Παρασκήνιο

Γιατί έφυγε η Ειρήνη Καγιαμπάκη από την «Πρώτη φορά Καισαριανή»;

1aaa-anexa-kagiampaki

 

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη της Μπεττίνας Γραφίδου «Πρώτη φορά Καισαριανή» κατέθεσε στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου η Ειρήνη Καγιαμπάκη, επικαλούμενη «βαθύτατους πολιτικούς και προσωπικούς λόγους».


Η κ. Καγιαμπάκη, θυμίζοντας τη βασική αιτίαση που απηύθυνε μόλις δυο μέρες πριν η Δημοτική Αρχή στην παράταξη «Πρώτη φορά Καισαριανή», για ανακοίνωσή της επί ψηφίσματος για την καταδίκη της Χρ. Αυγής, παίρνει «αποστάσεις συνείδησης»- όπως λέει- από ένα «…Δελτίο Τύπου στο οποίο αντί να υπάρχει η απόλυτη και ξεκάθαρη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρονται στο ίδιο κείμενο μομφές κατά του Δήμου Καισαριανής».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΖΩ2, η κ. Καγιαμπάκη είχε πάρει αποστάσεις από την Παράταξή της πριν από το καλοκαίρι, διαφωνώντας με την αντιπολιτευτική της γραμμή και υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον Δήμαρχο, προκειμένου να ξεδιπλώσει το έργο του.
Προ της χτεσινής δήλωσης ανεξαρτητοποίησης είχε προηγηθεί συζήτηση στους «κόλπους» της Παράταξης, και από τα λεγόμενα της κ. Καγιαμπάκη, προέκυπτε ότι δεν θα μείνει στην έδρα της Δημοτικής Συμβούλου, αλλά ότι θα παραιτηθεί.
Εν αναμονή των σχολίων της κ. Γραφίδου, δεν υπάρχει ακόμη απάντηση της Παράταξης, δημοσιεύουμε στη συνέχεια την επιστολή που κατέθεσε χτες η κ. Καγιαμπάκη, :

«Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι βαθύτατοι πολιτικοί και προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ», με την οποία αναδείχτηκα δημοτική σύμβουλος.
Η συνείδησή μου και η πολιτική μου διαδρομή, από το 2002 που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου μας, δεν μπορούν να ταυτιστούν πλέον με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η δημοτική παράταξη «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ», αλλά και ανεξάρτητα από αυτήν την πορεία, ως συνειδητοποιημένη πολίτης.
Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ταυτιστώ, ως γέννημα θρέμμα της Καισαριανής, με ένα Δελτίο Τύπου στο οποίο αντί να υπάρχει η απόλυτη και ξεκάθαρη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρονται στο ίδιο κείμενο μομφές κατά του Δήμου Καισαριανής, όποιος και αν είναι ο Δήμαρχος.
Η ιστορικότητα της πόλης μου και τα βιώματά μου βρίσκονταν πάντα απέναντι στον φασισμό και στο ναζισμό.
Εν ολίγοις, γιατί η ιστορία της Καισαριανής είναι γνωστή και έξω από τα σύνορα της χώρας, το δελτίο τύπου αυτό, όχι μόνο δεν με εκφράζει πολιτικά, αλλά θίγει τις βασικές μου αξίες ως άνθρωπος.
Για το λόγο λοιπόν αυτό, θα συνεχίσω να εκφράζω τις ιδέες μου, τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικού Συμβούλου.»

 

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

  Για «πορεία ολοταχώς προς τα πίσω» και πισωγύρισμα του Δήμου Καισαριανής κά..

Readmore

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Σχεδόν ένας μήνας, μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, χρειάστηκε για να βρουν οι «..

Readmore

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Δύο επιστολές προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας και Θ..

Readmore

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Μετά από πρόσφατο δικαστήριο στις 16 Οκτωβρ..

Readmore

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Ξεκλείδωσε» το έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, και συγκεκριμένα της πρώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.