Γιώργος Κοντόσταυλος: Πως ξεπεράσαμε το 60%

 

kontostavlos4Ο Γιώργος Κοντόσταυλος με την επίδοση 61,55% του δεύτερου γύρου είναι ένας από τους τρεις δημάρχους που υποστηρίχτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και κατάφεραν να συγκεντρώσουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου άνω του 60%, μετατρέποντας την επιτυχία τους σε μια ευρύτερη κοινωνική συσπείρωση.

 

Σε δηλώσεις του στη σημερινή «Αυγή» αναφέρεται στους λόγους αυτής της επιτυχίας:


«Η συσπείρωση της παράταξής μας και ο καθαρός της λόγος οδήγησαν τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να επιλέξουν το ψηφοδέλτιό μας τη δεύτερη Κυριακή. Είχαμε θέσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους πολίτες της πόλης μας και δώσαμε έναν αγώνα με ήθος και πάθος.

 

Η εμπιστοσύνη που δείξαμε στους πολίτες μάς επιστράφηκε στο πολλαπλάσιο» υποστηρίζει ο νέος δήμαρχος Καισαριανής, που με το ψηφοδέλτιό του κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών του.

Σχολιάζοντας τη νίκη της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής, σε συνδυασμό με το καινούργιο που φέρνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία, τονίζει: «Μπορέσαμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο ένωσε όλους τους πολίτες της Καισαριανής ανεξάρτητα από την πολιτική τους καταγωγή και τις ιδεολογικές τους θέσεις».


Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα» λεει ο Γιώργος Κοντόσταυλος απαντώντας στο ερώτημα της «Αυγής». «Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και τον ενθουσιασμό της κοινωνίας από το εκλογικό αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε άμεσες κινήσεις που να δείχνουν τη διαφορετικότητά μας ως παράταξης αλλά και ως αντίληψης διοίκησης του δήμου» είναι η θέση του νέου δήμαρχου Καισαριανής, που δεσμεύεται πως θα «κινητοποιήσουμε τους πολίτες με κάθε τρόπο και θα δώσουμε βάρος στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να το πετύχουμε αυτό θα απευθυνθούμε σε όλες τις παρατάξεις που υπάρχουν στην πόλη μας και θα τις καλέσουμε να συμβάλουν με την παρουσία τους σε αυτή τη μεγάλη ανατροπή. Πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό σύστημα διοίκησης, μακριά από το παλαιοκομματικό ‘δημαρχοκεντρικό’ σύστημα».

 

-Για τον Γιώργο Κοντόσταυλο είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως:
«στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα βρίσκεται ένας άνθρωπος με τον οποίο μας συνδέουν κοινές απόψεις και κοινές αγωνίες για την κοινωνία και τους πολίτες». Για την Καισαριανή η συνεργασία με τη Ρένα Δούρου σημαίνει πως «θα διεκδικήσουμε όλους τους πόρους που μπορούμε να πάρουμε μέσω της Περιφέρειας, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς, αλλά κυρίως για εμάς ως παράταξη σημα-
ντικό είναι πώς θα μπορέσουμε να είμαστε σε συνέργεια με την Περιφέρεια, να κάνουμε μεγάλες τομές στην παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και ιδίως όσους πλήττονται βαρύτατα από την κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού».

 

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Οι ευθύνες της εξουσίας και η ατομική ευθύνη

Οι ευθύνες της εξουσίας και η ατομική ευθύνη

Οι φορείς της εξουσίας και η εργοδοσία βάζουν το οικονομικό κόστος πάνω από τις..

Readmore

Γ. Πατούλης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα του '40

Γ. Πατούλης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα του '40

Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττική..

Readmore

Η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» αποχαιρετά τον Τάκη Παπαδέλη

Η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» αποχαιρετά τον Τάκη Παπαδέλη

Τον ιδιαίτερα αγαπητό και με ανιδιοτελή προσφορά στην Καισαριανή, από θέσεις ευθύ..

Readmore

Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

Αναρτήθηκε σήμερα και δίνεται σε διαβούλευση με τους δημότες, τους φορείς και τις ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.