Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

1aaa-barka-hartiΕίχα γράψει ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο στην Καισαριανή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Στο τελευταίο συμβούλιο 14-11-2019, έγινε μία νέα και αποτυχημένη προσπάθεια από το δήμαρχο να επιβάλει την «κυβερνησιμότητα» στην διοίκηση του νομικού προσώπου Λ. Μανωλίδη.

Στο σημείο αυτό οφείλω να μεταφέρωτη δήλωση του δήμαρχου Βύρωνα Άκη Κατωπόδη για το θέμα: 


«Πάγια πολιτική αυτής της δημοτικής αρχής και εμένα προσωπικά, ήταν και είναι η συνεννόηση όλων των δυνάμεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Πιστεύω ότι αυτά που μας ενώνουν, σε τοπικό επίπεδο, είναι πολλά. Είναι τα κοινά προβλήματα των πολιτών: η καθημερινότητα τους, τα κοινωνικά προβλήματα, τα θέματα της Παιδείας, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, τα μικρά και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο Βύρωνας.
Με βάση αυτή τη λογική πρότεινα αμέσως μετά τις εκλογές σε όλες τις παρατάξεις, ένα κοινό πρόγραμμα συνεργασίας και οι παρατάξεις που θα συναινούσαν σ΄ αυτό, θα αναλάμβαναν και θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, γιατί –όπως φάνηκε- έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά βήματα μέχρι να φτάσουμε σε αυτό που όλοι επιθυμούμε: Μια συνεργασία πέρα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
Εμείς, επειδή πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Στη συζήτηση για τη στελέχωση των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου ζητήσαμε την αντιπροσωπευτική συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων. Δεν πήραμε την πλειοψηφία, όπως μας έδινε το δικαίωμα ο νόμος 4623/2019, που πέρασε στις 8η Αυγούστου η σημερινή κυβέρνηση στο πλαίσιο της λεγόμενης «κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ», ο οποίος θεωρούμε ότι νοθεύει το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτόδιοικητικών εκλογών που έγιναν με απλή αναλογική.
Για να γίνει αντιληπτό αυτό, αναφέρω τα παραδείγματα των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας που είναι 15μελής. Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο (4623/2019) η δημοτική αρχή είχε το δικαίωμα να έχει 9 εκπροσώπους, οι θεσμικοί παράγοντες (διευθυντές σχολείων κτλ) 4 εκπροσώπους και μόλις 2 εκπροσώπους η αντιπολίτευση. Εμείς ζητήσαμε να έχουμε στις επιτροπές αυτές μόνο 6 εκπροσώπους, παραχωρώντας στην αντιπολίτευση 3 εκπροσώπους επιπλέον (5 συνολικά) αλλά και την αντιπροεδρία των Επιτροπών αυτών.
Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική της αναζήτησης συναινέσεων. Θα τείνουμε συνεχώς χέρι συνεργασίας σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις στη βάση του κοινού συμφέροντος των πολιτών και της πόλης».

 

 

Για γέλια

 

Μπορείτε να συγκρίνετε με την ανακοίνωση του δημάρχου Καισαριανής της 7-10-2019, την οποία σχολίασα στην έντυπη έκδοση του Ζω 2, για να έχετε τα συμπεράσματά σας.
Και γράφω νέα αποτυχημένη, γιατί είναι η δεύτερη φορά που δήμαρχος εμμένοντας στο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιουργεί, προσπάθησε να επιβάλλει μία διοίκηση, που κάποια στιγμή μέχρι και γέλια έβγαλε από ότι μαθαίνω, στην προσπάθειά του να καταργήσει την πρόεδρο του ΚΑΠΗ και να επιβάλει την μητέρα δημοτικού συμβούλου στη διοίκηση του Λ. Μανωλίδη με την ιδιότητα του μέλους του ΚΑΠΗ !!!. Ταυτόχρονα και έχει μεγάλη σημασία αυτό, διοίκηση δεν υφίσταται και τα προβλήματα μεγαλώνουν για τους ωφελούμενους από όλες τις δράσεις του Λ. Μανωλίδη όπως πχ τα 35 παιδιά που προσδοκούν να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς. Με νομικούς ακροβατισμούς και ερμηνείες για το καταστατικό, τους ex officio συμμετέχοντες κλπ, απέφυγε να αποδεχθεί τις εναλλακτικές προτάσεις, ακόμα και εκκλήσεις για συναίνεση στο θέμα, όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Του θύμισαν πως διοίκησε, έστω για λίγο, το Λ. Μανωλίδης αλλά ο δήμαρχος άκαμπτος, έμπλεος ευτυχίας και αυταρέσκειας επέμενε σε ψηφοφορία. Αποτέλεσμα, 8 υπέρ της πρότασής του και 18 ψήφισαν την αντιπρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για συγκρότηση με βάση το προηγούμενο από ιδρύσεως του Λ. Μανωλίδη, αλλά και νέο αδιέξοδο. Αναρωτιέμαι, πότε θα συνειδητοποιήσει το πασιφανές για τα ποσοστά που είχε στις εκλογές και τις έδρες που έχει στο δημοτικό συμβούλιο. Πόσα ακόμα προβλήματα θα δημιουργήσει με τις εμμονές του στην διοίκησή του, αλλά κυρίως στην πόλη.

 


Υ.Γ. 1: Είναι ρωγμή στην δημοτική ομάδα η ψήφος κατά δημοτικού συμβούλου του ή τυχαίο. Θα φανεί στο επόμενο διάστημα.

 

Υ.Γ. 2: Οι φωτογραφίες του δημάρχου στο κλειστό Γ. Μελισσινός, με τον κυρίους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, τι μήνυμα και σε ποιους στέλνει.

 

Καισαριανιώτης με άποψη

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών   «Στη συνεδρίαση του δ..

Readmore

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   «Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή κα..

Readmore

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.