Παρασκήνιο

Τι δουλειά έχει ο κ. Μετικαρίδης στο «re-union» της ΔΑΔΑ;

1aaa-metikaridhs.tΠροκάλεσε εντυπώσεις και απορίες το νέο σχήμα της κοινής προεκλογικής συμπόρευσης, που παρουσίασαν από βήματος του Δημαρχείου Ζωγράφου, ο Βασίλης Θώδας, ο Θοδωρής Μετικαρίδης, ο Γιάννης Βούρτσης και η Αναστασία Μπότου.
Μία από αυτές: Τι δουλειά έχει ο Μετικαρίδης σε αυτό το «re-union» της ΔΑΔΑ;

Στις 31 Ιανουαρίου ο κ. Μετικαρίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό της Διοίκησης, αναγνώρισε τα θετικά βήματα που έκανε η δημοτική αρχή. Είπε ότι ήταν «πάρα πολύ καλό» που έγινε αποδεκτή η δωρεά της Βίλας Ζωγράφου, ότι έγιναν «θετικά βήματα» στον κοινωνικό τομέα, απένειμε τα εύσημα στον κ. Κικάκη για τις προσπάθειές του στον τομέα των τεχνικών έργων.

Μερικές μέρες αργότερα, ο κ. Μετικαρίδης, πάλι από το ίδιο βήμα, δήλωνε ότι ενώνει τις δυνάμεις του υπό το νέο, κοινό σχήμα, για να αλλάξει την εικόνα της πόλης.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε τα σχτικά αποσπάσματα από τις δύο τοποθετήσεις:

 

 


31/1

 


«Εμείς ως παράταξη, ως Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου, έχουμε πει πολλές φορές και το ξαναλέω και τώρα, ότι δεν απαξιώνουμε και δεν ακυρώνουμε συνολικά το έργο της Διοίκησης. Αναγνωρίζουμε ότι έγιναν προσπάθειες, έγιναν θετικά βήματα, κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτερα και ξεκινάω από το θέμα της βίλας.
Όπως θα θυμάται πολύ καλά η κυρία Δήμαρχος, ήταν μια δέσμευση έναντι της παράταξής μας, ότι η βίλα, που είναι ένας κεντρικός πνεύμονας για το Δήμο μας, θα έρθει οπωσδήποτε στη χρήση και θα δοθεί στη χρήση του ζωγραφιώτικου λαού. Αυτό έγινε με καθυστέρηση τουλάχιστον 2 με 2,5 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά κάλλιο αργά παρά ποτέ και η βίλα επανήλθε στη χρήση των δημοτών και στην κυριότητα του Δήμου. Και να θυμίσω εδώ βέβαια, ότι μετείχα στην Διοίκηση του κυρίου Καζάκου τότε που έγινε η αγορά της βίλας, με όσες αντιδράσεις υπήρχαν, ενδεχομένως κάποιες να ήταν δικαιολογημένες, αλλά κάποιες ήταν αδικαιολόγητες.
Εν πάση περιπτώσει εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλό ότι αγοράστηκε η βίλα και πρόσφατα μάλιστα έγινε και η δωρεά του υπολοίπου, η οποία δωρεά έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η βίλα πιστεύω ότι μπορεί ακόμα να εξελιχθεί, δηλαδή δεν έχει γίνει κάτι στον προαύλιο χώρο της βίλας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να δοθεί και αυτό σε χρήση, όπως – τι να πω – κάποια παιδική χαρά ή οτιδήποτε άλλο ενδεχομένως να υπάρχει στο πρόγραμμά σας.
Στον κοινωνικό τομέα όπως είπε στον απολογισμό της και η Δήμαρχος και ανέφερε, έχουν γίνει θετικά βήματα. Αυτό βέβαια ως ένα σημείο είναι επιβεβλημένο λόγω της κατάστασης της οικονομικής που επικρατεί, της εξαθλίωσης των δημοτών, γιατί ορισμένοι συνδημότες μας είναι σε δύσκολη θέση και εκεί νομίζω ότι η βοήθεια που εδόθη είναι σημαντική.
Βήματα θετικά έγιναν, το έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω στον τομέα των τεχνικών έργων, όπου ο Αντιδήμαρχος ο κ. Κικάκης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει αποτελέσματα και το έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω και τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε σημείο που αγγίζουμε την τελειότητα. Θέλω να γίνουν πράγματα ακόμα και να προγραμματιστούν και πολλά έργα.
Εκεί που υπάρχει θέμα, είναι στο θέμα της καθαριότητας και σήμερα διάβασα σε κάποιο ραδιόφωνο μία ανάρτηση, ότι, τι θέλετε και φωνάζετε για την καθαριότητα, εδώ ο κόσμος πεινάει. Ναι, αλλά ο κόσμος βλέπει στην καθημερινότητά του, το επίπεδο της καθαριότητας να μην είναι στο επίπεδο που αρμόζει στην πόλη μας. Δηλαδή, βλέπουμε κάδους σπασμένους, βλέπουμε κάδους παλιούς, βλέπει ο δημότης τα εγκαταλελειμμένα οχήματα να πολλαπλασιάζονται, βλέπει να μην μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητό του με ευκολία και πολλά τέτοιου είδους προβλήματα, που αφορούν την καθημερινότητά μας.»

 


6/2

 

«Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς, για το καλό των δημοτών μας, και την αλλαγή της εικόνας της πόλης μας. Η νέα παράταξη "Ζωγράφου Ώρα για δουλειά, Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου, Για μια ανθρώπινη πόλη" με την εμπειρία Θωδα, Μετικαριδη, Μποτου, Βούρτση,και την προσθήκη νέων συμπολιτών μας, που έχουν όρεξη για δουλειά, εγγυάται την πρόοδο και την ευημερία των δημοτών μας.»

 


Όπως προκύπτει από τα αποσπάσματα που παραθέσαμε, ο μόνος λόγος συμμετοχής του κ. Μετικαρίδη στο «re-union» είναι είναι η «αλλαγή της εικόνας» στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό, όμως, δεν θα μπορούσε να το παλέψει και να το αλλάξει, συμπολιτευόμενος με το ΜΑΖΙ; Από τις τάξεις του ΜΑΖΙ; 

 

Και τι ήταν τελικά αυτό που τον έφερε πίσω; Εκεί, από όπου είχε αποχωρήσει το 2013, κόβονταςι με αποφασιστικότητα-ακόμη και με προσωπικό κόστος- κάθε δεσμό;

 

Η φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε είναι από την Ιντερνετική έκδοση της εφημερίδας "η άλλη άποψη".

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών και το σχηματισμ..

Readmore

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Περισσότερα από 40.000 είναι τελικά τα παιδιά που θα μείνουν εκτός των παιδικών σταθ..

Readmore

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Μέρος του σχήματος της νέας διοίκησης ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαρια..

Readmore

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Του Σπύρου Τζόκα Πανεπιστημιακού-Συγγραφέα     Μια συνολική προσέγγιση απ..

Readmore

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την επόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα αντιμετωπ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.