Ζήτω η νεοφιλελεύθερη Αριστερά

Του Σωτήρη Παπαμιχαήλ

 

1aaa-sotiris-papamixailΤο είδαμε κι αυτό με την «αριστερή» Δημοτική Αρχή Βύρωνα. 

Προχώρησε στην κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών 3.811 συμπολιτών μας, που χρωστούν (;) χρήματα στο δήμο Βύρωνα, για διάφορους λόγους.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αφορούν ποσά που ξεκινούν από 70 ευρώ και στην πλειοψηφία τους δεν υπερβαίνουν τα 200 ευρώ.
Φυσικά, ανάμεσα στους οφειλέτες βρίσκονται και κάποιοι που χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο Δήμο (με βάση όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα οι κατηγορίες των οφειλών είναι ως εξής: για περίπου 3.600 ανθρώπους μέχρι 1.000 €, με τη συντριπτική πλειοψηφία περίπου 2.500 άνθρωποι να οφείλουν από 70-200 €, ενώ 194 κάτοικοι χρωστούν από 1000-5.000 € και 61 οφειλέτες χρωστούν από 5.000 μέχρι και 146.000 €) ποσά που σίγουρα πρέπει να εισπραχθούν.

 

 

Όμως, η χωρίς καμιά αξιολόγηση επιβολή κατασχέσεων, που δεν ξεχωρίζει αν κάποιοι οφειλέτες – και μάλλον αρκετοί απ’ αυτούς - είναι άνεργοι, φτωχοί, υπερχρεωμένοι επαγγελματίες, που αδυνατούν να πληρώσουν, δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τους δημότες σε μια εποχή που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση και την εφαρμογή των πλέον ανάλγητων και βάρβαρων μνημονιακών μέτρων.


Και τι προσφέρει αυτός ο δήμος στους δημότες του, για τα δημοτικά τέλη και τόσα άλλα που πληρώνουν; (ας σημειωθεί ότι ο δήμος Βύρωνα είναι από τους δήμους με τα υψηλότερα δημοτικά τέλη)
Καθαριότητα ή Ποιότητα ζωής;
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή που χρέωσε τη «δημιουργική απασχόληση» για τα παιδιά μας το καλοκαίρι με 50 ευρώ, ενώ δεν της κοστίζει τίποτα σχεδόν, με το σκεπτικό ότι «αν δεν πληρώνεις κάτι δεν το εκτιμάς».
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή που είχε κάνει (πριν αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου) αγώνες για να αφαιρεθούν οι παράνομες χρήσεις στον Υμηττό και όταν έγινε Διοίκηση, προσπάθησε να βάλει στο βουνό τα «Πράσινα Σημεία» δηλαδή τους χώρους συλλογής απορριμμάτων, προσπάθησε να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά στον Υμηττό τον σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή που ως αντιπολίτευση υπήρξε αντίθετη σε κάθε συνεργασία με την ΕΕΑΑ Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (τους μπλε κάδους), θεωρώντας την ακατάλληλη και μόλις ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου προσπάθησε χωρίς επιτυχία (λόγω της έντονης αντίδρασης δημοτών και δημοτικών Συμβούλων) να συνεργαστεί μαζί της.
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή που δηλώνει ότι διαχειρίζεται καλύτερα τα οικονομικά του Δήμου, μειώνοντας όσα πληρώνει για δάνεια του Δήμου σήμερα, ΑΛΛΑ μεταφέροντας τα δάνεια στο μέλλον (στην επόμενη διοίκηση δηλαδή), αυξάνοντας φυσικά το κόστος αποπληρωμής τους και χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή που δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει το παραμικρό απ’ την κεντρική κυβέρνηση, σε βαθμό που αρνείται να εκδώσει έστω κι ένα ψήφισμα διεκδίκησης.
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή που στο μισό της θητείας της έχασε σχεδόν τους μισούς δημοτικούς συμβούλους της (και μάλιστα οι περισσότεροι απ αυτούς δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο παρά τα όσα αυτή διαδίδει) και χαρακτηρίζει όσους ανεξαρτητοποιήθηκαν και αρνούνται να πράττουν διαφορετικά από αυτά που υποσχέθηκαν, ως ανήθικους.
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή που χωρίς ίχνος ντροπής δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο «Άλλα λέμε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττουμε ως διοίκηση».
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή που, στην ανάγκη της να περάσει τον προϋπολογισμό, δέχτηκε αρκετές από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, που σκοπό είχαν τη βελτίωση της ζωής των δημοτών και «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις» κάλεσε τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ να αναλάβουν το θεάρεστο έργο τους, της κατάσχεσης λογαριασμών δημοτών, ανεξάρτητα με το αν τελικώς οφείλουν, το πόσα οφείλουν και την οικονομική τους κατάσταση.
Μιλάμε για τη Δημοτική Αρχή ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ τη δύσκολη αυτή εποχή (κι εδώ γελάμε).
Μιλάμε για τη ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (κι εδώ κλαίμε).


Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα, εκλεγείς με την «Στάση Βύρωνα».

Εφημερίδα - Τεύχος 62

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
Καισαριανή: Πρωτοποριακή συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ για την πρόληψη χρήσης ουσιών

Καισαριανή: Πρωτοποριακή συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ για την πρόληψη χρήσης ουσιών

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης ουσιών που θα εφαρμοστεί την τριε..

Readmore

Με αφιέρωμα στον εξπρεσιονισμό ξεκινά τη νέα χρονιά το «Cine Καισαριανή»

Με αφιέρωμα στον εξπρεσιονισμό ξεκινά τη νέα χρονιά το «Cine Καισαριανή»

Ο εξπρεσιονισμός είναι η υποκειμενικοποίηση της αντικειμενικής πραγματικότητα..

Readmore

Δυο «νέες» παιδικές χαρές σε Ζωγράφου και Γουδί

Δυο «νέες» παιδικές χαρές σε Ζωγράφου και Γουδί

  Σε ένα χώρο που ήταν παραμελημένος για πολλά χρόνια, στο Πάρκο Ειρήνης (δίπλα..

Readmore

Ο Δήμος Βύρωνα ανακατασκευάζει τις Παιδικές Χαρές

Ο Δήμος Βύρωνα ανακατασκευάζει τις Παιδικές Χαρές

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες εργασίες στις Παιδικές Χαρές που βρίσκονται επί τη..

Readmore

ΑΔΕΔΥ: Υπεύθυνες για τα ατυχήματα στους ΟΤΑ οι πολιτικές πολλών δημοτικών αρχών

ΑΔΕΔΥ: Υπεύθυνες για τα ατυχήματα στους ΟΤΑ οι πολιτικές πολλών δημοτικών αρχών

Ανακοίνωση για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέδωσ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.