθεί κάποιο επεισόδιο που θα χρησιμεύσει ως πρόσχημα για μιαν εισβολή στη Βενεζουέλα. Η κρίση του κοροναϊού δημιουργεί διεθνείς καταστάσεις που ευνοούν μια επιχείρηση αυτού του τύπου, που θα παρουσιαστεί τελικά ως "ανθρωπιστική".

 

 


Απόδοση: Α.Ν.

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Ποιος έχει την ευθύνη για το κλάδεμα των δέντρων;

Ποιος έχει την ευθύνη για το κλάδεμα των δέντρων;

Του Γιάννη Σγουρού   Στην τελευταία κακοκαιρία είδαμε ένα «πινγκ πονγκ» σχετι..

Readmore

Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Κοινή δήλωση των εφημερίδων «Η άλλη άποψη» - «ΖΩ2»     Μια ανώνυμη, αήθης επί..

Readmore

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.