Η Γκρέητ Μπρίττεν σέρνει τον χορό του πολέμου και οι ηλίθιοι ακολουθούν

Κύριο άρθρο της 27ης Μαρτίου 2018 του γαλλικού πολιτικού ιστολογίου Réseau International

 

1aaa-May-Powell

 

 

Ποιος αλήθεια πιστεύει τις κατηγορίες που εκτοξεύει η Βρετανία σχετικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκρίπαλ; Απολύτως κανείς. Και εντούτοις, 21 χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισαν να θεωρήσουν αυτές τις κατηγορίες ως αληθείς και άρον άρον έτρεξαν να στοιχιστούν, η μία μετά την άλλη, πίσω από μίαν από τις μεγαλύτερες φάρσες του αιώνα απελαύνοντας Ρώσους διπλωμάτες. Μεταξύ των χωρών αυτών υπάρχουν και μερικές οι οποίες διατηρούσαν, αν όχι καλές, τουλάχιστον μη εχθρικές σχέσεις απέναντι στη Ρωσία. Αλλά ακόμη και αυτές αισθάνθηκαν υποχρεωμένες να ακολουθήσουν το ρεύμα. Ίσως επειδή καμία από τις κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δείξει ότι καταπίνει το τεράστιο ψέμα του Λονδίνου και να υπακούσει.


Πολιτικά, η Δύση δεν είναι παρά μόνο ΜΙΑ χώρα, υπό ΜΙΑ διοίκηση, της οποίας πασχίζουμε να βρούμε την απαρχή. Η απαρχή αυτή ενδέχεται να έχει διαφορετικά ονόματα, Βαθύ Κράτος, Γουόλ Στριτ, Σίτι ή ΝΑΤΟ, όλα όμως αυτά τα ονόματα αντανακλούν μόνο την ανικανότητά μας να θέσουμε τον δάκτυλο πάνω σε κάτι του οποίου τις πράξεις βλέπουμε καθημερινά. Παρ’ όλη την πληθώρα των κεφαλών και των χειρών που δρουν, οι αιτίες όλων των πολιτικών και στρατιωτικών κακών του πλανήτη έχουν πάντοτε, άμεσα ή έμμεσα, αγγλοσαξωνική προέλευση ή εκκινούν από το αγγλοσαξωνικό παρακλάδι στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ. Οι πολιτικοί ηγέτες της Δύσης μοιάζουν να είναι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι, στους οποίους δίνονται τα κλειδιά των χωρών τους για μιαν καλύτερη συγκεντροποιημένη διαχείριση, και τούτο γίνεται όλο και περισσότερο έκδηλο τόσο στις ενέργειές τους όσο και στον τρόπο με τον οποίο ανέρχονται στην εξουσία.
Η υπόθεση Σκρίπαλ έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να φτάσει στο τέλος της, βρισκόμαστε ίσως ακόμη στην αρχή. Εγγράφεται και αυτή στη σειρά των γεωπολιτικών γεγονότων που εκτυλίσσονται από το 2013-2014 στην Ευρώπη (Ευρω-Μαϊντάν στο Κίεβο) και δεν αποτελεί παρά μόνο ένα επεισόδιο μιας στρατηγικής η οποία αποφασίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή εδώ και πολύ καιρό και η οποία στοχεύει να προετοιμάσει ένα μεγάλο πόλεμο. Οι κατηγορίες περί δηλητηρίασης του Σκρίπαλ δεν είναι λιγότερο αδέξιες και ανάρμοστες απ’ όσο οι κατηγορίες περί Ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, ή απ΄ όσο οι κατηγορίες περί Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι μη θεμελιωμένοι άρα ψευδείς ισχυρισμοί αναφορικά με τη Ρωσία δεν είναι σημερινοί. Ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν κάλλιστα από τις δυτικές κυβερνήσεις για να διεξάγουν εναντίον της ενέργειες πολέμου, όπως οι κυρώσεις, τα μποϋκοτάζ και διάφορες προσπάθειες διασυρμού της σε διεθνή φόρα και διεθνείς διοργανώσεις.
Ωστόσο, η Δύση κάνει τεράστιο λάθος να πιστεύει ότι μπορεί ακόμη να συνεχίσει στο δρόμο των προκλήσεων. Η σιωπή και η μετριοπάθεια της Ρωσίας δεν προοιωνίζονται τίποτα το καλό. Αποτελούν, είτε το σημάδι μιας παντελούς αδυναμίας είτε τη συμπεριφορά κάποιου που είναι σίγουρος για την ισχύ που διαθέτει αλλά που ταυτόχρονα γνωρίζει πως, σε κάθε καυγά, όλοι ξεπουπουλιάζονται, τόσο ο νικητής όσο και ο ηττημένος. Και γνωρίζουμε βεβαίως ότι η Ρωσία δεν είναι αδύνατη. Και, επιπλέον, δεν είναι μόνη.
Μπορούμε να σημειώσουμε τον παραλληλισμό που υπάρχει ανάμεσα στην επίθεση που εξαπέλυσε η Τερέζα Μέι εναντίον της Ρωσίας και στην επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Κίνας. Είναι τυχαίο; Ο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ είχε πει κάποτε: «Στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κάθε φορά που συμβαίνει ένα γεγονός μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι είχε προβλεφθεί ώστε να εξελιχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο». Η ρήση αυτή πάντοτε επαληθεύτηκε μέσα στην Ιστορία. Μήπως είναι ο πανικός μπροστά στην αύξηση της δύναμης των ρωσικών και κινεζικών όπλων που ωθεί τη Δύση να επισπεύσει τα γεγονότα εκμεταλλευόμενη, όσο ίσως ακόμη νομίζει ότι μπορεί, την υποτιθέμενη στρατιωτική ανωτερότητα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ; Αν οι ηγεσίες της Ρωσίας και της Κίνας κάνουν ό, τι τους είναι δυνατό για να μην εκθέσουν τους συμπολίτες τους σε μια πιθανή καταστροφή, μας είναι αδύνατο να μην καταγράψουμε το γεγονός ότι οι ηγέτες της Δύσης καθόλου δεν νοιάζονται για ένα τυχόν ολοκαύτωμα μεγάλου διαμετρήματος στην Ευρώπη σε περίπτωση μεγάλου πολέμου. Αλλά τίποτα καινούριο υπό την ήλιο, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι είναι εδώ για να μας το υπενθυμίζουν.

 

Avic– Réseau International

 

Απόδοση Α.Ν.

Εφημερίδα - Τεύχος 75

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
MUSIC NOW 2019! Μέρες μουσικής στην πόλη

MUSIC NOW 2019! Μέρες μουσικής στην πόλη

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Δήμο Ζωγράφου το «Μusic now- μέρες μουσική..

Readmore

Να προστατευτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Να προστατευτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Χθες, 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ενημέ..

Readmore

Στα βαρέα ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

Στα βαρέα ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

  Με τροπολογία των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης ..

Readmore

Τα πάνω κάτω με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018

Τα πάνω κάτω με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018

Δελτίο πληροφόρησης του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Με μεγάλη καθυστέρησ..

Readmore

Μήνυμα του Ηλία Σταμέλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Μήνυμα του Ηλία Σταμέλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

«Αγαπητά μου παιδιά, Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις εξετάσεις σας..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.