Επιστολή Βλαδίμηρου προς Τερέζα

Του Γάλλου στρατηγού Dominique Delawarde

 

Μόσχα 19 Μαρτίου 2018
Προεδρική κατοικία, Κρεμλίνο

 

Αγαπητή μου Τερέζα,

 

1aaa-blantimir-poutinΜετά την αξέχαστη εκλογική βραδιά που έζησα ψες, οφείλω να σας ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας για το εκπληκτικό έργο το οποίο επιτελέσατε ώστε η επανεκλογή μου να είναι η πλέον θριαμβευτική από όλες μέχρι σήμερα. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συγκέντρωνα το 76,7% των καταμετρηθέντων ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2018 τη στιγμή που οι ευνοϊκότερες προεκλογικές προβλέψεις μού έδιναν το 64%. Το ποσοστό του 68% που κατέγραψε η συμμετοχή στις εκλογές, μεγαλύτερο από εκείνο των αντίστοιχων του 2012, αποδεικνύει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, δηλαδή το χαϊδεμένο σας παιδί, το οποίο καλούσε σε αποχή, δεν υποστηρίχθηκε παρ’ όλες τις εκστρατείες των ΜΜΕ που εσείς και οι υποτακτικοί σας είχατε οργανώσει για να προωθήσετε τις ιδέες του.

 

 


Μου επιτρέψατε να κερδίσω άνω των δώδεκα ποσοστιαίων μονάδων και άνω των 9 εκατομμυρίων ψήφων (σε σχέση με το 2012), κι όλα αυτά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, χάρη στην καταπληκτική σκηνοθεσία σας που φέρει το όνομα «Σκριπάλ» και να πετύχετε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, μια συσπείρωση και ένα βαθμό ομοψυχίας του ρωσικού λαού γύρω από το πρόσωπό μου, που θα ήταν ακατόρθωτα χωρίς τη βοήθειά σας. Η υποστήριξη των 55 εκατομμυρίων περίπου ψηφοφόρων με καθιστά, ευλόγως, πιο ισχυρό και πιο νομιμοποιημένο όσο ποτέ άλλοτε για να κυβερνήσω τη χώρα μου, και την ίδια στιγμή καθιστά τη Ρωσία πιο ισχυρή, επειδή θα είναι πιο ενωμένη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις και τις εκστρατείες δυσφήμισης εκ μέρους των ΜΜΕ που πολύ πιθανόν θα συνεχίσετε να υποδαυλίζετε και/ή θα διογκώνετε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Έχω πλήρη συνείδηση, και λυπάμαι γι’ αυτό, ότι η αποδυνάμωση της Ρωσίας παραμένει για εσάς και τους συναδέλφους σας του ΝΑΤΟ ένας πρωταρχικός στόχος.
Μπορείτε επίσης να πείτε ένα ευχαριστώ στα τρία φιλαράκια σας, τον Ντόναλντ, την Άνγκελα και το νεαρό Εμμανουέλ, οι οποίοι, ενώνοντας τους πολεμοκάπηλους λόγους τους με τον δικό σας, σας βοήθησαν σημαντικά στο να επιτύχετε αυτήν την μεγάλη συσπείρωση του Ρωσικού λαού και να σας καταστήσουν, και τους τέσσερις μαζί, ακόμη περισσότερο αναξιόπιστους στα μάτια μιας, μη αμελητέας, μερίδας των δικών σας συμπολιτών.
Σήμερα, επόμενη μέρα του εκλογικού θριάμβου, κρατώ μια σκέψη συμπάθειας για εσάς τους τέσσερις που δεν γνωρίσατε την ευτυχία να έχετε εκλεγεί τόσο άνετα. Οι λαοί σας δεν σας έδωσαν τις πλειοψηφίες που ευχόσασταν να έχετε. Ίσως να μην το αξίζατε κιόλας.
Ο Ντόναλντ, εκλεγείς με 3 εκατομμύρια ψήφους λιγότερους από την αντίπαλό του, κυβερνά εδώ κα δεκατέσσερις μήνες ένα κράτος σε κατάσταση λανθάνοντος εμφυλίου πολέμου, με μία κυβέρνηση την οποία ανακατεύει κάθε δυο ή τρεις μήνες.
Η Άνγκελα δεν μπορεί να κυβερνήσει παρά μόνο μέσω των διαρκών συμβιβασμών που κάνει με μιαν εύθραυστη κοινοβουλευτική συμμαχία, που επιτεύχθηκε με κόπους και μόχθους.
Ο Εμμανουέλ δεν εκπροσωπεί, στην πραγματικότητα, κι αυτό το γνωρίζει, παρά μόνο 8.6 εκατομμύρια ψηφοφόρους (σε 47.6 εκατομμύρια εγγεγραμμένων εκλογέων) οι οποίοι του έδωσαν την ψήφο τους τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Κατανοώ την πίκρα και τον πόνο του που 39 εκατομμύρια Γάλλων ξέχασαν να τον ψηφίσουν τον Απρίλιο του 2017.
Όσο για σας Τερέζα, έχετε χάσει θλιβερά το στοίχημά που βάλατε των πρόωρων εκλογών και απωλέσατε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία την οποία διέθετε το κόμμα σας, και αναγκαστήκατε, κι εσείς επίσης, να ικανοποιηθείτε με συμβιβασμούς και με μια εύθραυστη κοινοβουλευτική συμμαχία. Ωστόσο, εσείς πασχίζετε τουλάχιστο να κινητοποιήσετε το λαό σας απέναντι σ’ έναν φανταστικό εχθρό, τον οποίο κατασκευάζετε από το τίποτα με την ισχυρή υποστήριξη των ΜΜΕ: τη Ρωσία.
Αλλά κόντευα να ξεχάσω τον Μπιμπί (εννοεί τον Μπόρις Τζόνσον, τον υπουργό εξωτερικών της Χερ Μάτζεστυ), τον συνένοχό σας που, γνωρίζοντας να κινείται στα παρασκήνια, άφησε άλλους παλληκαράδες να πλειοδοτήσουν σε βρισιές. Πέστε του ότι δεν τον ξεχνώ και ότι στις σκέψεις μου κατέχει μιαν ειδική θέση,..
Και για να σας βοηθήσω να εξοικονομήσετε χρήματα προς εξόφληση του λογαριασμού σας του BREXIT, πήρα το θάρρος, απαντώντας μάλιστα στο διακριτικό σας κάλεσμα, να κλείσω τις πολιτιστικές σας υπηρεσίες στη Ρωσία, απαλλάσσοντάς σας από 23 μισθούς διπλωματών και να ακυρώσω τη συμφωνία για το άνοιγμα βρετανικού προξενείου στην Αγία Πετρούπολη. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι τα παραπάνω θα βοηθήσουν στην εξυγίανση των οικονομικών σας, αλλά και της ατμόσφαιρας των μεγάλων ρωσικών πόλεών μας που τόσο το έχουν ανάγκη.
Η διακοπή σχέσεων και η ακύρωση συναντήσεων υψηλού επιπέδου θα μου επιτρέψουν να έχω μερικές μέρες διακοπών το 2018 και να παρακολουθήσω μερικούς αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου, εάν εννοείται δεν οργανώσετε το μποϋκοτάζ του, όπως ήδη το φαντάζομαι.
Οι ρώσοι ποδοσφαιρόφιλοι θα περιμένουν τους βρετανούς συντρόφους τους τον ερχόμενο Ιούνιο για φιλικές ή αρρενωπές συναναστροφές, αναλόγως των περιστάσεων, γύρω από πολλά ποτήρια βότκας. Θυμούνται πάντα τις θερμότατες συναναστροφές στο περιθώριο του Euro 2016 στη Μασσαλία…
Εύχομαι, βεβαίως, την αποκατάσταση, το ταχύτερο δυνατό, των ομαλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας.

 

 

Φιλικότατα,
Βλαδίμηρος

 

1aaa-blad-may 

 

ΥΓ: Παραδέχομαι ότι η Ρωσία είναι ένας μεγάλος παραγωγός αερίου. Αλλά αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιμένετε να βλέπετε παντού «επιθέσεις με ρωσικό αέριο» (στη Συρία, στο Σόλσμπερι ή αλλού) …Αν είναι δυνατό προσπαθήστε στο μέλλον να αποφεύγετε τις κάκιστες και αδέξιες σκηνοθεσίες περί ψεύτικων επιθέσεων από τις φαύλες νόμιμες αρχές της Συρίας και του αισχρού Βλαδίμηρου, οι οποίες σκηνοθεσίες, λόγω της συχνότητάς τους, καταλήγουν να κουράζουν την κοινή γνώμη και να μην γίνονται πιστευτές.

 

Ο στρατηγός Dominique Delawarde είναι πρώην αρχηγός «Καταστάσεων-Πληροφοριών-ηλεκτρονικού Πολέμου» στο Γενικό Επιτελείο επιχειρησιακού προγραμματισμού των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Απόδοση Α.Ν.

Εφημερίδα - Τεύχος 72

    

marketinn

 

1aaa-afisaspk16

 1aaa-EmeisDuo

 

1aaa-afisa-xar2

 

Τελευταία Νέα
Δ. Κουτσούμπας: Τη μάχη στο Δήμο της Καισαριανής θα την ξανακερδίσουμε

Δ. Κουτσούμπας: Τη μάχη στο Δήμο της Καισαριανής θα την ξανακερδίσουμε

  Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις καθημερινές μάχες, στους τόπους δουλειάς,..

Readmore

Πάνω από 500 σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στα σχολεία

Πάνω από 500 σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στα σχολεία

  Με διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερ..

Readmore

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ τη Δευτέρα στην Καισαριανή

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ τη Δευτέρα στην Καισαριανή

Readmore

Η εκλογική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα

Η εκλογική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα

  «Κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής» απευθύνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα μ..

Readmore

Περιοδεία του Γιώργου Πατούλη στην Καισαριανή

Περιοδεία του Γιώργου Πατούλη στην Καισαριανή

  Η ανάγκη στήριξης της γυναικείας συμμετοχής στο κοινωνικό και επιχειρηματι..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.