Τι είδε ο Νοστράδαμος για το 2019

1aaa-astronomia

 

Νέα χρονιά χωρίς Καζαμία δεν γίνεται! Ή τουλάχιστον, δεν το συνηθίζουμε εμείς! Από την πρώτη χρονιά της η εφημερίδα μας «δοκίμασε» το πέρασμα στην επόμενη με μια υπέρβαση χιούμορ. Ο έμπιστος του Νοστράδαμου Δημήτρης Αβυδηνός συνεχίζει και φέτος αυτή την παράδοση. Ευχή μας: Και να βγούν και να μη βγουν οι προβλέψεις του! Να βγουν οι δικές σας επιθυμίες!


ΓΕΝΑΡΗΣ

 

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε με 65χρονο δημοτικό υπάλληλο καθαριότητας που μετά από 45 χρόνια εργασίας και λίγες μέρες πριν βγει στην σύνταξη, αποκαλύφθηκε πως το πιστοποιητικό γέννησης που είχε προσκομίσει κατά την πρόσληψή του ήταν πλαστό και στην πραγματικότητα αυτός δεν υπήρξε ποτέ.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όπου ο 65χρονος καταδικάστηκε (ερήμην μιας και δεν υπήρχε, όπως προαναφέραμε, για να παραστεί) για το μεν αδίκημα της πλαστογραφίας σε 200 μπουνιές και 200 κλωτσιές για το δε αδίκημα της απάτης εις βάρος του δημοσίου σε στρατιωτική καθαίρεση και θάνατο.

 


ΦΛΕΒΑΡΗΣ

 

Η συμφωνία της λίμνης των Πρεσπών απορρίπτεται τόσο από τη βουλή της ΠΓΜΔ όσο κι απ’ το Ελληνικό κοινοβούλιο. Απορρίπτεται επίσης, για διαφορετικούς λόγους, από την FIFA, την UEFA, την παγκόσμια οργάνωση υγείας, το πριγκιπάτο του Μονακό, τις ΗΠΑ, τις ΞΗΠΑ, τον τελευταίο των Μοικανών και τον τελευταίο των Βατικανών.
Η ΠΓΜΔ επανέρχεται προτείνοντας για όνομα το «Μακεδονική Δημοκρατία της Μακεδονίας» το οποίο απορρίπτεται από την Ελληνική πλευρά η οποία αντιπροτείνει , αντί για το απορριφθέν «Βόρεια Μακεδονία», να γίνει αποδεκτό το «Μακεδονία του Βοριά» που επίσης όμως απορρίπτεται.
Οι συνομιλίες ξαναρχίζουν στην λίμνη Τανγκανίκα αυτή τη φορά.
Εν τω μεταξύ η κοινότητα Σκοπιανών στην Αυστραλία διεκδικεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να γίνει αποδεκτό το αίτημά της για την δημιουργία νέας αυτοδιοικούμενης πολιτείας στη χώρα με το όνομα «Αυστραλιανή Δημοκρατία της Μακεδονίας».

 


ΜΑΡΤΗΣ

 

Νέα μέτρα στην κατεύθυνση χωρισμού εκκλησίας-κράτους λαμβάνονται με κοινή απόφαση κυβέρνησης και ιεραρχίας. Πιο συγκεκριμένα:
- Το Σύνταγμα δεν θα συντάσσεται και δεν θα εφαρμόζεται στο όνομα της Αγίας Τριάδας αλλά στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

- Οι βουλευτές και οι μάρτυρες στα δικαστήρια δεν θα ορκίζονται πλέον. Θα δίνουν απλά όρκο.

- Οι ιερείς παύουν οριστικά να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και γίνονται μόνιμοι συνεργάτες του δημοσίου.

- Το μάθημα των θρησκευτικών παραμένει στα σχολεία. Τα σχετικά βιβλία όμως, ως μη δημόσια πια, θα συντάσσονται από ιερείς και δεν θα παρέχονται στους μαθητές δωρεάν.

- Ο ΣΕΒ χαιρετίζει τι εξελίξεις και ζητά, μετά το χωρισμό εκκλησίας-κράτους, να καταργηθεί με νόμο η Κυριακή αργία καθώς και οι αργίες των θρησκευτικών γιορτών.

- Η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει και ιδρύει πολιτικό κόμμα με τίτλο «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Ο Κούλης κατηγορεί τον Αλέξη και τον αρχιεπίσκοπο για προσπάθεια άγρας ψηφοφόρων του κόμματός του.

 

ΑΠΡΙΛΗΣ

 

Δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές την ίδια μέρα αλλά και την ίδια ώρα. Φωνές που ζητούσαν να γίνουν όλες αυτές οι εκλογές την ίδια μέρα αλλά όχι την ίδια ώρα δεν εισακούστηκαν. Όπως δεν εισακούστηκαν και οι φωνές που ήθελαν την ίδια μέρα και ώρα να γίνουν επίσης οι βουλευτικές εκλογές, εκλογές για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, σύγκληση ιεράς συνόδου για την εκλογή αρχιεπισκόπου, δημοψήφισμα για την πρόταση Γιουνκέρ (τι εννοείτε «ποια πρόταση Γιουνκέρ»;) καθώς και την ανάδειξη του next dope model.

Γιατί ποιος δίνει σημασία σε φωνές την σήμερον ημέρα όταν μάλιστα βοούν εν τη ερήμω; Ε;

 

ΜΑΗΣ

 

Καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου και η προσωπικές διαφορές των συνταξιούχων. Έτσι, στη γειτονιά, ο κυρ Μιχάλης έδωσε τα χέρια με τον μπάρμπα Νίκο το καφετζή που είχαν προσωπικές διαφορές από την «ξερή». Η δε κυρα-Μαρία και η κυρα-Κατίνα εναγκαλίστηκαν και αλληλο-ασπάστηκαν γιατί επίσης διέφεραν προσωπικά.
Διευκρινίζεται απ’ τον ΕΟΦ ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι φαρμακευτικό σκεύασμα για την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης και καλεί τους καταναλωτές να πάψουν να το ζητούν απ’ τα φαρμακεία.

 


ΙΟΥΝΗΣ

 

Η κυβέρνηση καταθέτει νόμο γι την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε αντικατάσταση της 2ης και της 7ης . Σε ερώτηση βουλευτών με ποια λογική γίνεται κάτι τέτοιο, η υπουργός των Εργασίας απάντησε ότι πρόκειται για μαθηματικό μοντέλο πολύ περίπλοκο για να το κατανοήσει ο μέσος νους και τέλος πάντων είναι απ’ τα προαπαιτούμενα που οφείλει η Ελλάδα στον ΔΟΕ από την εποχή του Τρικούπη.
Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και η αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά -8%.

 

ΙΟΥΛΗΣ

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος Η ΚΝΕ ανακοίνωσε ότι το Φεστιβαλ θα γίνει στο πάρκο «Αντώνη Τρίτση». Η ΚΝΕ ζητάει, μετά από τόσα χρόνια που το πάρκο είναι στέκι του φεστιβάλ, να μετονομαστεί σε «Χρήστος Μαλτέζος». Το αίτημα δεν γίνεται δεκτό με την αιτιολογία ότι ο άνθρωπος του οποίου το όνομα θα φέρει το πάρκο πρέπει να είναι Έλληνας. Και στο κάτω-κάτω ποιος είναι αυτός; Ε;
Φέτος, εκτός απ’ τους Νταλάρα, Πασχαλίδη, Μητσιά, Αντωνοπούλου, Μαργαρίτη κλπ μόνιμους και ημιμόνιμους θα συμμετέχει και ο Σάκης Ρουβάς. Τόσο η ηγεσία της ΚΝΕ όσο και η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ δέχονται αυστηρή κριτική γι’ αυτή τη συμμετοχή. Η κριτική αυτή συνίσταται κυρίως στις αδιάψευστες φήμες ότι ο εν λόγω θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ αλλά και στο ερώτημα σχετικό με το τι πιθανόν θα τραγουδήσει.
Εκπρόσωπος της ΚΝΕ, ανεπίσημα, απάντησε: «Εμείς δεν ζητούμε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από όποιον καλλιτέχνη επιθυμεί να συμμετέχει στη γιορτή μας. Όσο για το τι θα τραγουδήσει ο κ.Ρουβάς… το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ βέβαια που το έχει ξανακάνει, ίσως την Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ, μπορεί και Αντάρτικα»

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

Ο Αύγουστος κι αν έφτασε
σαν Μάρτης μας ζυγώνει
τη μέρα ο ήλιος ζεματά
το βράδυ ρίχνει χιόνι

Για κάποιους ήλιος, ζέστη, πλατς πλουτς, διακοπές, παραλίες, μπάπα μπάπα μπητς μπαρ κλπ

Για κάποιους άλλους επίσης ήλιος, ζέστη, πλατς πλουτς και μπάπα μπάπα αλλά χωρίς διακοπές και παραλίες. Τα πλατς πλουτς είναι από κάτι πλημμύρες στα μέσα του μήνα και τα μπάπα μπάπα απ’ το χοντρό χαλάζι που έπεται.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

 

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών, άγκυρες δημοσκοπήσεις πανελλαδικά δείχνουν πως καλύτερος γκόμενος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος με 3,2 μονάδες, ακολουθεί ο Αλέξης με 3 (και το λουρί της μάνας) μονάδες και τρίτος, πολύ κοντά, ο Τατσόπουλος ο οποίος όμως δεν είναι υποψήφιος. Ή μάλλον είναι αλλά όχι γι’ αυτό…ή μάλλον γι’ αυτό είναι αλλά αυτό δεν είναι αυτό…ναι…τέλος πάντων…
Ο Κυριάκος λοιπόν , σύμφωνα με τις άγκυρες αυτές δημοσκοπήσεις, είχε τα περισσότερα σχόλια «τι γκόμενος εισ’ εσύ καλέ», ο Αλέξης πήρε τα περισσότερα «τι γκόμενος εισ’ εσύ» (έτσι χωρίς «καλέ»), ενώ για τον Τατσόπουλο λέγαν απλά «τι γκόμενους εισ’».
Μία γυναίκα που φώναξε «Δεν πάτε στο διάολο μαλάκες» συνελήφθη και παρεπέμφθη για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ

 

Σάλος από την αποκάλυψη δημοσιογράφου της ΕΡΤ ότι η απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί οφείλεται στο ΕΚΑΣ. Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε δε πως η πρόσφατη κατάργηση του ΕΚΑΣ είναι ύβρις προς την ιστορική μνήμη του έθνους.
Μετά την μερική επιτυχία της κίνησης να κληθεί ο Ιταλός πρόεδρος να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου του 2018, το 2019 καλείται ο πρόεδρος της Γερμανίας και του ζητείται να παραστεί, να καταβάλλει τα χρωστούμενα της χώρας του και να ζητήσει γονατιστός συγνώμη για τα του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
Ο Γερμανός πρόεδρος με επιστολή του αρνείται, τονίζοντας τα εξής:
- Δεν μπορεί να παρίσταται, γιατί εκείνη τη μέρα θα ταξιδεύσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, να παρακολουθήσει την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου στο κρίσιμο φιλικό αγώνα που έχει να δώσει
- Δεν επιθυμεί να ζητήσει συγνώμη γιατί πιστεύει πως από τότε που βρέθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο
- Όσο για τα χρέος της στο ελληνικό δημόσιο, η Γερμανία έχει ζητήσει να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και αναμένει την εκδίκαση

 

ΝΟΕΜΒΡΗΣ

 

Εξαρθρώνεται σπείρα λαθρομεταναστών που επιδιδόταν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πιο συγκεκριμένα 5 καθαρίστριες μεγάλου σχολικού συγκροτήματος συνελήφθησαν στις τουαλέτες του σχολείου την ώρα που προσπαθούσαν να ξεπλύνουν ένα 100ευρο που είχαν βρει στο δρόμο αλλά στο οποίο είχε αφοδεύσει ο αδέσποτος σκύλος με τον οποίον και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις.
Εκτός από το ξέπλυμα, τους απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, ρύπανση δημοσίου χώρου και προσβολή εθνικού νομίσματος (αφού ο σκύλος ο ίδιος έχει το ακαταλόγιστο), αντίσταση κατά της αρχής (ο σκύλος επιτέθηκε επίσης και δάγκωσε τον αξιωματικό της δίωξης) αλλά και πλαστογραφίας και απάτης σε βάρος του δημοσίου.
Στη δίκη που συνεχίζεται, ο εισαγγελέας ζήτησε τη εσχάτη των ποινών λόγω εντίμου προτέρου βίου. Διότι άλλο «ποινών» και άλλο «πεινών ή πεινούσα» ρε μάγκες.


ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

 

Μεσάνυχτα, ανήμερα Χριστούγεννα και με άκρα μυστικότητα, ο Αλέξης καλεί τους στενούς του συνεργάτες σε μυστική συνάντηση σ’ ένα υπόγειο του κτιρίου. Εκεί τους αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα των θετικών επιστημόνων της χώρας, και όχι μόνο, μετά από χρόνια έρευνας και σκληρής δουλειάς κατασκεύασε τελικά την τέλεια χρονομηχανή.
Για να μην κινηθούν υποψίες και διαρρεύσει το αντικείμενο της έρευνας τους είπε, η ομάδα λειτουργούσε καμουφλαρισμένα κάτω από το παραπλανητικό όνομα «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός».
Στη συνέχεια ο Αλέξης με υπερηφάνεια τους ενημέρωσε πως είχε την τιμή να κληθεί να είναι ο πρώτος χρονοταξιδιώτης όπου και θεώρησε καθήκον του να πάει πίσω στα 1920, να σκοτώσει τον Χίτλερ και να γλυτώσει την ανθρωπότητα απ’ το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τότε ο Νίκος, εκ των παρευρισκομένων , πήρε το λόγο, ξερόβηξε αμήχανα 2-3 φορές και του είπε: «Επίτρεψε μου να σου πω πως αυτόν, τον πως τον είπες;… Χίλτερ;… δεν τον έχει ξανακούσει κανείς από μας αλλά και να σου θυμίσω ότι, όπως όλοι ξέρουν, ο Β’ Πόλεμος όντως έγινε. Ξεκίνησε δε όταν ο άξονας Αγγλίας-Γαλλίας επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ και τελείωσε με νίκη των συμμάχων, σύντροφε τμηματάρχη Β του υπουργείου μας»

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
«Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων»

«Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων»

Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη:"Πού πήγαν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι δεν θα μείνει κ..

Readmore

«Λέτε ψέματα…»

«Λέτε ψέματα…»

Επιστολή των μαθητών του 1ου ΓΕΛ προς τη Δημοτική Αρχή Καισαριανής     Σε έν..

Readmore

ΥΜΗΤΤΟΣ: άλλη μια μάχη με τη φωτιά που την κέρδισαν πυροσβέστες και εθελοντές

ΥΜΗΤΤΟΣ: άλλη μια μάχη με τη φωτιά που την κέρδισαν πυροσβέστες και εθελοντές

  Το χρονικό μιας μάχης με τη φωτιά που απείλησε το απόγευμα του περασμένου Σα..

Readmore

Στην Καρδίτσα ο Γ. Πατούλης με τα 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης

Στην Καρδίτσα ο Γ. Πατούλης με τα 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης

«Στήσαμε μία γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας στη Θεσσα..

Readmore

«Μαζί με τα παιδιά μας…»

«Μαζί με τα παιδιά μας…»

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου για τις μαθητικές ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.