Αντώνης Καμπάκας: Ρίψασπις ή ήρωας;

1aaa-don

 


Με την τοποθέτηση του τέως Δημάρχου Αντώνη Καμπάκα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 20-2-2019 έκλεισε ένας κύκλος 18 ετών παρουσίας για τον ίδιο και- όπως δήλωσε- και για την παράταξη Καισαριανή Δημιουργία.

Δεν θα αναφερθώ στο πρώτο μέρος του απολογισμού του που αφορά τη διοίκηση του δήμου την περίοδο 2011- 2014, γιατί με βάση τους κανόνες του παιχνιδιού, οι απολογισμοί κρίνονται από τους ψηφοφόρους και αν δεν κάνω λάθος, κρίθηκε με τις εκλογές του 2014.

Δυστυχώς για τον ίδιο έχασε σε δυο γύρους. Στον 1ο, αν και εν ενεργεία δήμαρχος, με αξιοπρεπή ήττα αφού ήταν δεύτερος με 482 ψήφους. Στον 2ο γύρο έχασε με 2.820 ψήφους από τον πρωτοεμφανιζόμενο Γ. Κοντόσταυλο.
Με τις επαναληπτικές του Νοεμβρίου, ο νικητής του Α. Καμπάκα και δήμαρχος ήδη από τον Σεπτέμβριο Γ. Κοντόσταυλος, έχασε καθαρά από τον Η. Σταμέλο, καταρρίπτοντας τα σενάρια, ότι η ήττα οφείλετε στην δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά περί απολογισμού και κρίσης των ψηφοφόρων.
Το ενδιαφέρον, όμως, είναι το δεύτερο μέρος της γραπτής τοποθέτησης του που αφορά τα εσωτερικά της παράταξης της οποίας ηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και είναι αλήθεια ότι τάραξε τα δεδομένα στα δημοτικά δρώμενα. Από όσα έχουν γίνει γνωστά η απόφαση του να μην είναι υποψήφιος ήταν γνωστή εδώ κι έναν χρόνο περίπου. Στο διάστημα αυτό, σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, ο απερχόμενος ξεκινάει τη διαδικασία διαδοχής, όπως έγινε σε άλλη παράταξη στο Δήμο μας, προκειμένου να εκλεγεί μέσα από την παράταξη ο αντικαταστάτης και επόμενος υποψήφιος δήμαρχος, ώστε να έχει το χρόνο της προετοιμασίας των επερχόμενων εκλογών.


Τα ερωτήματα που αυθόρμητα τίθενται για τον Α. Καμπάκα είναι:
Γιατί δεν ήθελε ή δεν πήρε την αυτονόητη πρωτοβουλία ως όφειλε.
Γιατί δεν «άφησε» έστω την παράταξη που τον έκανε Δήμαρχο να προχωρήσει από μόνη της για να εκλέξει τον αντικαταστατή του.
Γιατί την 20 Φεβρουαρίου και μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασχολήθηκε με το θέμα με, αν μη τι άλλο περίεργες εκφράσεις όπως, καπηλεία, υπόγειες σκέψεις, δεν θα είναι ούτε με την βούληση ούτε με την σύμφωνη γνώμη μου κλπ. Ποια ήταν και είναι, τελικά η βούληση του και η άποψή του επι του θέματος.
Από πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, υπήρχε για 2 ημέρες μετά, μια πρωτοβουλία αρκετών στελεχών της παράταξης Καισαριανή Δημιουργία, να προχωρήσει η παράταξη με κάθοδό στις εκλογές και να μην χαθεί από τα δημοτικά δρώμενα, στην οποία είχε καλεστεί να παραβρεθεί.
Η παρέμβασή του που έγινε στο Δ.Σ., έγινε μόνο για να εμποδίσει την συνέχεια της παράταξής του, ή κάποιο άλλο λόγο. Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι;
Ακούγεται ότι έγινε για να απελευθερώσει στελέχη και ψηφοφόρους σε άλλες παρατάξεις και ότι αυτό αποτελεί μέρος συμφωνίας του, εδώ και καιρό.
Οι πραγματικές του προθέσεις, μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν μέσω των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Με τελευταίο παράδειγμα την υποψηφιότητα της Μπετίνας Γραφίδου, ο Α. Καμπάκας είδε πολλούς ανθρώπους, να τον εγκαταλείπουν, όχι μόνο όταν έγινε δήμαρχος αλλά πριν και μετά την θητεία του ως δήμαρχος. Γιατί άραγε;
Όπως ομολογεί στο κείμενο, «όσα αγνά και με κόπο υπηρέτησα, εγώ και κάποιοι ακόμα σύντροφοι μου, δεν τα χαρίζω σε κανένα»
Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων αλλοφύλων….

 

Καισαριανιώτης με άποψη

 


Υ.Γ.: Ρίψασπις < αρχαία ελληνική ῥίψασπις < ῥίπτω + ἀσπίς

1. κατά την αρχαιότητα, στρατιώτης που ρίχνει την ασπίδα του, δηλαδή το βάζει στα πόδια από δειλία συνώνυμα: λιποτάκτης, φυγοπόλεμος.

2. (γενικότερα) κάποιος που σταματάει να αγωνίζεται από δειλία
συνώνυμα: δειλός, λιπόψυχος, ολιγόψυχος, φυγόμαχος.

 

Αναδημοσίευση από την έντυπη έκδοση που κυκλοφορεί.

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
«Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων»

«Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων»

Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη:"Πού πήγαν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι δεν θα μείνει κ..

Readmore

«Λέτε ψέματα…»

«Λέτε ψέματα…»

Επιστολή των μαθητών του 1ου ΓΕΛ προς τη Δημοτική Αρχή Καισαριανής     Σε έν..

Readmore

ΥΜΗΤΤΟΣ: άλλη μια μάχη με τη φωτιά που την κέρδισαν πυροσβέστες και εθελοντές

ΥΜΗΤΤΟΣ: άλλη μια μάχη με τη φωτιά που την κέρδισαν πυροσβέστες και εθελοντές

  Το χρονικό μιας μάχης με τη φωτιά που απείλησε το απόγευμα του περασμένου Σα..

Readmore

Στην Καρδίτσα ο Γ. Πατούλης με τα 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης

Στην Καρδίτσα ο Γ. Πατούλης με τα 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης

«Στήσαμε μία γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας στη Θεσσα..

Readmore

«Μαζί με τα παιδιά μας…»

«Μαζί με τα παιδιά μας…»

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου για τις μαθητικές ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.