Παρασκήνιο

Το ΖΩ2 και τα καλομαθημένα παιδιά της επικοινωνίας

logo12Να’ταν η ζήλεια ψώρα.. λέμε στο χωριό μου! Και ισχύει απολύτως για τους συναδέλφους μας στον τοπικό τύπο, που έδειξαν με αφορμή το τελευταίο αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, πόσο καλομαθημένα «παιδιά» είναι μιας δοτής επικοινωνίας και σε καμία περίπτωση εργάτες της μαχόμενης ενημέρωσης.

 

Δεν έχουμε όμως παράπονο, από το πρώτο κιόλας τεύχος της εφημερίδας μας, άλλοι ανοιχτά μέσα από τις σελίδες του μέσου τους και άλλοι παρασκηνιακά μας επιτίθενται με μικρότητες και ανόητους χαρακτηρισμούς ενώ γεννούν ιστορίες συνωμοσίας σχετικά με το ποιοι βρίσκονται πίσω από τη ΖΩ2 και το zo2.gr.

 

 

Και δεν μιλάμε για περιπτώσεις όπου επιχειρείται λογοκλοπή από κάποιους χοντρούς γραφικούς με blog . Εννοούμε αυτούς που «ξεχνούν» να βάλουν πηγή κάτω από το κείμενο που αντέγραψαν αυτολεξεί από το site μας, ενώ έχουν αντιγράψει χωρίς προηγούμενη άδεια και banner από την ιστοσελίδα μας.


Εννοούμε και την ενόχληση εκδοτών κάποιων «σοβαρών» φύλλων με μακρά περίοδο κυκλοφορίας στου Ζωγράφου, που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν γιατί ο δήμαρχος, ή ο αντιδήμαρχος ή εν πάσει περιπτώσει κάποιος απ’ το πολιτικό προσωπικό της διοίκησης επέλεξε να μας χαρίσει την αποκλειστική δημοσίευση του πορίσματος που καίει το Γιάννη Καζάκο. Οι εν λόγω «δημοσιογράφοι» απέκλεισαν το γεγονός ότι την είδηση αυτή την εξασφαλίσαμε μέσα από ψάξιμο και έρευνα ασκώντας, πραγματικά, το επάγγελμα του δημοσιογράφου.


Προφανώς για αυτούς τοπική εφημερίδα και δημοσιογραφία στον τόπο που ΖΩ, σημαίνει γράφω ό,τι μου λέει αυτός που με «ενισχύει», πιστεύοντας ότι θα εξυπηρετήσω καλύτερα τα «συμφέροντά» του. Και ταυτοχρόνως, εξυπηρετώ και εγώ τα δικά μου. Για αυτούς, λοιπόν, η εξίσωση είναι πολύ απλή: ποιος μου δίνει=σε ποιόν δίνω. Μέσα σε αυτή τη σχέση, με πολύ πλούσια ιστορία στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, κλείνονται όλα: και δημοσιογραφία και ενημέρωση και δεοντολογία.


Για να λέμε όμως, όλη την αλήθεια, δεν είναι μόνον οι συνάδελφοι «δημοσιογράφοι» που σκέφτονται έτσι, αλλά και κάποιοι πολιτικοί. Οι οποίοι κατά τα άλλα κομίζουν νέες αντιλήψεις, ρήξεις με το παρελθόν και άλλα τέτοια.


Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας έγκυρα και αντικειμενικά μέσω της εφημερίδας μας ΖΩ2 και της ηλεκτρονικής της έκδοσης zo2.gr σε πείσμα αυτών που θεωρούν το γλύψιμο στην εκάστοτε πολιτική εξουσία ή το νταβατζιλίκι (ξέρουν αυτοί) δημοσιογραφία.

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

Μεθόδευση: Ουσιαστικό θηλυκό, η λέξη που ταιριάζει για κάποιον που κρύβει τις επιλ..

Readmore

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

  Ψηφιακό παρών δίνει εφέτος το Μουσείο Γουναρόπουλου, μιας που ο κορωνοϊός κρ..

Readmore

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αγορά του απαραίτητου εξοπ..

Readmore

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

Το Κοινό ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα..

Readmore

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

  Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνεχίζεται με εντατικούς ρυ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.