Πάνω από 1.500 τόνοι η βοήθεια των Δήμων σε Τουρκία και Συρία

Δ. Παπαστεργίου: « Η Αυτοδιοίκηση ανέδειξε για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπό της.

Είμαστε διαρκώς δίπλα σε όσους μας χρειάζονται».

 

1aaa-abcbfΗ πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να ενώσει τις δυνάμεις όλων των Δήμων της χώρας, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών σε Τουρκία και Συρία, οι οποίοι δοκιμάζονται από τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τις περιοχές τους, αποδείχθηκε επιτυχημένη.

Με τη συνεργασία και των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, αλλά κυρίως με την αμέριστη υποστήριξη των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών, συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.500 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας , η οποία στάλθηκε για την ανακούφιση των πληγέντων.

 

 

 

 

3 σημεία συγκέντρωσης , 6 αποστολές, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του μήνα.

 

Με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΚΕΔΕ και τη συνδρομή των 13 ΠΕΔ, ορίστηκαν αρχικά τρία σημεία συγκέντρωσης της βοήθειας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 1500 τόνοι στα εξής σημεία:

 

• ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (παραχώρηση Στρατοπέδου στο Ρέντη) Συγκέντρωση υλικών από Δήμους της Αττικής, της Δυτικής Ελλάδας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Κρήτης και των Νησιωτικών Δήμων

 

• ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (χώρος φιλοξενίας οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ) Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας

 

• ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ & ΚΟΜΟΤΗΝΗ, Δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Μέχρι σήμερα 35 μεγάλες νταλίκες μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως κλινοσκεπάσματα και σκηνές σε Άδανα και Κωνσταντινούπολη, μετά από συνεργασία με την Τουρκική πλευρά.
Η τεράστια αυτή αλυσίδα αγάπης κλείνει με την μεταφορά των τελευταίων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας από όλη την Ελλάδα με προορισμό την Συρία, μέσω Βηρυτού.
Η πανελλαδική αυτή προσπάθεια που οργάνωσε η ΚΕΔΕ, με άξιους συμπαραστάτες τις ΠΕΔ και τους Δήμους όλης της χώρας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις ερχόμενες μέρες.
Τονίζεται ότι μέρος της βοήθειας, σε υλικά ρουχισμού, που δεν προωθήθηκαν στην Τουρκία, στάλθηκαν στην Ουκρανία. Όπου και εκεί η ανάγκη είναι τεράστια και υπάρχει ανοιχτός δίαυλος, λόγω της δοκιμασίας στην οποία υποβάλλονται οι κάτοικοι της χώρας, εξαιτίας του πολέμου που διεξάγεται.
Όλη η προσπάθεια εξ αρχής πραγματοποιείται με την συνεργασία του ΥΠΕΞ και των Τουρκικών Προξενείων σε Αθήνα και Κομοτηνή.

 


Δ. Παπαστεργίου: Η ελληνική κοινωνία διαθέτει πλεόνασμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης,

η αυτοδιοίκηση γίνεται «γέφυρα φιλίας» των δύο λαών

 

1aaa-aaacb3Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία, που επλήγησαν με πρωτοφανή σφοδρότητα από τους σεισμούς που έγιναν, ήταν καθήκον μας που αποδεχθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Στα δύσκολα, οι λαοί μας οφείλουν να είναι ενωμένοι και να επιδεικνύουν αλληλεγγύη. Αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν, γίνεται και τώρα και ελπίζω πραγματικά, να μην χρειαστεί στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, κι αυτή τη φορά, η αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.
Τίποτα από όσα έγιναν ωστόσο, δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά των συμπατριωτών μας από όλη την Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους συναδέλφους μου Δημάρχους και αιρετούς των Δήμων της χώρας, αλλά και σε κάθε έναν και όλους μαζί τους εργαζομένους που όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ, αλλά ξεπέρασαν με την προσφορά τους κάθε προηγούμενο. Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς το ΔΣ της ΚΕΔΕ, τα διοικητικά στελέχη και τους εργαζομένους στην Ένωση. Η Αυτοδιοίκηση παραμένει ο βασικός πυλώνας της έμπρακτης αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και όπου χρειαστεί, θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε».

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Επεκτείνεται διαρκώς το πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων για κοινά οικιακά απορρί..

Readmore

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Παρεμβάσεις 2,3 εκατ. ευρώ στο Κέντρο του Ζωγράφου   Στα μέσα Μαΐου ο Δήμαρχος Ζω..

Readmore

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στη ΖΩ2 &nb..

Readmore

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

Το διαδραστικό βιβλιοπωλείο των νοτίων προαστίων! Δευτέρα βράδυ και η κίνηση στο..

Readmore

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Του Σπύρου Τζόκα   Περίεργα παιχνίδια παίζει η ζωή και μερικές φορές είναι αμε..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.