Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ή μέγιστη εγγυημένη κοροϊδία;

energoi-anergoi

 

«Μέγιστη εγγυημένη κοροϊδία» χαρακτηρίζει σε σχόλιό της η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση την κυβερνητική εξαγγελία για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καλώντας σε συντονισμό πρωτοβουλιών-μέσω Συλλογικοτήτων- όλων όσων πλήττονται από τη συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική.

«Σε μία καλοστημένη φιέστα παραπληροφόρησης στο Ζάππειο, ο δικομματικός πρωθυπουργός συνέχισε να κοροϊδεύει κατάμουτρα εργαζόμενους και ανέργους παρουσιάζοντας έναν νέο μηχανισμό καθιέρωσης φτώχειας, βαφτίζοντας τον σαν «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». Στόχος όπως αναφέρουν είναι η αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Στη χώρα των 1.500.000 ανέργων, των 1.000.000 απλήρωτων και των υπολοίπων μισθωτών των 600-800 ευρώ η ζωή έχει νόημα μόνο αν είσαι εθισμένος στη φτώχεια, αφού κατά τη γνώμη τους η ακραία φτώχεια αφορά 700.000 άτομα, τόσους υπολογίζουν να καλύψουν μακροπρόθεσμα. Μια εξαγγελία που παρουσιάστηκε ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της κυβέρνησης και της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος. Τι είναι όμως αυτό το αποτέλεσμα της μεγαλοφυούς πολιτικής των Σαμαροβενιζέλων και λοιπών παρόχων ψήφων εμπιστοσύνης που δημιουργεί πλεόνασμα και ανάπτυξη; Διαβάζουμε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015: «…για την καθολική εφαρμογή του προγράμματος σε εθνικό επίπεδο, οι πιστώσεις αναμένεται να καλυφθούν από πόρους που θα προέλθουν αποκλειστικά από τη συνολική αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας στη χώρα» (!!!)

 

Από τα παραπάνω εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι:
Α) δεν θα δοθούν κονδύλια από το «πλεόνασμα» αλλά θα γίνει κοπτοραπτική σε ότι διατίθεται ήδη κουτσουρεμένο (επίδομα ανεργίας, προνοιακά επιδόματα, ΕΚΑΣ για συνταξιούχους κλπ)
Β) με τα κριτήρια που θέτουν για το ποιος το δικαιούται, π.χ. μια τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά όταν έχει εισόδημα μέχρι 13,1 ευρώ την ημέρα, νομοθετούν την φτώχεια σαν καλοπέραση απέναντι στην προοπτική της ακραίας φτώχειας. Αν η ίδια οικογένεια έχει εισόδημα 13,2 ευρώ την ημέρα δεν είναι φτωχή! Επίσης αν η ίδια οικογένεια έχει σπίτι αλλά χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση και με άδειο ψυγείο λόγω μη εισοδήματος πάλι δεν το δικαιούται αφού δεν είναι φτωχή λόγω ιδιοκτησίας!
Γ) Επιπλέον για να είναι κάποιος δικαιούχος πρέπει να δεχθεί να ενταχθεί σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», «επαγγελματικής κατάρτισης» κλπ ή να δεχθεί την οποιαδήποτε δουλειά με οποιουσδήποτε όρους. Καθιερώνει δηλαδή, κανονικά και με το νόμο, την ανακύκλωση της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης χωρίς δικαιώματα!

 

Τι να πει κανείς, να κλάψει για ότι μας περιμένει ή να γελάσει;
Τίποτα απ’ τα δύο. Το μόνο που μπορεί και πρέπει να νοιώσουμε είναι οργή! Οργή για το ξεδιάντροπο μίσος τους για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, για όλο το λαό. Συνάδελφοι, ας τους σταματήσουμε τώρα. Χωρίς εκλογικές αναμονές και αυταπάτες. Να τους στείλουμε στην ανεργία και να τους δώσουμε τη χαρά να γευτούν τους νόμους τους. Και αυτούς και όλους όσους δεν θα δουλεύουν για το λαό, αλλά θα δουλεύουν το λαό. Με οργάνωση και πάλη παντού. Να στήσουμε παντού μαζικές ενωτικές επιτροπές ανέργων. Να σχεδιάσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας με τόλμη και αποφασιστικότητα
Για το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρέπεια
Για επιδότηση για όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι, χωρίς προυποθέσεις. Επαναφορά του επιδόματα ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα
Για πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Δωρεάν υγεία. Δωρεάν πρόσβαση στα ΜΜΜ.

 


Υ.Γ.: Θα χαρούμε να μας πουν λαϊκιστές για να αποδείξουν και πάλι το μέγεθος της εχθρότητας τους ακόμα και στις λέξεις που περιέχουν τη λέξη «λαός» ή είναι παράγωγα της.»

 

Κάλεσμα για συντονισμό Συλλογικοτήτων


Βρισκόμαστε εν’ όψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα. Η κοροϊδία της κυβέρνησης εντείνεται, η καθημερινότητα μας δυσκολεύει, η κινηματική απραξία συνεχίζεται.
Η κίνηση «Ενεργοί Άνεργοι» επιμένουμε στην ανάγκη συντονισμού όλων των εργατικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων γειτονιών και ανέργων, όλων όσων πλήττονται από την επίθεση κεφαλαίου – κυβέρνησης για τη συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση της οργάνωσης της πάλης για τα δικαιώματα των ανέργων.


Σας προσκαλούμε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/10 στις 6:30μμ στα γραφεία μας (Σολωμού 13, Εξάρχεια, 4ος όροφος) να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τις από κοινού πρωτοβουλίες για το άμεσο διάστημα.

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Αναδάσωση στο λόφο του Αράπη από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Αναδάσωση στο λόφο του Αράπη από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυναμικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων μέσω του σχεδίου π..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

Μεθόδευση: Ουσιαστικό θηλυκό, η λέξη που ταιριάζει για κάποιον που κρύβει τις επιλ..

Readmore

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

  Ψηφιακό παρών δίνει εφέτος το Μουσείο Γουναρόπουλου, μιας που ο κορωνοϊός κρ..

Readmore

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αγορά του απαραίτητου εξοπ..

Readmore

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

Το Κοινό ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.