Μαζί για την Καισαριανή

Του Μιχάλη Γρύλλη

 

1aaa-gryllhs-voskopoulosΗ γνωριμία μου με τον Χρήστο Βοσκόπουλο, έγινε παραμονές των εκλογών του 2006. Φέρελπις εκδότης εγώ, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην παράταξη του Αντώνη Καμπάκα, ο Χρήστος. 

Η συνάντησή μας στα γραφεία της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ήταν η αρχή. Δημιουργήθηκε μεταξύ μας μια σχέση, αυτό που ονομάζουν οι ‘Άγγλοι win-win, μια αμοιβαία επωφελής σχέση. Ο Χρήστος βρήκε χώρο στην εφημερίδα για να αρχίσει την τότε αρθρογράφησή του, και να κάνει σιγά-σιγά γνωστό στον κόσμο το όραμά του και την πολιτική του ταυτότητα και εγώ από την άλλη είχα βρει την “πένα” που θα έδινε στην εφημερίδα ένα μεγάλο ποσοστό κύρους και αναγνωσιμότητας.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν, ότι από εκείνη την πρώτη γνωριμία μας και μετά , ο Χρήστος άρχιζε να “σχεδιάζει” στο μυαλό μου την μακέτα της Καισαριανής, όπως ακριβώς την είχε ήδη σχεδιασμένη μέσα στο δικό του μυαλό. Βήμα – βήμα να μου αποκαλύπτει το όραμά του, το σχέδιό του για την πόλη. Μια πόλη που να αξίζει να ζει κανείς.
Τα πράγματα στην πορεία του χρόνου εξελίχθηκαν όπως ακριβώς το προσδοκούσα. Δεν γινόταν αλλιώς. Ο Βοσκόπουλος, πνεύμα ατίθασο, απαραχάρακτο, δεν έμπαινε σε καλούπια, ήταν φανερό ότι δεν τον χώραγαν τα όρια τις προηγούμενης παράταξης. Αποχωρεί λίγο μετά τις εκλογές του 2006 και παραμονές των εκλογών του 2010 αρχίζει να στήνει την δική του ομάδα. Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ παίρνει σάρκα και οστά, εμφανίζεται στο προσκήνιο και η είσοδος της στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι το γεγονός εκείνης της περιόδου. Δεν μπορώ ακόμη αν είμαι δίπλα του, ο ρόλος μου ως εκδότης είναι ένα αόρατο βαρίδι τοποθετημένο στα πόδια μου, κάτι που όμως πολύ σύντομα θα αλλάξει.
Δύσκολα χρόνια ακολουθούν, παλεύει μόνος, λίγοι τον ακούν, μάλλον καλύτερα λίγοι θέλουν να τον ακούσουν, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έξω όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Η ομάδα πληθαίνει, οι φωνές πολλαπλασιάζονται και το 2014 μας βρίσκει ακόμα πιο δυνατούς. Αυτή την φορά είμαι και εγώ εκεί, δεν χρειαζόταν να το ζητήσουμε ο ένας από τον άλλον, ήταν αυτονόητο, γίνομαι μέλος αυτής της ομάδας και για να είμαι δίκαιος με κάνουν να νοιώσω ότι ήμουν πάντα μέλος αυτής της ομάδας, άλλο ένα χάρισμα όσον ανήκουν σε αυτήν την ομάδα. Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2014 δείχνει αυτήν την δυναμική, η δύναμή μας διπλασιάζεται. Η παράταξη είναι το “βρέφος” που γεννήθηκε το 2010, ενηλικιώθηκε το 2014 και πιο ώριμο από ποτέ έρχεται σήμερα να πραγματοποιήσει το όραμα του δημιουργού του. Να αλλάξει τον ρου της ιστορίας της Καισαριανής.
Η βασική μας διαφορά έγκειται σε ένα γεγονός που αποτελεί και την βασική μας αρχή. Η πόλη αυτή δεν μας χρωστάει, της ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Μας μεγάλωσε, μας κοινωνικοποίησε, μας έκανε αυτό που είμαστε και εμείς πρέπει να της το ανταποδώσουμε. Βλέπετε την Καισαριανή την έχτισαν οι παππούδες μας, την μεγάλωσαν οι πατεράδες μας και τώρα το βάρος πέφτει σε εμάς να την εξελίξουμε, να την βελτιώσουμε, να της δώσουμε το κύρος και την αίγλη που της αξίζει. Να την κάνουμε μια πόλη αντάξια της ιστορίας της.


Το 2019 λοιπόν έφτασε, οι εκλογές μας κτυπάνε την πόρτα και εγώ δηλώνω για ακόμη μια φορά παρών δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο και σε αυτήν την ομάδα, που πιο έμπειρη από ποτέ, πιο ολοκληρωμένη από ποτέ, έρχεται για να δώσει σε αυτόν τον τόπο αυτό που πραγματικά του αξίζει.

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Δημόσιο και ΟΤΑ στα «μέτρα» του Covid-19

Δημόσιο και ΟΤΑ στα «μέτρα» του Covid-19

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορ..

Readmore

Ο «εχθρός λαός» και ο δήμαρχος Καισαριανής

Ο «εχθρός λαός» και ο δήμαρχος Καισαριανής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής   «Όπως επισημάναμε και σε προη..

Readmore

Συναγερμός στο Βύρωνα για την κακοκαιρία Ιανός

Συναγερμός στο Βύρωνα για την κακοκαιρία Ιανός

Έκτακτη σύσκεψη ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, πραγματοποιήθηκε σήμερ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ικανοποιούν τις προδιαγραφές της μελέτης οι τελικές ασφαλτοστρώσεις

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ικανοποιούν τις προδιαγραφές της μελέτης οι τελικές ασφαλτοστρώσεις

Εξώδικο στον Σουλιώτη μετά το «ΟΚ» των ποιοτικών ελέγχων   «Μετά από τη διενέρ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Πάρτε πίσω την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΒΥΡΩΝΑΣ: Πάρτε πίσω την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

32 Δημοτικοί Σύμβουλοι με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.