Παρασκήνιο

Παρασύμβουλος: Χωρίς μάσκα, όπως πάντα...

Παρασκήνιο και ειδήσεις όπως μόνον ο Παρασύμβουλος επί μια δεκαετία «σερβίρει», αξιοποιώντας τους δαιμόνιους ρεπόρτερ και τους σμπίρους του! Προσοχή-προσοχή: Δεν δεχόμαστε διαψεύσεις!!!

 

 1aaa-abc

 

 


Ο άγνωστος πόλεμος…

 

Μάλλον, μοιάζει με κυνήγι μαγισσών το να προσπαθήσει κανείς να μαντέψει «ποιος είναι ποιος» πίσω από την πρόσφατη συκοφαντική επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου. Είναι άραγε κάποιοι από κείνους τους παλιούς, τους ουδέποτε κατονομασθέντες, που είχαν επιδράμει και παλιότερα με την ίδια μέθοδο της λάσπης; Είναι κάποιοι μιμητές, νέας κοπής πολιτικοί, αλλά του ιδίου «πατρόν»; Ή μήπως είναι κι αυτοί κι είναι και οι άλλοι; Άβυσσος!
Ίσως περισσότερη αξία έχει να επισημάνουμε ότι η επίθεση αυτή, από πλευράς κατεύθυνσης, στοχεύει-δείχνει εκεί που στοχεύουν με την αρθρογραφία τους και κάποια Ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης: Στους «κεντροαριστερούς» της Συμπαράταξης. Δηλαδή ξανά, αλλά με βρώμικο τρόπο αυτή τη φορά, διατυπώνεται η ίδια εμμονή κάποιων σκληροπυρηνικών που αντιμετωπίζουν τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, ως ξένα σώματα με την παράταξη. Αν είναι έτσι, υπόθεση διατυπώνουμε, τότε ο άγνωστος αυτός πόλεμος θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Γιατί, το κρινόμενο μας πηγαίνει στις προσεχείς εκλογές…

 


Η μάχη με τη Μήδεια


Ζέουσα η επικαιρότητα, μας καψάλισε τα χέρια ενόσω γράφαμε, αφού μας είχε ξεπαγιάσει η Μήδεια. Οι επιπτώσεις της ακόμη ορατές στου Δήμους. Στο Ζωγράφου, για παράδειγμα, απομένουν να μαζευτούν κλαδιά από περίπου 800 σημεία. Ο Δήμος έδωσε μια σκληρή μάχη, καταφέρνοντας να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους για την πραγματοποίηση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ ακόμη και την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, ενώ από την επομένη ήταν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι της πόλης.
Βέβαια, κάποιοι διαπίστωσαν ότι ήταν κλειστή η Παπαφλέσσα στα Ιλίσια, αλλά εμείς ακόμη δεν μπορέσαμε να βρούμε που είναι η Παπαφλέσσα.
-Δυστυχώς, άλλοι κεντρικοί δρόμοι, σε γειτονικούς Δήμους έμειναν κλειστοί, και μόνο χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία ιδιωτών, άνοιξαν τελικά.
-Στην Καισαριανή, το συσσίτιο για τους απόρους ετοιμάζεται στα Ξύλινα. Το ίδιο και τις μέρες της «Μήδειας». Ετοιμαζόταν στα Ξύλινα, και μοιραζόταν από το ΚΑΠΗ. Έλα όμως που ο δρόμος ήταν κλειστός και οι άποροι δεν μπορούσαν να πάνε να το πάρουν…
Πάντως ετοιμαζόταν. Ανελλιπώς!

 

-Καλά, υπάρχει Αντιδήμαρχος στην Καισαριανή που δήλωσε ότι τρώει τέσσερις φορές τη βδομάδα φακές; Να επιληφθεί αμέσως η Πρόνοια.
Θα μου πεις δεν είναι ο μόνος αναξιοπαθών…

 

 

Στις «ράγες» ο διαγωνισμός για τα led


Θυμάστε ίσως που είχαμε γράψει στο zo2.gr ότι είχε προσφύγει στην προδικαστική διαδικασία κατά του Δήμου Ζωγράφου, εταιρεία από την Πιερία, ζητώντας να είναι πιο χαμηλοί οι οικονομικοί όροι για τον τζίρο του αναδόχου, από τους τεθέντες στην προκήρυξη του Δήμου.
Τελικώς, η εταιρεία απέσυρε το αίτημα, αναζητώντας τρόπο να πάρει πίσω-όπως μαθαίνουμε- και τα 12.000 ευρώ για την κατάθεση της προσφυγής, και ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά.

 

 

-Πιο συχνά περνάει από τα μέρη μας ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τώρα που δεν είναι υπουργός. Από το Ζωγράφου πέρασε δυο φορές μέσα σε ένα μήνα. Τη μια συμμετέχοντας σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή ΥΠΕΣ, ο οποίος επιβεβαίωσε τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τον βρεφονηπιακό σταθμό στη Βίλα Αγλατζιά και το πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης. Μια φορά πέρασε από το Δημαρχείο Καισαριανής.
Τι λέει αυτή η περατζάδα του κ. Θεοδωρικάκου; Ότι δεν αποκλείονται σύντομα εκλογές προφανώς…

 

-Το ότι ο κ. Αγγελόπουλος έσπευσε να ακολουθήσει το «δρόμο» του βουλευτή κ. Λαζαρίδη και να αποκαλέσει τον Άρη Βελουχιώτη, «Λιγνάδη του ‘41», στον Παρασύμβουλο δεν προκαλεί έκπληξη. Γιατί θυμόμαστε ότι και τον εμφύλιο τον αποκαλούσε «συμμοριτοπόλεμο», την ίδια μάλιστα ώρα που ισχυριζόταν ότι το πολιτικό του ακροατήριο εκτείνεται ως τις «παρυφές της ευρωπαϊκής αριστεράς»…

 

 

Περί του Καισαρίου…


Λύση στο «πρόβλημα» Καισάριον πάει να δώσει η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής με την συμφωνία υπό όρους των παρατάξεων «Πρώτη Φορά Καισαριανή» και «Συνεργασία Πολιτών».
-Εμείς γιατί το αναφέρουμε εδώ, ενώ έχουμε αφιερώσει επαρκή χώρο στις μέσα σελίδες; Επειδή περιμέναμε λίγο φιλότιμο, και εξηγούμαι: Μια από τις «αιχμές» της όποιας λύσης, ήταν η ρύθμιση της εργασιακής σχέσης δυο κυριών, που έχουν πρώτο βαθμό συγγένειας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μια Αντιδήμαρχο. Περιμέναμε λοιπόν οι εν λόγω αιρετοί να ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ της διαδικασίας και γενικά να είναι πιο διακριτικοί. Φευ…

 

-Στις 31-1- 2021 Η σημερινή αντιδήμαρχος και κόρη της μίας εργαζόμενης επιτίθεται στις προηγούμενες δημοτικές αρχές με ανάρτηση της στο Facebook, για τις ευθύνες τους που δεν λύσανε το θέμα της μητέρας της στο Καισάριο. Το αποκορύφωμα είναι ότι από κάτω ο τέως αντιδήμαρχος και για δεκαετίες δημοτικός σύμβουλος έως το Μάρτιο του 2018, πατέρας της αντιδημάρχου και πρώην σύζυγός της εργαζόμενης γράφει επί λέξει: τα είπες όλα.

 

Στις 3 Μαρτίου, προχώρησε η διαδικασία, με εξαίρεση των δυο αιρετών, όπως λέει ο νόμος. Και ο αντιδήμαρχος-αναπληρωτής δήμαρχος κ. Χατζησάββας σχολίασε: Γιατί βάλατε το θέμα της εφαρμογής του νόμου για εξαίρεση, αφού με την ψήφο τους θα έδιναν λύση στο συνταξιοδοτικό των νυν εργαζομένων συγγενών τους...

 

-Απορία: Η γραμματέας του Δήμου, που μάλλον οφείλει να μεριμνά και επί της νομιμότητας, γιατί δεν σκέφτηκε καν να προστατέψει τη διαδικασία;

 

-Άσχετο: Η θέση του δημάρχου Καισαριανής για τις αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες των ΟΤΑ. Ναι στην απλή αναλογική με ολίγη κυβερνησιμότητα. Όπως λέμε ένα μέτριο με ολίγη.

 

 

Unfair…


Οι εμβολιασμοί εκτός σειράς των αιρετών είναι μια μαύρη σελίδα για την Αυτοδιοίκηση. Όταν η κατάσταση είναι αυτή που είναι, κι όταν η μάχη των ΟΤΑ στο μέτωπο κατά της πανδημίας έχει θετικό πρόσημο συνολικά. Φυσικά, δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ο σχεδιασμός μπάζει, ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκή. Όμως αυτός δεν είναι λόγος για να εμβολιάζονται πριν από όλους οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι. Αντιθέτως, μπορούν και πρέπει να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα οι δημοτικοί υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό, που είναι σε γκισέ.
-Δικαιολογία δεν μπορεί να είναι ούτε τα υποκείμενα νοσήματα. Είμαστε πολλοί αυτοί που έχουμε υποκείμενα νοσήματα. Αλλά δεν ήρθε η σειρά μας.

 

- Στην περίπτωση της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα, ο δήμαρχος και δυο αντιδήμαρχοι προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου όταν ανεστάλησαν με απόφαση του Υπουργείου Υγείας οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί της ημέρας. Δεν πήραν κανενός τη σειρά. Και μάλιστα, όπως λέει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, εμβολιάστηκαν κατόπιν σύστασης των γιατρών τους, αφού ελήφθη υπόψιν το ιατρικό ιστορικό τους το οποίο και δικαιολογούσε τον εμβολιασμό.
-Συμφωνούμε ότι έγιναν όλα έτσι. Όμως γιατί στις 24 Φεβρουαρίου που προεκλήθη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν αναφέρθηκε το γεγονός;
-Γιατί βγήκε ανακοίνωση, στις 7 Μαρτίου, 3 βδομάδες μετά, κι αφού το θέμα είχε δοθεί από δημοτικούς συμβούλους του Βύρωνα στα Μέσα Ενημέρωσης;
-Είναι unfair Δήμαρχε. Αν μη τι άλλο, επικοινωνιακό unfair…

 

-Μιας που είμαστε στο Βύρωνα, καταλαβαίνει κανείς πότε έρχονται γιορτές όταν βλέπει τις κολόνες στην πόλη να γεμίζουν από φωτογραφίες του Βασίλη Δεμπόνου. Δεν λέω για τώρα που είναι Απόκριες…

 

-Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε: είναι ωδίνες τοκετού μιας νέας παράταξης ή αλληλοσπαραγμός; Τα δυο κομμάτια της ενιαίας παράταξης του Ν. Χαρδαλιά στον Βύρωνα κινδυνεύουν να γίνουν τρία…
Και πάντως είναι ανοιχτό το θέμα των υποψηφίων της πρώτης γραμμής…

 

Αυτός ήταν ο Παρασύμβουλος, χωρίς μάσκα, όπως πάντα! Καλές Απόκριες και καλή δύναμη!

 

 

1aaa-d-imb

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Τον κεντρικό αναπτυξιακό ρόλο που η Κυβέρνηση έχει προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιο..

Readmore

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φυλής στον νέο Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχ..

Readmore

ΙΛΙΟΝ: Η κοινωνία κατά των εξαρτήσεων

ΙΛΙΟΝ: Η κοινωνία κατά των εξαρτήσεων

Δεκάδες φορείς σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και το ρόλο της πρό..

Readmore

Γρηγόρης και Σταμάτης… στη συμβολή των οδών Φορμίωνος &  Τμώλου

Γρηγόρης και Σταμάτης… στη συμβολή των οδών Φορμίωνος & Τμώλου

Τοποθετήθηκε, ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες, φωτεινός σηματοδότης στη συμβολ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.