Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

«Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά, οπότε και κοινές

πρέπει να είναι οι προσπάθειες όλων μας»

 

 

1aaa-katwpodis-dilwsiΤην πρότασή του για συνεννόηση και συνεργασία όλων των παρατάξεων επαναφέρει ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βύρωνας, Γρηγόρης Κατωπόδης, απευθύνοντας στον βασικό αντίπαλό του Χρήστο Γώγο και στην παράταξή του το ερώτημα αν συνεχίσουν να αμφισβητούν το εκλογικό αποτέλεσμα και αναφερόμενος σε προβλήματα και προτεραιότητες που αντιμετωπίζει ο Δήμος:

 

«Μετά την ολοκλήρωση και των βουλευτικών εκλογών βρισκόμαστε σε ένα νέο περιβάλλον.
Τις εκτιμήσεις θα τις κάνουν τα επιτελεία των κομμάτων και οι πολιτικοί αναλυτές. Τις αλλαγές που λέγεται ότι κυοφορούνται στον «Κλεισθένη» για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, μένει να τις δούμε στην πράξη και να πάρουμε θέση. Εμείς, ανεξάρτητα του τι ετοιμάζει η νέα Κυβέρνηση, για να λύσει όπως λέει το θέμα της κυβερνησιμότητας των Δήμων, τασσόμαστε υπέρ της απλής αναλογικής. Και με βάση αυτό θα πορευθούμε, στηρίζοντας στην πράξη, τη συνεννόηση και τη συνεργασία των παρατάξεων για το καλό του Δήμου.

 

 


Σαν Δήμαρχος Βύρωνα, μετά και την ολοκλήρωση όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, θέλω να σταθώ και να θίξω ορισμένα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και την πόλη μου.
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές η παράταξή μας και εγώ προσωπικά κερδίσαμε για δεύτερη συνεχόμενη θητεία τη διοίκηση του Δήμου μας από τον βασικό μας αντίπαλο κ. Γώγο.
Θα περίμενε κανείς, όπως γίνεται στη δημοκρατία, ο κ. Γώγος να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, -όσο οδυνηρό και αν είναι λόγω και της μικρής διαφοράς των 135 ψήφων- και να εστιάσουμε μαζί στο μέλλον της πόλης μας.
Αντί αυτού, είδαμε να μην το αποδέχεται και να μιλά για «νοθεία», για «αχυρένιο Δήμαρχο», για «παράνομες μεταδημοτεύσεις», για τα «πολλά άκυρα που ήταν όλα δικά του», για δικαστικούς που ψήφισαν «παράνομα»’ και άλλα πολλά παραπλανητικά, που δημιούργησαν μια αίσθηση στον κόσμο μακριά από την πραγματικότητα. Ήταν φανερό ότι όλα αυτά είχαν στόχο να αποτυπωθεί στη μνήμη των Δημοτών ότι για την ήττα του φταίνε άλλοι. Με την επανακαταμέτρηση βέβαια που ζήτησε αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός»’.
Και τώρα που όλα αυτά τελείωσαν, οφείλει η παράταξή του και ο ίδιος προσωπικά να σκεφθεί και να πει σε εμάς και στους δημότες του Βύρωνα τι θα πράξει.
- Θα συνεχίσει ή όχι να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα;
- Θα αρχίσει τον κλεφτοπόλεμο και την ανούσια κριτική με λαϊκισμούς και στείρα αντιπολίτευση;
- Θα συνεχίσουν κάποιοι από την παράταξή του, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο να γελοιοποιούν ακόμη και την έννοια της κριτικής;

 

 

Προβλήματα και προτεραιότητες

 

Εμείς και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν αμφισβητήσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα στον Δήμο, ενημερώσαμε έγκαιρα για αυτά τους δημότες και κυρίως προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε.
- Με την καθαριότητα, αυτή την περίοδο ταλαιπωρούμαστε από την κακή συνήθεια κάποιων συνδημοτών μας που αποθέτουν στα πεζοδρόμια άχρηστα υλικά, χωρίς να ενημερώνουν πρώτα τη Διεύθυνση Καθαριότητας ώστε να τα περισυλλέξει.
-Με τον ηλεκτροφωτισμό, αντιμετωπίζουμε πολλές ζημιές από τα ιδιωτικά συνεργεία που τοποθετούν οπτικές ίνες με αποτέλεσμα να συναντούμε σοβαρά προβλήματα.
-Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το κολυμβητήριο εξαιτίας μιας μεγάλης ζημιάς στις κεντρικές ψυκτικές μονάδες και δεδομένου των υψηλών θερμοκρασιών, ώστε να προστατέψουμε λουόμενους και προσωπικό από κινδύνους για την υγεία τους. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εργάζεται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση του δύσκολου και πολυσύνθετου αυτού προβλήματος. Άλλωστε οι βλάβες, είναι πάντα μέσα στην καθημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε σεβόμενοι τους συνδημότες μας και την καθημερινότητά τους.
Το ζητούμενο όμως είναι άλλο. Πέρα από την κριτική που ασκεί η κάθε παράταξη, η οποία είναι καλοδεχούμενη από την στιγμή που είναι καλοπροαίρετη, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ερώτημα:
Με βάση τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν από τις εκλογές θα υπάρξουν συνεργασίες ώστε να διοικηθεί ο δήμος και να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των δημοτών ή όχι;
Εμείς από την πρώτη στιγμή, ακόμη και προεκλογικά, είχαμε τονίσει την ανάγκη να υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων στη βάση ενός κοινού προγράμματος και με ταυτόχρονη ανάληψη ευθυνών από όλους όσοι συνεργαστούν.
Με βάση αυτή τη θέση μας, δημοσιεύσαμε μετεκλογικά μια πρόταση συνεργασίας και ένα κοινό πλαίσιο προγράμματος.
Είμαστε στο στάδιο κατά το οποίο, συζητάμε με όλες τις παρατάξεις για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων πάνω σ’ αυτή την πρόταση.
Ελπίζουμε, ευχόμαστε και θα κάνουμε το παν για να κατανοηθεί η ανιδιοτέλεια με βάση την οποία κάνουμε αυτή την πρόταση.
Έτσι πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο τρόπο τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας. Γιατί τα περισσότερα προβλήματα από αυτά είναι κοινά, οπότε και κοινές πρέπει να είναι οι προσπάθειες όλων μας.»

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών και το σχηματισμ..

Readmore

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Περισσότερα από 40.000 είναι τελικά τα παιδιά που θα μείνουν εκτός των παιδικών σταθ..

Readmore

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Μέρος του σχήματος της νέας διοίκησης ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαρια..

Readmore

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Του Σπύρου Τζόκα Πανεπιστημιακού-Συγγραφέα     Μια συνολική προσέγγιση απ..

Readmore

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την επόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα αντιμετωπ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.