Παρασκήνιο

Το ΖΩ2 και τα καλομαθημένα παιδιά της επικοινωνίας

logo12Να’ταν η ζήλεια ψώρα.. λέμε στο χωριό μου! Και ισχύει απολύτως για τους συναδέλφους μας στον τοπικό τύπο, που έδειξαν με αφορμή το τελευταίο αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, πόσο καλομαθημένα «παιδιά» είναι μιας δοτής επικοινωνίας και σε καμία περίπτωση εργάτες της μαχόμενης ενημέρωσης.

 

Δεν έχουμε όμως παράπονο, από το πρώτο κιόλας τεύχος της εφημερίδας μας, άλλοι ανοιχτά μέσα από τις σελίδες του μέσου τους και άλλοι παρασκηνιακά μας επιτίθενται με μικρότητες και ανόητους χαρακτηρισμούς ενώ γεννούν ιστορίες συνωμοσίας σχετικά με το ποιοι βρίσκονται πίσω από τη ΖΩ2 και το zo2.gr.

 

 

Και δεν μιλάμε για περιπτώσεις όπου επιχειρείται λογοκλοπή από κάποιους χοντρούς γραφικούς με blog . Εννοούμε αυτούς που «ξεχνούν» να βάλουν πηγή κάτω από το κείμενο που αντέγραψαν αυτολεξεί από το site μας, ενώ έχουν αντιγράψει χωρίς προηγούμενη άδεια και banner από την ιστοσελίδα μας.


Εννοούμε και την ενόχληση εκδοτών κάποιων «σοβαρών» φύλλων με μακρά περίοδο κυκλοφορίας στου Ζωγράφου, που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν γιατί ο δήμαρχος, ή ο αντιδήμαρχος ή εν πάσει περιπτώσει κάποιος απ’ το πολιτικό προσωπικό της διοίκησης επέλεξε να μας χαρίσει την αποκλειστική δημοσίευση του πορίσματος που καίει το Γιάννη Καζάκο. Οι εν λόγω «δημοσιογράφοι» απέκλεισαν το γεγονός ότι την είδηση αυτή την εξασφαλίσαμε μέσα από ψάξιμο και έρευνα ασκώντας, πραγματικά, το επάγγελμα του δημοσιογράφου.


Προφανώς για αυτούς τοπική εφημερίδα και δημοσιογραφία στον τόπο που ΖΩ, σημαίνει γράφω ό,τι μου λέει αυτός που με «ενισχύει», πιστεύοντας ότι θα εξυπηρετήσω καλύτερα τα «συμφέροντά» του. Και ταυτοχρόνως, εξυπηρετώ και εγώ τα δικά μου. Για αυτούς, λοιπόν, η εξίσωση είναι πολύ απλή: ποιος μου δίνει=σε ποιόν δίνω. Μέσα σε αυτή τη σχέση, με πολύ πλούσια ιστορία στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, κλείνονται όλα: και δημοσιογραφία και ενημέρωση και δεοντολογία.


Για να λέμε όμως, όλη την αλήθεια, δεν είναι μόνον οι συνάδελφοι «δημοσιογράφοι» που σκέφτονται έτσι, αλλά και κάποιοι πολιτικοί. Οι οποίοι κατά τα άλλα κομίζουν νέες αντιλήψεις, ρήξεις με το παρελθόν και άλλα τέτοια.


Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας έγκυρα και αντικειμενικά μέσω της εφημερίδας μας ΖΩ2 και της ηλεκτρονικής της έκδοσης zo2.gr σε πείσμα αυτών που θεωρούν το γλύψιμο στην εκάστοτε πολιτική εξουσία ή το νταβατζιλίκι (ξέρουν αυτοί) δημοσιογραφία.

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Ποιος έχει την ευθύνη για το κλάδεμα των δέντρων;

Ποιος έχει την ευθύνη για το κλάδεμα των δέντρων;

Του Γιάννη Σγουρού   Στην τελευταία κακοκαιρία είδαμε ένα «πινγκ πονγκ» σχετι..

Readmore

Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Κοινή δήλωση των εφημερίδων «Η άλλη άποψη» - «ΖΩ2»     Μια ανώνυμη, αήθης επί..

Readmore

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.