ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Οι κανόνες του παιγνιδιού και η μεθόδευση

1aaa-kanonesΥπάρχουν στιγμές που έχεις κάτι να γράψεις, θεωρώντας ότι αποτελεί θέμα προς συζήτηση για τους συμπολίτες σου και ξαφνικά διαβάζεις ή διαπιστώνεις ότι η επικαιρότητα βγάζει μπροστά κάτι άλλο. Στο άρθρο μου αυτό πιστεύω, όπως έχω ήδη γράψει, το ενδιαφέρον είναι οι συνεργασίες λόγω απλής αναλογικής, πάντα για το ”καλό της πόλης μας”. Tα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία γιατί αποτελεί την επωδό όλων των αναφορών μετά τις εκλογές. Με τα γεγονότα που συνέβησαν θα κάνω αναφορές και στο λαλίστατο κύριο Ιωαννίδη, που δεν υπάρχει θέμα πλέον που να μην μας νουθετεί, πως θα το αντιμετωπίσουμε.
Οι εκλογές τελείωσαν για τους ΟΤΑ αλλά και για το κοινοβούλιο.

Η κατάσταση διαμορφώθηκε και οι τροπολογίες για την “διευκόλυνση των διοικήσεων των Δήμων” αποτελούν νόμο του κράτους. Γνωρίζουμε νομοθετικά το περιβάλλον που θα λειτουργήσουν οι νέες δημοτικές αρχές από την 1η 9ου. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η κυβέρνηση ακροβατεί με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της, γιατί εμμέσως αλλά πλην σαφώς, αλλοιώνει την εκφρασμένη ήδη βούληση των πολιτών και οριοθετεί ακόμα και τις συνεργασίες των παρατάξεων.
Στην πόλη μας με το ξεκίνημα της περιόδου άρχισαν τα όργανα με το θέμα των συνεργασιών. Η παράταξη του δημάρχου μεθόδευσε την μεταγραφή στελέχους από άλλη παράταξη, όπως πλέον διαπιστώσαμε από τα δημοσιευμένα και ταυτόχρονα προσπάθησε να απλώσει χέρι συνεργασίας μέσω των social media. Ναι είναι αλήθεια λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου 28-8-209, απηύθυνε μέσω ανάρτησης στο διαδικτυακό της χώρο μια συρραφή προγράμματος, προς τις άλλες παρατάξεις για συνεργασία. Την αόριστη αυτή πρόσκληση την χρησιμοποίησε μάλιστα στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία ο κος Βοσκόπουλος, προκαλώντας, δικαιολογημένα θα έλεγα, την αντίδραση των άλλων παρατάξεων. Οι παρατάξεις έχουν δομή και αν αυτός που απευθύνει πρόσκληση θέλει ουσιαστική συζήτηση, τότε αποστέλλει έγκαιρα και έγκυρα προς συζήτηση την πρόταση του. Τίποτα από αυτά δεν έγινε στην πόλη μας. Στο διπλανό μας Δήμο Βύρωνα ο κος Κατωπόδης απέστειλε έγγραφο προς συζήτηση για προγραμματική συζήτηση και σύγκλιση αμέσως μετά τις εκλογές.
Στο διάστημα αυτό ο κύριος Ιωαννίδης λάβρος εναντίον της απλής αναλογικής και του ΣΥΡΙΖΑ μας νουθετούσε στις 26 Αυγούστου πώς πρέπει να στηριχθεί ο εκλεκτός του, γιατί έχει ναρκοθετηθεί η θητεία του από την απλή αναλογική και πρέπει το 28,62% να εφαρμόσει το πρόγραμμα του παρότι το 71,38% δεν το ψήφισε. Αν συμπεριλάβω τα άκυρα και λευκά τότε μόνο το 27,04% το ενέκρινε και το 72,96% το απέρριψε.
Με αυθαίρετες εκτιμήσεις για τις προθέσεις των άλλων παρατάξεων γράφει ότι δεν πρέπει να αρνηθούν την συνεργασία, ποια και πως άραγε, επισημαίνω ότι ο νόμος πλέον ορίζει την αφομοίωση των άλλων στην παράταξη του δημάρχου, δεν μπαίνει στον κόπο να μας γράψει.
Προκλητικά αναφέρεται στην πρόταση του Δημάρχου προς ένα και μόνο εκλεγμένο με την κα Παραγυιού γράφοντας ότι η αποδοχή της αποτελεί πράξη πίστης προς την απλή αναλογική που ψήφισε η κακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στο απίστευτο συμπέρασμα του απειλητικά ως εξής :

 

Μία τελευταία επισήμανση


Θα πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των παρατάξεων, ότι έχουν τεράστια ευθύνη για την πορεία της Καισαριανής.
Με βάση το νέο εκλογικό νόμο καταργήθηκε η οριοθέτηση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Καλούνται όλοι, ανεξάρτητα της θέσης που έχουν, να συνεργαστούν με την Δημοτική Αρχή για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος που είναι η αναβάθμιση της πόλης μας
Όλοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, έχουν, πλέον, την ίδια ευθύνη απέναντι στο λαό της Καισαριανής
Και στο τέλος, μαζί με τον κ. Βοσκόπουλο, θα κληθούν όλοι να λογοδοτήσουν στο λαό της πόλης μας για τα πεπραγμένα τους.

Tην αναλυτική απάντηση για όλα αυτά την έδωσε εμπεριστατωμένα ο, για πολλά χρόνια συνεργάτης του κου Βοσκόπουλου, Δημήτρης Νικολαΐδης που αξίζει να διαβαστεί.


http://dnikolaidis.blogspot.com/2019/09/blog-post.html.

 

Σε ότι αφορά την ανταπάντηση του κου Ιωαννίδη στις 8-9-2019, θεωρώ ότι μάλλον έχει χάσει την ψυχραιμία του και το κείμενό του αυτό, δεν είναι άξιο αναφοράς η σχολιασμού.
φυσικά ο ανήσυχος για ότι συμβαίνει στην πόλη μας, ο διαφωνών με το ΣΥΡΙΖΑ και την απλή αναλογική, κος Ιωαννίδης προστρέχει αμέσως και επικροτεί την ανεξαρτοποίηση του εκλεγμένο συμβούλου με άλλη παράταξη, που δε συνεργάστηκε όπως ο νόμος της ΝΔ ορίζει με την παράταξη του δημάρχου για να γίνει αντιδήμαρχος. Μεθοδεύσεις για το “καλό της πόλης μας” και κλείνω σήμερα γιατί πρέπει να υπάρχει και ένα συμπέρασμα.
Ο κος Βοσκόπουλος, όπως όλοι οι συμμετέχοντες, γνώριζαν με ποιους κανόνες θα γίνουν οι εκλογές, όπως και οι ψηφοφόροι. Αποτυπώθηκε η βούληση τους με την ψήφο τους στην 1η Κυριακή των εκλογών, ας μην το ξεχνάει κανείς, αυτή είναι η πραγματική καταγραφή της δύναμης των παρατάξεων είτε αρέσει είτε όχι. Οι έδρες του 1ου γύρου θα τους ακολουθούν σε όλη τη θητεία τους και με αυτές θα έπρεπε ο νικητής να σχεδιάσει τον τρόπο της διοίκησης του Δήμου.
Ο κος Βοσκόπουλος πρότεινε αντιδημαρχία σε ένα πρόσωπο εκτός παρατάξεις του, που αναγκαστικά λόγω νόμου απευθύνθηκε στην παράταξη του, η οποία την απέρριψε μετά Βαΐων και κλάδων.
Μεθόδευση τα υπόλοιπα. Έως σήμερα επίσημη και συγκεκριμένη πρόταση διάλογου για συνεργασία δεν έχει απευθυνθεί σε καμιά άλλη παράταξη για να έχει απαντήσεις σε ό,τι αφορά την επίκληση για το καλό της πόλης. Πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη γίνεται τόση κατάχρηση που καταντάει αστείο και αυτό γιατί δε γνωρίζω ποτέ σε εκλογές, παράταξη η πρόσωπο που να διεκδικεί το κακό της πόλης μας. Όλοι το καλό της θέλουν και αυτό δέχομαι ότι ισχύει, αλλά με το δικό τους τρόπο και το δικό τους πρόγραμμα.
Ο εκλογικός νόμος και η ψήφος των πολιτών στις 28 Μαΐου θα πρέπει να είναι οδηγός σε όποιον πραγματικά θέλει την συνεργασία, γνωρίζοντας ότι η συνεργασία δεν είναι η αφομοίωση μιας άλλης παράταξης αλλά η σύγκληση των απόψεων σε ένα κοινό πρόγραμμα με αμοιβαίες υποχωρήσεις και πρόσωπα στην διοίκηση. Έως τώρα στην Καισαριανή ούτε προτάθηκε ούτε υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό που μένει είναι πλέον στο δημοτικό συμβούλιο να αποδείξουν όλοι, με πράξεις και ψήφο πώς εννοούν το καλό της πόλης μας. Να είναι βέβαιοι ότι θα κριθούν για τις προτάσεις τους, τις αποδοχές των άλλων προτάσεων, την ψήφο τους στα θέματα που θα απασχολήσουν την πόλη μας, τις δράσεις που θα αναπτύξουν και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν. Όλα αυτά θα διαμορφώσουν και το αποτέλεσμα της θητείας τους. Δημοσιοποίηση θεωρώ ότι θα υπάρχει για να γνωρίζουμε και άρα θα μπορούμε να κρίνουμε.
Αυτά όμως που ζούμε στο λίγο χρόνο που έχουμε την νέα διοίκηση λέγονται με μία λέξη, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.

 


Καισαριανιώτης με άποψη

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-dimap

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Με 6 κοντέινερ θα εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στην Καισαριανή

Με 6 κοντέινερ θα εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στην Καισαριανή

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη»   «Συναδέλφισσες, συνά..

Readmore

Να διεκδικήσουμε (για) τον Πολιτισμό!

Να διεκδικήσουμε (για) τον Πολιτισμό!

Καταθέσαμε 6 συγκεκριμένες προτάσεις στην Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη του ..

Readmore

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ: «Εγώ και η ζωγραφική γίναμε ένα…»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ: «Εγώ και η ζωγραφική γίναμε ένα…»

«Ο χρόνος ήταν λίγος, θα ήθελα μια ζωή ακόμα. Η δίψα μου για δουλειά και δημιουργί..

Readmore

Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Την ανοιχτή συνέλευσή της πραγματοποίησε με επιτυχία, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συ..

Readmore

Ο Δήμος Βύρωνα θωρακίζεται απέναντι στις δασικές πυρκαγιές

Ο Δήμος Βύρωνα θωρακίζεται απέναντι στις δασικές πυρκαγιές

  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτία..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.