Ναι σε παναριστερή πρόταση, αλλά με σαφές περιεχόμενο

rania1ΣΥΝΕΝΤΕΞΗ ΜΕ ΤΗ ΡΑΝΙΑ ΝΕΝΕΔΑΚΗ

 

Η συνέντευξη με τη Ράνια Νενεδάκη εκκρεμεί για δύο περίπου χρόνια…Όμως, σήμερα, στην «τελική ευθεία» των δημοτικών εκλογών και ενώ το «Κίνημα στην Πόλη» είναι η «πολύφερνη νύφη» για κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, φαίνεται να έρχεται στη σωστή στιγμή… 

 

-Ποιές είναι οι επιπτώσεις των μνημονίων στην κοινωνία του Ζωγράφου.
Τί διαπιστώνετε  εσείς;

Οι επιπτώσεις των μνημονίων είναι και στην περιοχή μας ιδιαίτερα εμφανείς και επώδυνες. Τις βλέπει κανείς καθημερινά  στα σκοτεινά διαμερίσματα και στα κλειστά καταστήματα. Στην τοπική ανεργία που παίρνει κάθε μέρα και πιο μεγάλες διαστάσεις.


Ο Δήμος μας ήταν παλιότερα μια ζωντανή φοιτητούπολη. Αυτό ήταν προνόμιο τόσο για τα μαγαζιά, όσο και για τους μικροιδιοκτήτες ακινήτων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των παιδιών  δεν μπορεί πια να διατηρήσει σπίτι με ενοίκιο στου Ζωγράφου. Φιλοξενούνται σε φιλικά σπίτια, όταν έχουν εξετάσεις, οι περισσότεροι και μετά ξαναφεύγουν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Επίσης, εκατοντάδες συμπολίτες μας δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ κατάντησε εφιάλτης του ΄Ελληνα. Η φτωχοποίηση των λαϊκών νοικοκυριών, η αφόρητη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, κάποιοι, λίγοι ακόμα ευτυχώς, άστεγοι στα πάρκα, δείχουν ολοφάνερα τις επιπτώσεις των μνημονίων στην τοπική μας κοινωνία.

 

-Απέναντι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε , τι βαθμό βάζετε στα αντανακλαστικά των πολιτών;

Τα αντανακλαστικά ενός λαού που πολέμησε και νίκησε, νηστικός και ξυπόλυτος τις σιδηρόφρακτες μεραρχίες του Μουσολίνι, δεν βαθμολογούνται με εύκολες αναφορές και εύπεπτες διαπιστώσεις. ΄Ισως να φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση ότι τα αντανακλαστικά του είναι κατώτερα των περιστάσεων και της σοβαρότητας της κατάστασης.
Η μεγάλη πρόσφατη αντιφασιστική πορεία στη γειτονιά μας - η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στου Ζωγράφου - δείχνει ένα λαό που έχει μια κινηματική παράδοση και μια κινηματική ετοιμότητα . Στην ετοιμότητα αυτή , θα μου επιτρέψετε να πω ότι η παράταξή μας , το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ  έχει καθοριστικά συμβάλλει. Γι αυτό πιστεύουμε ότι άλλαξε την πολιτική ατζέντα και τον πολιτικό χάρτη της γειτονιάς. Το ζήτημα είναι ότι αυτά τα επί μέρους κινήματα , δεν έχουν ακόμη πάρει τη μορφή ενός οργανωμένου μαζικού , λαϊκού κινήματος. Γι αυτό και τα αποτελέσματα δεν είναι αντίστοιχα με τη σοβαρότητα της συγκυρίας. Είναι όμως στην κατεύθυνση της ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  που έχει ανάγκη η εποχή μας.

 

-Πώς εκτιμάτε τις οργανωμένες παρεμβάσεις των κινημάτων και του Δήμου;
 

Τόσο ο Δήμος ( σε συνεργασία με την Εκκλησία ή με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις - ΜΚΟ ), όσο και οργανωμένες ομάδες πολιτών προσπαθούν να σταθούν απέναντι στην κατάσταση.
Πρέπει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας όσον αφορά την αλληλεγγύη. Εμείς  θέλουμε κάθε δράση στον τομέα της αλληλεγγύης να συνδυάζεται με δράσεις ρήξης . Αυτός που πεινάει να γνωρίζει καλά «ποιός του πήρε το ψωμί απ το τραπέζι». Και να είναι σε θέση -εστω και νηστικός να σταθεί ορθιος απέναντί του. Θέλουμε ρήξεις με τους μηχανισμούς που γεννάνε τη φτώχεια. Εμείς την φιλανθρωπία που προέρχεται από κοινοτικά προγράμματα, από εργολάβους, απο πολυεθνικές, από φιλάνθρωπες συζύγους καναλαρχών δεν την αποδεχόμαστε κοινωνικά. Δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι σου λύνει το πρόβλημα αυτός που σου το δημιούργησε, και να του λες και ευχαριστώ από πάνω . ΄Οσο για τις συνεργασίες με την εκκλησία, τι να πώ. Αν ήταν ειλικρινής η διάθεσή της να λύσει το επισιτιστικό , δεν θα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα στην Ελλάδα, ακόμα και στη πιο επιθετική φάση του καπιταλισμού που βιώνουμε σήμερα.

 

-Γενικότερα πώς αξιολογείτε τη θητεία της δημοτικής αρχής;

Η σημερινή  δημοτική αρχή ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου σε μία ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική συγκυρία τόσο για τη χώρα, όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι περισσότεροι σημερινοί δήμαρχοι - του δικού μας μη εξαιρουμένου - γνώριζαν πολύ καλά τί ακριβώς θα σήμαινε η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ για τις τοπικές κοινωνίες. Γνώριζαν ότι φορτώνονται αρμοδιότητες και αποστερούνται πόρων.
Το έργο λοιπόν και η όλη στάση της διοίκησης στάθηκε μέχρι και σήμερα κάτω από τις ανάγκες των περιστάσεων και κάτω από τις προσδοκίες των δημοτών μας.
Ο Δήμαρχος του σήμερα πρέπει να είναι σε θέση να αναμετρηθεί με τα τεράστια προβλήματα των καιρών. Να χαρακτηρίζεται το έργο του από πράξεις που θα απαντούν στις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες. Οχι επιλεξιμότητα των έργων λοιπόν - επιλεξιμότητα των αναγκών.
Ο κ. Καλλίρης δεν θέλησε ή δεν κατάφερε να είναι ο δήμαρχος που απαιτεί η εποχή μας. Η απάντηση είναι δική του και όχι δική μας. Αν δε, στην πολιτική σε καθορίζει βασικά το με  «ποιον θα πας και ποιον θ’ αφήσεις», η σημερινή διοίκηση ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, η διοίκηση Καζάκου,- διορισμένου δημάρχου από την χούντα - και στην συνέχεια εκλεγμένου σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις , δημιούργησε στοιχεία «καθεστώτος» για τον Δήμο μας . Ο κ. Καλλίρης πήρε τη διοίκηση του Δήμου στο όνομα της απαλλαγής απο τα στοιχεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, με δέσμευση να φέρει στο φώς όλα όσα συνέθεταν την «κοινωνία των κολλητών» του Καζάκου, να σηκώσει το τραπεζομάντηλο και να δείξει στο λαό όλα όσα είχαν λάβει χώρα κάτω από το τραπέζι. Ο λαός του Ζωγράφου είχε και έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τι ακριβώς έγινε ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ στις τετραετίες Καζάκου. Η παράταξή μας κάποια θέματα τα έφτασε μέχρι τη δικαιοσύνη. Η σημερινή διοίκηση λοιπόν δεν κάλεσε ποτέ τους Ζωγραφιώτες σε μια αληθινή και απροσχημάτιστη κουβέντα για τα έργα και τις ημέρες του κ. Καζάκου ως δημάρχου. Δεν φρόντισε να προχωρήσει και να ανοίξει τις ιστορίες με τα σκάνδαλα . ΄Ισως γι αυτό και τυγχάνει της ανοχής  του προηγούμενου δημάρχου, ο οποίος, ποιον άλλο λόγο θα είχε να παραμένει στην ενεργό πολιτική εκτός του να προστατεύσει την υστεροφημία του;


-Θα συζητούσατε και υπό ποιούς όρους μια παναριστερή πρόταση για το δήμο Ζωγράφου;

Η έννοια  της «παναριστεράς» , κ.Πολύζο , είναι από τις πιο ταλαιπωρημένες πολιτικά τα τελευταία χρόνια. «Αριστερά», όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δηλώνει και η ΔΗΜΑΡ, που συμμετέχοντας στην ( τότε ) τρικομματική κυβέρνηση , συνεργάστηκε και στήριξε αποφασιστικά  τις πιο αντιδραστικές και αντιλαϊκές επιλογές του αστικού μπλόκ εξουσίας. Εμείς θέλουμε ο όρος να προσδιορίζεται από το περιεχόμενό του και ΜΟΝΟ. Όχι από το  ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ. Από το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΄Ενα  «παναριστερό» κατέβασμα λοιπόν, χωρίς σαφές πολιτικό περιεχόμενο, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους .
Τί είναι λοιπόν η αριστερά στις μέρες μας; Είναι η δύναμη που προέρχεται από τον λαό και την εργατική τάξη και σ’ αυτούς δίνει αναφορά. Που μιλάει για τον χαρακτήρα των σημερινών δήμων σαν τοπικού κράτους. Που έρχεται σε σαφή αντίθεση με τον Καλλικράτη, τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Που καταφέρνει να  εναντιώνεται στις κυβερνήσεις που επιβάλλουν τη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Που έρχεται σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και τους διεθνείς τοκογλύφους. Που αγωνίζεται για την διάσωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας  σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Και που διαλέγει, όπως και παραπάνω εξηγήσαμε, στρατόπεδο. Και δε ζητάει απλά τη συμπάθεια, την αναγνώριση και την ψήφο τους. Ζητάει κυρίως τη συστράτευσή τους, γιατί μόνο με όρους μαζικού λαϊκού κινήματος αντιμετωπίζεται η σημερινή βαρβαρότητα του κράτους απέναντι στον πολίτη. Την βαρβαρότητα αυτή, η δική μας αριστερά,  είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με κάθε μέσον. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ .


-Αν το σκηνικό για τις κάλπες του Μαϊου , είναι αυτό που λίγο - πολύ έχουμε μπροστά μας σήμερα πώς το κρίνετε;
   
Θα προσπαθήσω απ’ όσα φαίνονται ανοιχτά και προς τα έξω να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Η παράταξη του κ. Καζάκου (ΔΑΔΑ) φαίνεται πολυδιασπασμένη , αφού αρκετά στελέχη της έχουν ήδη δηλώσει υποψήφιοι δήμαρχοι. Η πολυδιάσπαση δεν βοηθάει φυσικά μια παράταξη, αλλά η εξουσία και η επιδίωξή της είναι ιδιαίτερα συνεκτικό υλικό. Μπορεί τελικά να «ομονοήσουν»  και να ξεχάσουν τις διαφορές τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο κ. Καζάκος είναι ακόμη δραστήριος πολιτικά και αποτελεί πόλο έλξης των οπαδών του. Τα οράματά του άλλωστε, τόσο  ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, παραμένουν ανεκπλήρωτα. Ούτε διεθνές συνεδριακό κέντρο έφτιαξε, ούτε παγοδρόμιο, ούτε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. 
Η παράταξη του κ. Καλλίρη, χωρίς ίσως να έχει τον ίδιο βαθμό συσπείρωσης που είχε στην αρχή της διοίκησής της , δεν παρουσιάζει πολυδιάσπαση .Ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά , χωρίς φυσικά να αρνείται το πολιτικό του παρελθόν , προσπαθεί να απομακρυνθεί από την ιδιότητα του «εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ» , που είχε μέχρι σήμερα. Στη θέση του πρώην κόμματός του, όπως διάβασα στην εφημερίδα σας , επέλεξε το «κόμμα των πολιτών». Η αναφορά στους πολίτες και στην κοινωνία  γενικά, αποτελεί μάλλον προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των. Η κοινωνία έχει καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά και ταξικές αντιθέσεις, όπως πολύ καλά γνωρίζει τόσο ο κ. Καλλίρης , όσο  και οι ψηφοφόροι του.
Η παράταξη '' ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ '' με επικεφαλής την κ. Καφατσάκη κατέβηκε στις εκλογές στηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ και τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξή της από το ΠΑΣΟΚ το 2006 και η παρουσία ατόμων του λεγόμενου συντηρητικού χώρου στο τότε ψηφοδέλτιό της, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αριστερούς ανθρώπους του ΣΥΝ της τότε εποχής. Η μέχρι σήμερα πορεία της παράταξης δεν έχει δείξει σοβαρή διαφοροποίηση από την διαχειριστική λογική της διοίκησης στα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου. Θα λέγαμε ότι και αυτή η δημοτική παράταξη δεν είναι αποφασισμένη να έρθει σε ρήξη με κατεστημένες δομές και νοοτροπίες. Χαρακτηρίζεται απο διγλωσσία και ασυνέπεια σε κομβικά ζητήματα για την περιοχή και γενικότερα  για την τοπική αυτοδιοίκηση, (όπως η άποψη για τον Καλλικράτη και υπερψήφιση της δωρεάς  των Ζωγραφαίων παρά την εκφρασμένη αντίθεση της επιτροπής κατοίκων για την Βίλα).
Η ''Λαϊκή Συσπέιρωση '', η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στο Δήμο μας, χτίζει ζώνες ασφάλειας  γύρω από τον εαυτό της, απέχοντας ουσιαστικά από κάθε προσπάθεια κοινής αγωνιστικής δράσης στο δήμο. Με τη λογική αυτή δεν έχει συμβάλλει στη δημιουργία τοπικών κινημάτων, ενώ διαθέτει και μεγάλη κινηματική ιστορία και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό.
Θεωρώ, τέλος, ότι και η '' Ακομμάτιστη Δημοτική Κίνηση '' του κ. Κρανιώτη θα κατέβει αυτόνομα  της στις εκλογές , όπως και την προηγούμενη φορά. Δεν έχουμε τουλάχιστον ακούσει κάτι διαφορετικό από τον επικεφαλής της μέχρι σήμερα .

 

-Πώς τοποθετείστε απέναντι στην εξέλιξη της δωρεάς της Βίλας;

Οι Ζωγραφαίοι  δωρίζουν σήμερα ένα άχρηστο γι αυτούς κτήμα , αφού δεν κατάφεραν να κάνουν πολυόροφα κτίσματα, πολυκαταστήματα ή πολυκινηματογράφους -  ό, τι αναφέρεται στη διοίκηση Καζάκου είναι αυτονόητο ότι έχει σαν πρόθεμα το '' πολυ '' .
΄Οχι,  δεν είναι τοπικοί ευεργέτες. ΄Οχι,  δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της πατρίδας και γίνονται ξαφνικά φιλάνθωποι. Απέτυχαν στα κοινά τους σχέδια με τον πρώην δήμαρχο. Οι άνθρωποι που χρόνια ασχολήθηκαν με το ζήτημα του κτήματος Ζωγράφου , βιβλία θα μπορούσαν να γράψουν με τις δράσεις τους. Τί μένει από την όλη ιστορία εκτός από τις κινηματικές δράσεις; Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Θα απαντηθούν γιατί δεν θα πάψει να μας απασχολεί το ζήτημα. Δεν είναι λήξαν. Ερωτήματα που αφορούν την αγοραπωλησία του 2007 από τον τότε δήμαρχο. Την αγοραπωλησία που κόστισε 20 εκατομμύρια ευρώ. Με χρήματα που πάρθηκαν από Αυστριακή τράπεζα με δάνειο διαβλητό έως σκανδαλώδες. Χωρίς προσυμβατικό έλεγχο. Κόντρα στις αποφάσεις του τότε Δημοτικού Συμβουλίου. Με τον δήμαρχο να τρέχει να προλάβει τις διαδικασίες ώστε να πετύχει τελικά τον δανεισμό. Τί ήθελε περισσότερο αλήθεια , το δάνειο ή το ακίνητο; Κάνει μια σαφώς υπερτιμημένη αγορά,  ταυτιζόμενος τόσο πολύ με την οικογένεια, που την υπερασπίζεται από τηλεοράσεως όταν οι συνεργάτες - των Ζωγραφαίων - κάνουν απόπειρα δωροδοκίας. Εκκρεμεί δικαστήριο.
Σήμερα το δάνειο του δήμου Ζωγράφου , έγινε κομμάτι του γενικότερου ελληνικού χρέους , που τόσο  έντονα νοιώθουμε όλοι μας την ύπαρξή του. Για την ώρα εξυπηρετείται από το ελληνικό δημόσιο, είναι όμως βέβαιο ότι κάποτε οι ήδη πετσοκομμένοι ΚΑΠ του Δήμου μας θα αρχίσουν να παρακρατούνται - ΚΑΙ  για το δάνειο. Τότε να δούμε τι έχει να γίνει στα οικονομικά του Δήμου !!


-Τί πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με τους καταληψίες της βίλας;


Για μας η συζήτηση για την Βίλα Ζωγράφου και την χρήση της ,  παραμένει όπως  είπαμε ανοιχτή . Είναι μια συζήτηση που αφορά τον  λαό του Ζωγράφου στο σύνολό του. Κομμάτι αυτού του συνόλου αποτελούν οπωσδήποτε και οι άνθρωποι που   σήμερα βρίσκονται στο χώρο της Βίλας. Δεν έχουμε τον ίδιο πολιτικό προσανατολισμό, δεν έχουμε το ίδιο προσδόκιμο για το μέλλον της κοινωνίας μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τις απόψεις τους και δεν τους θεωρώ έν δυνάμει κομμάτι του κινήματος. Η κατάσταση στην οποία διατηρούν το κτίσμα είναι άριστη και οι δράσεις τους πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες .
Δεν γνωρίζω αν η διοίκηση έχει μέχρι σήμερα πάρει κάποια πρωτοβουλία επαφής και διαλόγου με τα άτομα της βίλας. Καλό θα ήταν να το κάνει. Εμείς θεωρούμε ότι κάθε λύση για το θέμα της χρήσης του χώρου πρέπει να δίνει προτεραιότητα στις συλλογικές ανάγκες των κατοίκων και στις συλλογικές διαδικασίες διεκδίκησης των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των κατοίκων του Ζωγράφου. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. ΄Οχι λοιπόν σε κάθε διαχειριστική απόφαση κορυφής .

 

-Ποιό είναι το όραμά σας για την πόλη του Ζωγράφου;


Είναι καιρός και ευκαιρία να μιλήσουμε για το «τί δήμο θέλουμε», λοιπόν. Είναι καιρός να απαντήσουμε και να αναμετρηθούμε σαν ριζοσπαστική αριστερά,  με  το ζήτημα του τοπικού κράτους - τοπικής εξουσίας. Να κάνουμε κατ' αρχήν καθαρό ότι «νησίδες ευτυχίας» μέσα στην θάλασσα του καπιταλισμού ΔΕΝ  υπάρχουν. Τι μπορεί να κάνει όμως ένας αριστερός δήμαρχος στις μέρες μας; Μπορεί να ασκήσει διοίκηση μέσα στα ασφυκτικά καλλικρατικά και μνημονιακά πλαίσια;   
Μια αριστερή  δημοτική αρχή οφείλει να είναι αποφασισμένη για σύγκρουση και ρήξη μα τις καλλικρατικές δομές, να εμβαθύνει τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου και να προωθεί τοπικές λαϊκες συνελεύσεις ανα γειτονιά. Να σπάσει στην πράξη τον αντιδημοκρατικό-αντιδραστικό χαρακτήρα των ΟΤΑ. Μια αριστερή δημοτική αρχή,  πρέπει να κάνει τέλος καθαρό στους δημότες της, ότι οι ενέργειες και οι δράσεις του σήμερα , είναι  ένα μικρό μόνο κομμάτι της κοινωνίας που θέλουμε να δομήσουμε. Μιας  κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του , μακριά από τα κέρδη του καπιταλισμού , χωρίς το απάνθρωπο πρόσωπό του.

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Να διεκδικήσουμε (για) τον Πολιτισμό!

Να διεκδικήσουμε (για) τον Πολιτισμό!

Καταθέσαμε 6 συγκεκριμένες προτάσεις στην Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη του ..

Readmore

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ: «Εγώ και η ζωγραφική γίναμε ένα…»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ: «Εγώ και η ζωγραφική γίναμε ένα…»

«Ο χρόνος ήταν λίγος, θα ήθελα μια ζωή ακόμα. Η δίψα μου για δουλειά και δημιουργί..

Readmore

Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Την ανοιχτή συνέλευσή της πραγματοποίησε με επιτυχία, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συ..

Readmore

Ο Δήμος Βύρωνα θωρακίζεται απέναντι στις δασικές πυρκαγιές

Ο Δήμος Βύρωνα θωρακίζεται απέναντι στις δασικές πυρκαγιές

  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτία..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Σε κάθε γειτονιά μια «κυψέλη» αθλητισμού

Θεοδωρικάκος: Σε κάθε γειτονιά μια «κυψέλη» αθλητισμού

Την αξιοποίηση του κινήματος άσκησης που αναπτύχθηκε την περίοδο της καραντίνας ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.