Παρασκήνιο

ΜΑΞΙΑΔΗΖ: Σε «β’ ημίχρονο» η συζήτηση για το project της αφής κανδηλίων

1aaa-afi-logo«Συμμαχία» Γιούργα, Θεοδωράκου, Παπαναστασόπουλου, των εκπροσώπων του ΜΑΖΙ, του Ζωγράφου Μπροστά και του Αγαπώ Ζωγράφου, στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμμβουλίου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, κατά τής πρότασης που έφερε η Διοίκηση για επέκταση της δραστηριότητας της σε υπηρεσίες αφής κανδηλίων, φροντίδας και περιποίησης ταφικών μνημείων στο Δημοτικό κοιμητήριο Ζωγράφου.

 

 


Κοινό επιχείρημα των τριών της μειοψηφίας του Συμβουλίου, που οδήγησε και σε αδιέξοδο τη συνεδρίαση, ήταν ότι του θέματος πρέπει να επιληφθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, κ. Τανταρούδα, που «πατούσε» σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου του 2010, και συνοδευόταν από νομική γνωμοδότηση, αρχικός στόχος είναι η ανάληψη υπηρεσιών αφής και φροντίδας για 1000 περίπου μνήματα ή το 6.25% του συνόλου του Κοιμητηρίου, πράγμα που σημαίνει ετήσια κέρδη προ φόρων άνω των 60000 ευρώ, με «break even» το εξάμηνο. Πέραν των αριθμών αυτών, η Εταιρεία υπολογίζει ότι θα υπάρξει περιορισμός μιας ανέλεγκτης σήμερα δραστηριότητας, αλλά και μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας.
Ωστόσο, επ’ αυτών δεν έγινε λόγος, όπως πληροφορηθήκαμε. Ενώ επίσης, δεν υπήρξε συζήτηση επί του τιμοκαταλόγου (35 ευρώ το μήνα για το άναμμα των κανδηλιών και 20 για το καθάρισμα των μνημείων) ή για το εργασιακό σκέλος.

 

Να δούμε αν όλα αυτά, η ουσία δηλαδή που «καλύφθηκε» χτες από εντυπωσιοθηρία, και μάλιστα για ένα θέμα εκκρεμές από το 2010, υπάρξει σε επόμενη συνεδρίαση: της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ή του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον το θέμα μεταφερθεί εκεί.
Και φυσικά, είναι απορίας άξιον, ιδίως στη δεύτερη περίπτωση, τι θα ψηφίσουν το ΜΑΖΙ, το Ζωγράφου Μπροστά και το Αγαπώ Ζωγράφου!!!

 

-Απορίας άξιον είναι, ή πάντως ερευνητέον, και το τί ώθησε κάποιους σε αυτή την πρώτη μάχη των εντυπώσεων, καθώς και αν υπήρξε μεταβολή της θέσης τους από την ώρα γνωστοποίησης των προθέσεων της Εταιρείας, μέχρι την συνεδρίαση, όπως ακούμε...

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Ποιος έχει την ευθύνη για το κλάδεμα των δέντρων;

Ποιος έχει την ευθύνη για το κλάδεμα των δέντρων;

Του Γιάννη Σγουρού   Στην τελευταία κακοκαιρία είδαμε ένα «πινγκ πονγκ» σχετι..

Readmore

Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Κοινή δήλωση των εφημερίδων «Η άλλη άποψη» - «ΖΩ2»     Μια ανώνυμη, αήθης επί..

Readmore

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.