Παρασκήνιο

Τι δουλειά έχει ο κ. Μετικαρίδης στο «re-union» της ΔΑΔΑ;

1aaa-metikaridhs.tΠροκάλεσε εντυπώσεις και απορίες το νέο σχήμα της κοινής προεκλογικής συμπόρευσης, που παρουσίασαν από βήματος του Δημαρχείου Ζωγράφου, ο Βασίλης Θώδας, ο Θοδωρής Μετικαρίδης, ο Γιάννης Βούρτσης και η Αναστασία Μπότου.
Μία από αυτές: Τι δουλειά έχει ο Μετικαρίδης σε αυτό το «re-union» της ΔΑΔΑ;

Στις 31 Ιανουαρίου ο κ. Μετικαρίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό της Διοίκησης, αναγνώρισε τα θετικά βήματα που έκανε η δημοτική αρχή. Είπε ότι ήταν «πάρα πολύ καλό» που έγινε αποδεκτή η δωρεά της Βίλας Ζωγράφου, ότι έγιναν «θετικά βήματα» στον κοινωνικό τομέα, απένειμε τα εύσημα στον κ. Κικάκη για τις προσπάθειές του στον τομέα των τεχνικών έργων.

Μερικές μέρες αργότερα, ο κ. Μετικαρίδης, πάλι από το ίδιο βήμα, δήλωνε ότι ενώνει τις δυνάμεις του υπό το νέο, κοινό σχήμα, για να αλλάξει την εικόνα της πόλης.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε τα σχτικά αποσπάσματα από τις δύο τοποθετήσεις:

 

 


31/1

 


«Εμείς ως παράταξη, ως Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου, έχουμε πει πολλές φορές και το ξαναλέω και τώρα, ότι δεν απαξιώνουμε και δεν ακυρώνουμε συνολικά το έργο της Διοίκησης. Αναγνωρίζουμε ότι έγιναν προσπάθειες, έγιναν θετικά βήματα, κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτερα και ξεκινάω από το θέμα της βίλας.
Όπως θα θυμάται πολύ καλά η κυρία Δήμαρχος, ήταν μια δέσμευση έναντι της παράταξής μας, ότι η βίλα, που είναι ένας κεντρικός πνεύμονας για το Δήμο μας, θα έρθει οπωσδήποτε στη χρήση και θα δοθεί στη χρήση του ζωγραφιώτικου λαού. Αυτό έγινε με καθυστέρηση τουλάχιστον 2 με 2,5 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά κάλλιο αργά παρά ποτέ και η βίλα επανήλθε στη χρήση των δημοτών και στην κυριότητα του Δήμου. Και να θυμίσω εδώ βέβαια, ότι μετείχα στην Διοίκηση του κυρίου Καζάκου τότε που έγινε η αγορά της βίλας, με όσες αντιδράσεις υπήρχαν, ενδεχομένως κάποιες να ήταν δικαιολογημένες, αλλά κάποιες ήταν αδικαιολόγητες.
Εν πάση περιπτώσει εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλό ότι αγοράστηκε η βίλα και πρόσφατα μάλιστα έγινε και η δωρεά του υπολοίπου, η οποία δωρεά έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η βίλα πιστεύω ότι μπορεί ακόμα να εξελιχθεί, δηλαδή δεν έχει γίνει κάτι στον προαύλιο χώρο της βίλας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να δοθεί και αυτό σε χρήση, όπως – τι να πω – κάποια παιδική χαρά ή οτιδήποτε άλλο ενδεχομένως να υπάρχει στο πρόγραμμά σας.
Στον κοινωνικό τομέα όπως είπε στον απολογισμό της και η Δήμαρχος και ανέφερε, έχουν γίνει θετικά βήματα. Αυτό βέβαια ως ένα σημείο είναι επιβεβλημένο λόγω της κατάστασης της οικονομικής που επικρατεί, της εξαθλίωσης των δημοτών, γιατί ορισμένοι συνδημότες μας είναι σε δύσκολη θέση και εκεί νομίζω ότι η βοήθεια που εδόθη είναι σημαντική.
Βήματα θετικά έγιναν, το έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω στον τομέα των τεχνικών έργων, όπου ο Αντιδήμαρχος ο κ. Κικάκης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει αποτελέσματα και το έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω και τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε σημείο που αγγίζουμε την τελειότητα. Θέλω να γίνουν πράγματα ακόμα και να προγραμματιστούν και πολλά έργα.
Εκεί που υπάρχει θέμα, είναι στο θέμα της καθαριότητας και σήμερα διάβασα σε κάποιο ραδιόφωνο μία ανάρτηση, ότι, τι θέλετε και φωνάζετε για την καθαριότητα, εδώ ο κόσμος πεινάει. Ναι, αλλά ο κόσμος βλέπει στην καθημερινότητά του, το επίπεδο της καθαριότητας να μην είναι στο επίπεδο που αρμόζει στην πόλη μας. Δηλαδή, βλέπουμε κάδους σπασμένους, βλέπουμε κάδους παλιούς, βλέπει ο δημότης τα εγκαταλελειμμένα οχήματα να πολλαπλασιάζονται, βλέπει να μην μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητό του με ευκολία και πολλά τέτοιου είδους προβλήματα, που αφορούν την καθημερινότητά μας.»

 


6/2

 

«Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς, για το καλό των δημοτών μας, και την αλλαγή της εικόνας της πόλης μας. Η νέα παράταξη "Ζωγράφου Ώρα για δουλειά, Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου, Για μια ανθρώπινη πόλη" με την εμπειρία Θωδα, Μετικαριδη, Μποτου, Βούρτση,και την προσθήκη νέων συμπολιτών μας, που έχουν όρεξη για δουλειά, εγγυάται την πρόοδο και την ευημερία των δημοτών μας.»

 


Όπως προκύπτει από τα αποσπάσματα που παραθέσαμε, ο μόνος λόγος συμμετοχής του κ. Μετικαρίδη στο «re-union» είναι είναι η «αλλαγή της εικόνας» στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό, όμως, δεν θα μπορούσε να το παλέψει και να το αλλάξει, συμπολιτευόμενος με το ΜΑΖΙ; Από τις τάξεις του ΜΑΖΙ; 

 

Και τι ήταν τελικά αυτό που τον έφερε πίσω; Εκεί, από όπου είχε αποχωρήσει το 2013, κόβονταςι με αποφασιστικότητα-ακόμη και με προσωπικό κόστος- κάθε δεσμό;

 

Η φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε είναι από την Ιντερνετική έκδοση της εφημερίδας "η άλλη άποψη".

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Ο Νίκος Παππάς στη Λαϊκή των Ιλισίων

Ο Νίκος Παππάς στη Λαϊκή των Ιλισίων

  Στη λαϊκή αγορά των Ιλισίων περιόδευσαν σήμερα ο βουλευτής Νίκος Παππάς και ..

Readmore

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό κατήφορο»

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό κατήφορο»

Απάντηση της Μπεττίνας Γραφίδου στον Χρήστο Βοσκόπουλο   «Ανοιχτή επιστολή» α..

Readmore

«Έργα» και ημέρες του Δημάρχου Καισαριανής

«Έργα» και ημέρες του Δημάρχου Καισαριανής

Του Καισαριανιώτη με άποψη     Διάβασα και εγώ όπως όλοι οι συμπολίτες μας, ..

Readmore

«Χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα για το Κολυμβητήριο Βύρωνα

«Χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα για το Κολυμβητήριο Βύρωνα

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τις αθλητικές δραστηριότη..

Readmore

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.