Με μέτρο…με έργα και όχι με λόγια

1aaa-dim-kolompatsosΓράφει ο Δημήτριος Κολομπάτσος

 

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ενεργό ρόλο στα κοινά, συνήθως στοχεύεις σε ακραίες εντυπώσεις είτε ανθρωπισμού, είτε κοινωνικής πολιτικής, με αποτέλεσμα να φτάνεις στα όρια του λαϊκισμού, προκειμένου να προσελκύσεις περισσότερους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με τον Σωκράτη τον Αθηναίο ‘’ Αρετή είναι όταν αποφεύγεις τις υπερβολές ‘’, επίσης ο Πιττάκος ο Μυτιληναίος μας δίδαξε ‘’ ΜΕΤΡΩ ΧΡΩ ‘’, ‘’ Δηλαδή να χρησιμοποιείς το μέτρο σε όλα τα πράγματα’’. Προσωπικά, θεωρώ πως ‘’ Η έλλειψη μέτρου και παράλληλα η τάση στην υπερβολή, οδηγεί τον λαό να ακολουθήσει ένα φαινομενικά αληθινό και ειλικρινές καλοφτιαγμένο ψέμα ‘’. Ποιος όμως ορίζει το μέτρο; Σίγουρα ο ίδιος ο λαός, διότι με την δυνατότητα της ψήφου στις εκλογικές διαδικασίες, έχει την ικανότητα να ‘’φρενάρει’’ οποιαδήποτε μορφή λαϊκισμού και υποκρισίας.
ΣΥΝΕΠΩΣ για την υλοποίηση και διεκδίκηση του μέτρου ο λαός ορθό είναι να συμβαδίσει και να αντιληφθεί ‘’ουσιαστικά’’ δεδομένα και γεγονότα.

 

Η ουσία στην πολιτική είναι να κατανοήσεις πότε ένας ηγέτης ή μία ομάδα ατόμων σε παρακινεί με αλήθειες ή ψέματα. Στην περίπτωση που σε οδηγεί με αλήθειες θα έχεις κερδίσει έναν ηγέτη, στην αντίθετη περίπτωση που χρησιμοποιεί τα ψέματα θα έχεις ηττηθεί από έναν λαοπλάνο. Συγκεκριμένα, αναζητάς τις πράξεις και όχι τα λόγια, καθώς ο λόγος φεύγει σαν τον αέρα και πολλές φορές ξεχνιέται, αντιθέτως η πράξη και η δημιουργία είναι ικανά να αντέξουν και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, εξάλλου το είχε αναφέρει και ο Πυθαγόρας  "Ο πολιτικός δεν πρέπει να επιδεικνύεται με τα λόγια που λέει, αλλά με τα λόγια που πράττει".

 

 

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η κοινωνία δεινοπαθεί και λείπει ένα σύστημα απλής λογικής σε σκέψη, αλλά κυρίως σε πράξη. Το πολιτικό σκηνικό πρέπει κάποτε να αλλάξει και να βγει από τον άρρωστο μικρόκοσμό του, να αφήσει πίσω τους φθηνούς μικροκομματικούς κανόνες και τα όποια πολιτικά μαγειρέματα’ και να ασχοληθεί με την ουσία, η οποία είναι οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πιεστεί κανείς από οποιονδήποτε, διότι όποιος δεν μπορεί, ας δώσει την ευκαιρία στον επόμενο. Αρκετά γευτήκαμε ξαναζεσταμένα ‘πολιτικά φαγητά’, ήρθε η στιγμή για φρέσκα και νέα πρόσωπα, χωρίς επιβαρυμένο πολιτικό παρελθόν και στην περίπτωση που ορισμένοι το λένε ρίσκο, προσωπικά το μεταφράζω ως καλύτερη επιλογή. Πως θα γίνει αυτό; Δίνοντας μεγαλύτερη δυναμική στους νέους, όπως είχα αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μου, βέβαια για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ τους νέους μόνο σε ηλικία, αλλά κυρίως αυτούς που έχουν όρεξη για δουλειά, για προσφορά και δεν είναι φερέφωνο κανενός πολιτικού συστήματος. Αυτούς επίσης που είναι άφθαρτοι και δεν τους έχει δοθεί ακόμη η ευκαιρία να μας δείξουν τι είναι πρόθυμοι να πράξουν και τι αξίζουν. Τέτοιες προσωπικότητες θα βρεις στα καθημερινά σοκάκια και μαγαζιά της περιοχής και όχι μόνο στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Θα τους συναντήσεις σίγουρα στις πλατείες να οργανώνουν δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου και όχι να παρουσιάζονται συνήθως σε χαρούμενες εκδηλώσεις, γλέντια ή χορούς. Όπως πηγαίνεις για τα ψώνια σου στο σουπερμάρκετ ίσως και να τους συναντήσεις απ’ έξω, προκειμένου να σε παρακινήσουν να αγοράσεις οτιδήποτε για τους άπορους της περιοχής μας.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΥ θα τους δεις και αν τους ρωτήσεις που βρίσκουν την δύναμη, την στήριξη και την βοήθεια; Θα σου απαντήσουν: « Δύναμη είναι η ψυχή μας, ενώ στήριξη και βοήθεια μόνο οι πλάτες μας »

 

Ο Δημήτρης Κοομπάτσος είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων, υπεύθυνος νεολαίας της Δημοτικής Κίνησης ‘ΑΓΑΠΩ ΖΩΓΡΑΦΟΥ’, με ενεργή συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 3 χρόνια..

 

Αναδημοσίευση από τη ΖΩ2 που κυκλοφορεί.

Εφημερίδα - Τεύχος 64

    

marketinn

 1aaa-Afisa-sine

Τελευταία Νέα
Επιστολή Βλαδίμηρου προς Τερέζα

Επιστολή Βλαδίμηρου προς Τερέζα

Του Γάλλου στρατηγού Dominique Delawarde   Μόσχα 19 Μαρτίου 2018Προεδρική κατοικία, Κρεμλί..

Readmore

Μέσα σε τρεις μέρες, θαύματα δεν γίνονται!

Μέσα σε τρεις μέρες, θαύματα δεν γίνονται!

Ανακοίνωση από το «Μαζί για τον Βύρωνα» για το λουκέτο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο  ..

Readmore

Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Καισάρειον με τη συμμετοχή της Νήαρ Ηστ

Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Καισάρειον με τη συμμετοχή της Νήαρ Ηστ

«Με μεγάλη μας έκπληξη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είδαμε τη Δημοτική Αρχή να ..

Readmore

Η Αλληλεγγύη είναι δείγμα πολιτισμού

Η Αλληλεγγύη είναι δείγμα πολιτισμού

Της Μαρίας Μάρκου   Είναι μεγάλος τούτος ο άνεμος...ρίχνει τα τείχη που ύψωσαν α..

Readmore

Ο Δήμος Ζωγράφου τιμά τον Νίκο Κούρκουλο

Ο Δήμος Ζωγράφου τιμά τον Νίκο Κούρκουλο

  Εκδήλωση αφιέρωμα στο Νίκο Κούρκουλο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.