Παρασκήνιο

Το «Δεξιό στοίχημα» στις δημοτικές εκλογές Ζωγράφου

1aaa-Blackjack board

 

Μια από τις παραμέτρους που αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στις δημοτικές εκλογές Ζωγράφου, είναι η αντιπαράθεση στη Δεξιά παράταξη. Μια παράταξη με ιστορική παρουσία και εμβληματικό της εκπρόσωπο τον επί τρεις τετραετίες δήμαρχο Γιάννη Καζάκο.
Πρωταγωνιστές αυτής της αντιπαράθεσης ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Βασίλης Θώδας.


Ο πρώτος, «μπαρουτοκαπνισμένος» από την εκλογική μάχη του 14 και τη συνεχή παρουσία που είχε έκτοτε στα κοινά, καταφέρνοντας να πείσει και τους πιο δύσπιστους πόσο Ζωγραφιώτης είναι. Ο κ. Αγγελόπουλος ηγείται του «Ζωγράφου Μπροστά-Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση», που κατά δήλωση του ίδιου εκτείνεται ως τις «…παρυφές της ευρωπαϊκής Αριστεράς» και έχει κάνει ανοίγματα προς τον συντηρητικό χώρο (κάποιοι θα έλεγαν ακροδεξιό), αλλά έχει ενσωματώσει και πιο κεντρώες επιλογές.
Ο δεύτερος, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, με θητεία στις διοικήσεις Καζάκου, κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος, έχοντας το χρίσμα του πρώην δημάρχου, αλλά και το χρίσμα-άτυπο μεν αλλά ουσιαστικό-της ηγεσίας της ΝΔ. Στην πρώτη δημόσια παρουσία της παράταξής του «Ώρα για δουλειά», είχε στο πλευρό του στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Σοφία Βούλτεψη, Αννα Καραμανλή και Ιωάννης Τραγάκης.

 

1aaa-aggelopoulos-thodas

 


Στις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις το αναμφισβήτητο προβάδισμα μεταξύ των δύο το έχει ο κ. Αγγελόπουλος, Οι μετρήσεις δείχνουν υψηλή αναγνωρισιμότητα και αποδοχή. Όμως, και ο ίδιος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πόσο επισφαλές είναι αυτό, καθώς το «δεξιό momentum» της κοινωνίας και η στήριξη που παρέχει η ΝΔ στον κ. Θώδα απειλούν να το ανατρέψουν. Εκτίμηση που μοιράζονται οι ασχολούμενοι με τα κοινά, και πέραν της «δεξιάς πολυκατοικίας» είναι ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, και καθώς θα προσεγγίζουμε εκλογικούς χρόνους, θα ανεβαίνει η αναγνωρισιμότητα και η αποδοχή Θώδα, και όχι μόνον από το δεξιό κοινό. Η εξήγηση δεν σχετίζεται τόσο με τις επικοινωνιακές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει το επιτελείο της παράταξης-είναι αμφίβολο π.χ. αν «ακούστηκε» καν στην τοπική κοινωνία η παράσταση αλληλεγγύης στο ΕΛΥΖΕ-όσο με τη μαγική λέξη mpmentum.
Το 2014, όταν στην κοινωνία επικρατούσε το momentum ΣΥΡΙΖΑ και το σύνθημα «3 καλπες-1 επιλογή» έφερε ανατροπές σε παραδοσιακά δεξιούς δήμους, δεν είναι και τόσο μακρινό.

 


1aaa-metikaridhsΘα ήταν παράλειψη να μην επισημάνουμε έναν παράγοντα με επιρροή στην έκβαση της αντιπαράθεσης στη Δεξιά παράταξη. Ο λόγος για τον Θοδωρή Μετικαρίδη, επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Ζωγράφου». Είναι γνωστή και διατυπωμένη από τον ίδιο η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος και στις προσεχείς εκλογές.

Μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σχήμα, σύμφωνα με πληροφορίες όμως, δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί, και να παρουσιαστεί μια εκδοχή της «Ενωτικής Δύναμης», υπό τη σκέπη της οποίας θα μετέχουν στελέχη που μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει το παρών για την αναμέτρηση του Μαΐου.
Είναι σαφές ότι ένα τρίτο σχήμα, που θα ζητήσει ψήφους από την ίδια δεξαμενή, μπορεί να τροποποιήσει το συσχετισμό μεταξύ των δύο εμφανιζομένων ως πρωταγωνιστών.

Αλλά, επιρροή στην αντιπαράθεση μπορεί να υπάρξει ακόμη κι αν ο κ. Μετικαρίδης δεν παρουσιάσει νέα παράταξη, αλλά πραγματοποιήσει τη συνεργασία-έκπληξη…

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Ο Νίκος Παππάς στη Λαϊκή των Ιλισίων

Ο Νίκος Παππάς στη Λαϊκή των Ιλισίων

  Στη λαϊκή αγορά των Ιλισίων περιόδευσαν σήμερα ο βουλευτής Νίκος Παππάς και ..

Readmore

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό κατήφορο»

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό κατήφορο»

Απάντηση της Μπεττίνας Γραφίδου στον Χρήστο Βοσκόπουλο   «Ανοιχτή επιστολή» α..

Readmore

«Έργα» και ημέρες του Δημάρχου Καισαριανής

«Έργα» και ημέρες του Δημάρχου Καισαριανής

Του Καισαριανιώτη με άποψη     Διάβασα και εγώ όπως όλοι οι συμπολίτες μας, ..

Readmore

«Χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα για το Κολυμβητήριο Βύρωνα

«Χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα για το Κολυμβητήριο Βύρωνα

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τις αθλητικές δραστηριότη..

Readmore

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.