Αφελείς ή επικίνδυνοι;

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και επαγγελματίες μοιρολογίστρες στην Καισαριανή

 

1aaa-aivasilisΤις τελευταίες μέρες απασχολεί την πόλη μας, κυρίως μέσω Facebook, αλλά και ανακοινώσεων, το θέμα της μη κατασκευής του χριστουγεννιάτικου χωριού στο χώρο των Ξύλινων που διαχειρίζεται η ΚΕΔΗΚ. Θα μπορούσε να είναι ένα θέμα που απλά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να προσφέρουμε, κυρίως με προδιαγραφές ασφαλείας. Βλέποντας όμως όλη την εικόνα πλέον από τους ενδιαφερόμενους, καταλήγω ότι μάλλον προσπαθούν όσοι εμπλέκονται, να καλύψουν τις σοβαρές αδυναμίες διοίκησης τους.
Έτυχε να πέσουν στα χέρια μου τα σχετικά στοιχεία και γι’ αυτό θα πρέπει να υποβληθούν τα ουσιώδη ερωτήματα τα οποία προκύπτουν, και να σταματήσουν επιτέλους τα δακρύβρεκτα κείμενα που έχουν πάρει μορφή εκμετάλλευσης, κυρίως των παιδιών.

 

Γι’ αυτό λοιπόν εγώ θα βάλω τα ερωτήματα και όποιος θέλει ας τα απαντήσει όπου θέλει.
1. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση μόνο του προέδρου της ΚΕΔΗΚ στις 27 Νοεμβρίου (θέμα 11 στην ημερήσια διάταξη).


2. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι την επόμενη 28-11-2019 19:30, θα συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΚ για να πάρει απόφαση για τις όρους σύμβασης για την υλοποίηση δράσης για το χριστουγεννιάτικο χωριό 2019.
3. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες θα είχε γίνει, ο διαγωνισμός με προκήρυξη, ο έλεγχος όλων των δικαιολογητικών για την νομιμότητα την ασφάλεια κλπ που δεν υπήρχαν, η ανάθεση αλλά και η κατασκευή του χωριού ο έλεγχος από κάποιον η την τεχνική υπηρεσία στην καλύτερη περίπτωση, για την εφαρμογή των προδιαγραφών ασφαλείας, ώστε να λειτουργήσει από 7 /12ου όπως προβλέπεται από το σχέδιο σύμβασης και να δοθεί για χρήση σε ανήλικα παιδιά.
4. Είναι αλήθεια ή όχι ότι εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΚ ουσιαστικά αφορούσε μόνο την εξουσιοδότηση στον πρόεδρο, για απευθείας ανάθεση της δράσης αυτής.
5. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι εξουσιοδότηση έδινε το δικαίωμα σε ένα μόνο πρόσωπο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚ, να διαμορφώσει τα πάντα γύρω από αυτό το έργο χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο.
6. Είναι αλήθεια ή όχι ότι η υποτιθέμενη μελέτη ήταν χωρίς κάτοψη του χώρου που θα καταλάμβανε ο ιδιώτης, χωρίς πρωτόκολλο, χωρίς αριθμό και φυσικά χωρίς υπογραφή με μεγάλα κενά στα ουσιώδη θέματα.
7. Είναι αλήθεια ή όχι ότι ο ιδιώτης θα είχες την χρήση του χώρο για 30 μέρες από 7/12ου 2019 έως 6/1ου 2020, ένα (1) μήνα, για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του χώρου, χωρίς να πληρώσει τίποτα ούτε καν το ρεύμα, αποκομίζοντας μόνο οικονομικό όφελος. Το απροσδιόριστο αντάλλαγμα θα ήτανε σύμφωνα με τον πρόεδρο, για την κατάληψη αυτού του χώρου, κατ’ εκτίμηση παραπάνω από ένα στρέμμα, 60 εισιτήρια για ευπαθείς ομάδες και κάποια λαμπιόνια για τις πλατείες του Αγίου Νικολάου και την κεντρική πλατεία.
8. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι η τεχνική υπηρεσία δεν είχα άποψη ούτε καν ενημέρωση, την ημέρα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο και φυσικά και την επομένη στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΚ. Εκτός εάν μέσα σε λίγες ώρες θα προλάβαινε να πάρει και να έχει τεχνική έκθεση για τις δυνατότητες και την ασφάλεια του χώρου ο πρόεδρος.
9. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι όλα αυτά που θα παρείχαν στα παιδιά θα ήταν με πληρωμή και θα παραχωρούσε ο ιδιώτης, άκουσον - άκουσον το δικαίωμα στην ΚΕΔΗΚ να πουλάει και εκείνη τα προϊόντα της.
10. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι δεν υπήρχε καμιά ουσιώδης ρήτρα άμεσα εφαρμοστέα, που να μπορεί κανείς να βασιστεί για να απαιτήσει να τηρηθούν οι προδιαγραφές ασφαλείας.
11. Είναι αλήθεια η όχι, ότι όλα αυτά, που υποτίθεται θα προσέφεραν στα παιδιά, θα είχαν οικονομικό τίμημα για τους χρήστες που δεν είχε καν προσδιοριστεί.

 


Θα μπορούσε ο κατάλογος να είναι ακόμα μεγαλύτερος αλλά τέτοια διαδικασία fast tracκ δεν έχω ξαναζήσει σε δημόσια η δημοτική επιχείρηση. Εκτός εάν όλα ήταν έτοιμα και κάποιος περίμενε πίσω από την πόρτα για να ανοίξει και να μπει.
Τέλος, τα κροκοδείλια δάκρυα για το καλό της πόλης και των παιδιών δεν πείθουν, όταν δεν συνοδεύονται από την ευθύνη για την προστασία τους, αλλά και την προστασία αυτού που λέμε δημόσιο συμφέρον. Τι όφελος θα είχε η πόλη ο Δήμος και οι πολίτες από αυτή την δράση. Η απάντηση περί αυξημένης εμπορικής κίνησης στην ΚΕΔΗΚ με οποιοδήποτε τρόπο αφορά μόνο τον πρόεδρο της. Οι επαγγελματίες μοιρολογίστρες που δεν χάνουν ευκαιρία να κλάψουν σε οτιδήποτε αφορά αρνήσεις που προκύπτουν από την ανικανότητα και ανευθυνότητα της διοίκησης. Για αυτές φταίνε πάντα οι άλλοι όποιο και αν είναι το θέμα. Ας σταματήσουν να δείχνουν σε κάθε ανάρτησή τους την εμπάθειά τους στο fb γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να φαίνεται σωστή η επιλογή της κα Γραφίδου για την απομάκρυνσή τους από την παράταξή της. Αν ψάχνουν κάποιο ρόλο στα δημοτικά δρώμενα, ας τον αναζητήσουν επιτέλους σε πιο δημιουργικές δράσεις.

 


Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει από όλα αυτά ο κος Ιωαννίδης, που απέκτησε ρόλο μετά από 40 περίπου χρόνια αποτυχιών. Ας βάλει λίγο φρένο, και να σταματήσει τα προβοκατόρικα κείμενα που αναρτά. Ανάγνωση και γραφή σίγουρα γνωρίζει, αλλά ας μην διαβάζει, παίρνοντας ευθέως θέση με εικασίες και σε κάτι που κυκλοφορεί γραπτά. Γιατί δεν κάνει τον κόπο να ζητήσει τα κείμενα από τον φίλο του κ. Λειβαδίτη και να τα διαβάσει; Θα τα ψήφιζε στο δημοτικό συμβούλιο αν συμμετείχε; (εννοείται έτσι όπως είναι, όχι όπως θα έπρεπε και θα θέλαμε όλοι).
Με ενοχλεί ιδιαίτερα το εμπόριο ελπίδας και προσδοκιών και ειδικά όταν αυτό γίνεται με ιδιοτελείς σκοπούς. Ναι λοιπόν, ο Άγιος Βασίλης θα έρθει και πάλι στα σπίτια των παιδιών της Καισαριανής, γιατί θα φροντίσουν, με όποιες δυνατότητες έχουν, αυτοί που τα αγαπάνε πραγματικά, οι γονείς, οι παππούδες οι νονοί, κλπ. Ναι λοιπόν, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δράσεις που θα τα κάνουν χαρούμενα, αλλά οι άνθρωποι που τα αγαπάνε θα φροντίζουν πρώτα και πάνω από όλα για την ασφάλειά τους. Και να είστε βέβαιοι ότι αν διαπιστώσουν ότι κάποιοι απλά θέλουν να κερδοσκοπήσουν και μόνο σε βάρος τους, αλλοίμονο σε αυτούς.

 

Κλείνω με δυο αποφθέγματα του Βίκτωρ Ουγκώ που πιστεύω ότι ταιριάζουν στο κείμενό μου.

 

-Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της.

 

-Άλλαζε απόψεις, αλλά κράτα τις αρχές σου. Άλλαζε τα φύλλα, αλλά κράτα άθικτες τις ρίζες.

 


Καισαριανιώτης με άποψη

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή»   «Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

Με 100 περίπου μαθητές ξεκίνησε σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και τα μηνύμ..

Readmore

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα “Οδηγό Καλών Πρακτικών και Κατευθύνσεων, για την..

Readmore

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων των Βρεφών και Νηπίων για τους Πα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.