Παρασκήνιο

Το «Δεξιό στοίχημα» στις δημοτικές εκλογές Ζωγράφου

1aaa-Blackjack board

 

Μια από τις παραμέτρους που αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στις δημοτικές εκλογές Ζωγράφου, είναι η αντιπαράθεση στη Δεξιά παράταξη. Μια παράταξη με ιστορική παρουσία και εμβληματικό της εκπρόσωπο τον επί τρεις τετραετίες δήμαρχο Γιάννη Καζάκο.
Πρωταγωνιστές αυτής της αντιπαράθεσης ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Βασίλης Θώδας.


Ο πρώτος, «μπαρουτοκαπνισμένος» από την εκλογική μάχη του 14 και τη συνεχή παρουσία που είχε έκτοτε στα κοινά, καταφέρνοντας να πείσει και τους πιο δύσπιστους πόσο Ζωγραφιώτης είναι. Ο κ. Αγγελόπουλος ηγείται του «Ζωγράφου Μπροστά-Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση», που κατά δήλωση του ίδιου εκτείνεται ως τις «…παρυφές της ευρωπαϊκής Αριστεράς» και έχει κάνει ανοίγματα προς τον συντηρητικό χώρο (κάποιοι θα έλεγαν ακροδεξιό), αλλά έχει ενσωματώσει και πιο κεντρώες επιλογές.
Ο δεύτερος, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, με θητεία στις διοικήσεις Καζάκου, κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος, έχοντας το χρίσμα του πρώην δημάρχου, αλλά και το χρίσμα-άτυπο μεν αλλά ουσιαστικό-της ηγεσίας της ΝΔ. Στην πρώτη δημόσια παρουσία της παράταξής του «Ώρα για δουλειά», είχε στο πλευρό του στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Σοφία Βούλτεψη, Αννα Καραμανλή και Ιωάννης Τραγάκης.

 

1aaa-aggelopoulos-thodas

 


Στις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις το αναμφισβήτητο προβάδισμα μεταξύ των δύο το έχει ο κ. Αγγελόπουλος, Οι μετρήσεις δείχνουν υψηλή αναγνωρισιμότητα και αποδοχή. Όμως, και ο ίδιος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πόσο επισφαλές είναι αυτό, καθώς το «δεξιό momentum» της κοινωνίας και η στήριξη που παρέχει η ΝΔ στον κ. Θώδα απειλούν να το ανατρέψουν. Εκτίμηση που μοιράζονται οι ασχολούμενοι με τα κοινά, και πέραν της «δεξιάς πολυκατοικίας» είναι ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, και καθώς θα προσεγγίζουμε εκλογικούς χρόνους, θα ανεβαίνει η αναγνωρισιμότητα και η αποδοχή Θώδα, και όχι μόνον από το δεξιό κοινό. Η εξήγηση δεν σχετίζεται τόσο με τις επικοινωνιακές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει το επιτελείο της παράταξης-είναι αμφίβολο π.χ. αν «ακούστηκε» καν στην τοπική κοινωνία η παράσταση αλληλεγγύης στο ΕΛΥΖΕ-όσο με τη μαγική λέξη mpmentum.
Το 2014, όταν στην κοινωνία επικρατούσε το momentum ΣΥΡΙΖΑ και το σύνθημα «3 καλπες-1 επιλογή» έφερε ανατροπές σε παραδοσιακά δεξιούς δήμους, δεν είναι και τόσο μακρινό.

 


1aaa-metikaridhsΘα ήταν παράλειψη να μην επισημάνουμε έναν παράγοντα με επιρροή στην έκβαση της αντιπαράθεσης στη Δεξιά παράταξη. Ο λόγος για τον Θοδωρή Μετικαρίδη, επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Ζωγράφου». Είναι γνωστή και διατυπωμένη από τον ίδιο η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος και στις προσεχείς εκλογές.

Μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σχήμα, σύμφωνα με πληροφορίες όμως, δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί, και να παρουσιαστεί μια εκδοχή της «Ενωτικής Δύναμης», υπό τη σκέπη της οποίας θα μετέχουν στελέχη που μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει το παρών για την αναμέτρηση του Μαΐου.
Είναι σαφές ότι ένα τρίτο σχήμα, που θα ζητήσει ψήφους από την ίδια δεξαμενή, μπορεί να τροποποιήσει το συσχετισμό μεταξύ των δύο εμφανιζομένων ως πρωταγωνιστών.

Αλλά, επιρροή στην αντιπαράθεση μπορεί να υπάρξει ακόμη κι αν ο κ. Μετικαρίδης δεν παρουσιάσει νέα παράταξη, αλλά πραγματοποιήσει τη συνεργασία-έκπληξη…

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

«Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά, οπότε και κοινές πρέπει να είναι οι προσ..

Readmore

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Ανακοίνωση της ΡΕΚ   «Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυ..

Readmore

Μια ξένη «Αριστερά»

Μια ξένη «Αριστερά»

Του Σπύρου ΤζόκαΠανεπιστημιακός-συγγραφέας     «…Φτάσαμε στο θλιβερό σημε..

Readmore

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Συνέχεια στο διάλογο με τον Θόδωρο Ιωαννίδη, που άνοιξε μέσω της ιστοσελίδας ΖΩ 2, ..

Readmore

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πλατεία Παναγιώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.