Παρασκήνιο

Γιατί έφυγε η Ειρήνη Καγιαμπάκη από την «Πρώτη φορά Καισαριανή»;

1aaa-anexa-kagiampaki

 

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη της Μπεττίνας Γραφίδου «Πρώτη φορά Καισαριανή» κατέθεσε στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου η Ειρήνη Καγιαμπάκη, επικαλούμενη «βαθύτατους πολιτικούς και προσωπικούς λόγους».


Η κ. Καγιαμπάκη, θυμίζοντας τη βασική αιτίαση που απηύθυνε μόλις δυο μέρες πριν η Δημοτική Αρχή στην παράταξη «Πρώτη φορά Καισαριανή», για ανακοίνωσή της επί ψηφίσματος για την καταδίκη της Χρ. Αυγής, παίρνει «αποστάσεις συνείδησης»- όπως λέει- από ένα «…Δελτίο Τύπου στο οποίο αντί να υπάρχει η απόλυτη και ξεκάθαρη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρονται στο ίδιο κείμενο μομφές κατά του Δήμου Καισαριανής».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΖΩ2, η κ. Καγιαμπάκη είχε πάρει αποστάσεις από την Παράταξή της πριν από το καλοκαίρι, διαφωνώντας με την αντιπολιτευτική της γραμμή και υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον Δήμαρχο, προκειμένου να ξεδιπλώσει το έργο του.
Προ της χτεσινής δήλωσης ανεξαρτητοποίησης είχε προηγηθεί συζήτηση στους «κόλπους» της Παράταξης, και από τα λεγόμενα της κ. Καγιαμπάκη, προέκυπτε ότι δεν θα μείνει στην έδρα της Δημοτικής Συμβούλου, αλλά ότι θα παραιτηθεί.
Εν αναμονή των σχολίων της κ. Γραφίδου, δεν υπάρχει ακόμη απάντηση της Παράταξης, δημοσιεύουμε στη συνέχεια την επιστολή που κατέθεσε χτες η κ. Καγιαμπάκη, :

«Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι βαθύτατοι πολιτικοί και προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ», με την οποία αναδείχτηκα δημοτική σύμβουλος.
Η συνείδησή μου και η πολιτική μου διαδρομή, από το 2002 που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου μας, δεν μπορούν να ταυτιστούν πλέον με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η δημοτική παράταξη «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ», αλλά και ανεξάρτητα από αυτήν την πορεία, ως συνειδητοποιημένη πολίτης.
Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ταυτιστώ, ως γέννημα θρέμμα της Καισαριανής, με ένα Δελτίο Τύπου στο οποίο αντί να υπάρχει η απόλυτη και ξεκάθαρη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρονται στο ίδιο κείμενο μομφές κατά του Δήμου Καισαριανής, όποιος και αν είναι ο Δήμαρχος.
Η ιστορικότητα της πόλης μου και τα βιώματά μου βρίσκονταν πάντα απέναντι στον φασισμό και στο ναζισμό.
Εν ολίγοις, γιατί η ιστορία της Καισαριανής είναι γνωστή και έξω από τα σύνορα της χώρας, το δελτίο τύπου αυτό, όχι μόνο δεν με εκφράζει πολιτικά, αλλά θίγει τις βασικές μου αξίες ως άνθρωπος.
Για το λόγο λοιπόν αυτό, θα συνεχίσω να εκφράζω τις ιδέες μου, τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικού Συμβούλου.»

 

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
ΒΥΡΩΝΑΣ: Με φροντίδα του Δήμου η μεταφορά των ηλικιωμένων για το εμβόλιο

ΒΥΡΩΝΑΣ: Με φροντίδα του Δήμου η μεταφορά των ηλικιωμένων για το εμβόλιο

  Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα, στηρίζει τα άτ..

Readmore

«Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ-Στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό»

«Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ-Στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό»

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Καισαριανής   «Στη συζήτηση, ..

Readmore

«297.600 ευρώ σε δικηγόρο για Μάνδρα και Μάτι με σύμπραξη Πατούλη Δούρου»

«297.600 ευρώ σε δικηγόρο για Μάνδρα και Μάτι με σύμπραξη Πατούλη Δούρου»

Καταγγελία του πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για νομική αμοιβή εκπ..

Readmore

«Συναγερμός» στην Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία

«Συναγερμός» στην Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία

  Από την πρώτη στιγμή που το κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Αττική, τέθηκε σε πλή..

Readmore

«Είστε τυχεροί κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε που δεν πάθαμε κάνα κακό…»

«Είστε τυχεροί κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε που δεν πάθαμε κάνα κακό…»

Η επιστολή μιας μητέρας μαθητή σε δημοτικό σχολείο της Καισαριανής     Τη Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.