Άρθρο Γρηγόρη Κατωπόδη-Δημάρχου Βύρωνα, για τη ΖΩ 2

Δήμαρχος Βύρωνα: «Λίγη ψυχραιμία Κύριοι! Πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές-
Όσοι αντιπολιτεύονται έχουν έναν σπουδαίο λόγο να φωνάξουν για μία φορά ακόμη.»

 

1aaa-gr-katwpodis

 

Σχετικά με το υποτιθέμενο "ξεπούλημα" στο Υπερταμείο ακινήτων που ανήκουν στον Δήμο Βύρωνα και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πράγματα, οφείλουμε να καταθέσουμε τα γεγονότα ως έχουν:

• Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και της 4ης αξιολόγησης ένα από τα προαπαιτούμενα ήταν και η δημιουργία της Ελληνικής Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστής ως «Υπερταμείο», με σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

• Η Υπουργική απόφαση με ΦΕΚ 2320/Β΄/19-6-2018 όρισε ότι 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου αφού ελεγχθούν, θα μεταβιβασθούν στο Υπερταμείο. Στον Δήμο μας, 40 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε ΚΑΕΚ του Ελληνικού Δημοσίου και όχι του Δήμου Βύρωνα, που διαθέτει ήδη 162 ακίνητα εγγεγραμμένα στο Κτηματολόγιο με δικούς του ΚΑΕΚ.

• Ο έλεγχος γίνεται από το Υπερταμείο και το Ελληνικό Κτηματολόγιο και εξαιρούνται με βάση το άρθρο 196 του Ν.4389/2016 αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλοί, παραλίες, παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Ramsar, περιοχές Natura καθώς και αμιγώς δασικές εκτάσεις και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής όπως: πλατείες, πεζοδρόμια, δρόμοι, αιγιαλοί, λιμάνια, όρμοι, λίμνες και όλες οι κοινόχρηστες εκτάσεις που είναι προορισμένες για εξυπηρέτηση δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών, θρησκευτικών σκοπών.

• Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία. Πρώτα να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι και να εξαιρεθούν τα παραπάνω και κατόπιν να εγγραφούν στο Υπερταμείο. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο μας έχουν αναφερθεί κοινόχρηστοι χώροι όπως σχολεία, γήπεδα, προσφυγικά στενά, δασικές εκτάσεις, το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ και κτίρια δύο αστυνομικών τμημάτων, που εξαιρούνται με βάση τον νόμο, συνεπώς, δημιουργήθηκε αναστάτωση χωρίς λόγο.

• Είναι αλήθεια ότι από το παρελθόν έπρεπε να έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες από τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να συμπεριληφθούν οι παραπάνω χώροι στην περιουσία του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι στα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους στην περιοχή ΕΡΓΑΝΗ, στα σχολεία ΚΑΡΕΑ, στα γήπεδα του 2ου Αθλητικού Κέντρου, στην Παλαιά Αγορά, στο Θέατρο Βράχων, στα προσφυγικά στενά κ.λπ., πράγμα το οποίο δεν έγινε για αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους.

• Ο Δήμος μας άμεσα προχώρησε στις εξής ενέργειες:


 Αποστέλλει στο Υπερταμείο και στο Κτηματολόγιο τη λίστα με τα ακίνητα που πρέπει να εξαιρεθούν και να παραμείνουν στο Ελληνικό Δημόσιο.
 Δημιούργησε Επιτροπή, η οποία προχωράει σε έλεγχο και εγγραφή -σε δεύτερο χρόνο- όλων αυτών των ακινήτων, σε ΚΑΕΚ του Δήμου μας.

Καλούμε τους συνδημότες μας να μην ανησυχούν από τις κραυγές περί «ξεπουλήματος» της δημοτικής περιουσίας από τον Δήμαρχο ή οποιονδήποτε άλλο. Λίγη ψυχραιμία Κύριοι! Άλλωστε πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές και όσοι αντιπολιτεύονται έχουν έναν σπουδαίο λόγο να φωνάξουν για μία φορά ακόμη.

Η δημοτική αρχή με ευαισθησία, καθημερινή και επίμονη προσπάθεια θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία και την προς όφελος των κατοίκων του δήμου αξιοποίηση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας.

 

Αναδημοσίευση από τη ΖΩ 2 που κυκλοφορεί.

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 

1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Το πολιτικό θάρρος εναντίον του πολιτικού θράσους     «Μέχρι τον Οκτώβριο 2..

Readmore

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

  Με ταυτόσημες σχεδόν ανακοινώσεις τους το «Μαζί για την πόλη μας» και το «Αγ..

Readmore

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Του Χρήστου Φασλή   Το καλοκαίρι του 2020 είναι αναντίρρητα πολύ διαφορετικό από..

Readmore

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

  Ένα ασημένιο μετάλλιο, δυο χάλκινα και αρκετές διακρίσεις απέσπασε ο Ποσειδ..

Readmore

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ Παναγιώτης Πελεκούδας επισκέφθηκε τον Δήμο Ζωγρά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.