Η Ελλάδα και οι «απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά»

tsomskiΑυτές τις μέρες που «κάποιοι» θέλουν να μας φορτώσουν με ένα νέο δάνειο, η παλιότερη επισήμανση του γνωστού διανοητή ότι η Γερμανία θέλει να αποκτήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας, γίνεται πάλι επίκαιρη.

Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας, δήλωσε ο Νόαμ Τσόμσκι.
Ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν.
Μιλώντας με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε:
«Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις «απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά». Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.
«Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, που οι λαοί εξεγείρονται κατά των Γερμανών, κάτι που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει αρπάξει το Βερολίνο», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο κ. Τσόμσκι ανέφερε ότι είναι ρεαλιστικό το αίτημα για στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία το 1953 ενώ άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρκή Τράπεζα και στην τρόικα για τους χειρισμούς τους στην ευρω-κρίση.
Πιστεύει, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε εύκολα να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποκτήσει δικό της νόμισμα, ώστε να βγει έξω από την κρίση με έναν «κανονικό» τρόπο, υποτιμώντας τη δραχμή
Κατά τη γνώμη του, είναι λογικό και αναμενόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός στις χώρες - μέλη, λόγω των πολιτικών λιτότητας που ακολουθούνται και οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Τέλος μιλώντας για την Ιρλανδία υπογράμμισε, αναφερόμενος στην μετακύλιση του τραπεζικού χρέους: «η πολιτική εδώ είναι να αθωώνουμε τους εγκληματίες και να αφήνουμε όλο το βάρος στους φορολογούμενους».

 


tsom2Ποιος είναι ο Νόαμ Τσόμσκι
Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και καθηγητής της γλωσσολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Έχει γράψει και διδάξει γλωσσολογία, φιλοσοφία, πολιτική.
Ο ίδιος είναι ο εισηγητής της λεγόμενης «γενετικής - μετασχηματιστικής γραμματικής», κυρίως με το ριζοσπαστικό γλωσσολογικό του σύγγραμμα Συντακτικές Δομές του 1957.
Ανάμεσα στα έργα του είναι και τα εξής: Εξουσίες και προοπτικές, Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη, "Αποτρέποντας τη δημοκρατία, Κατασκευάζοντας τη συναίνεση (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), Έτος 501: Η κατάκτηση συνεχίζεται, Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός, Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης, Τρομοκρατικά κράτη και Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 1aaa-imroza-7

1aaa-afiset-draseis

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Αντίμετρα για την υγειονομική κρίση προτείνει η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής

Αντίμετρα για την υγειονομική κρίση προτείνει η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της επιδημιολογικής..

Readmore

Τρίποντο αλληλεγγύης από την οικογένεια Αντετοκούνμπο

Τρίποντο αλληλεγγύης από την οικογένεια Αντετοκούνμπο

Πρόσφερε 10.000 μάσκες στο Δήμο Ζωγράφου   Ο Δήμος Ζωγράφου θέλει να εκφράσει τη μ..

Readmore

Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για επιστήμονες

Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για επιστήμονες

Ειδικό Επιδοτούμενο Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πλη..

Readmore

Δήμος Βύρωνα: Αναβαθμίζει και επεκτείνει τις κοινωνικές υπηρεσίες

Δήμος Βύρωνα: Αναβαθμίζει και επεκτείνει τις κοινωνικές υπηρεσίες

Όλοι μαζί με καλή συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία!   Η Δ..

Readmore

5 μέτρα για την στήριξη των δήμων

5 μέτρα για την στήριξη των δήμων

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί πυλώνας αλληλεγγύης και διασφάλισ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.