Ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων στην ατζέντα της ΚΕΔΕ

1aaa-ace21Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 21/03 το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέματα συζήτησης το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την νέα «Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων», τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων και ειδικότερα των σχολείων, οικονομικά θέματα και άλλα.

Ειδική αναφορά έγινε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών δήλωσε πως «είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από αυτό το πολύνεκρο δυστύχημα και ιδιαίτερα για μας στη Θεσσαλία, μια περιοχή που έχει ζήσει ξανά στο παρελθόν πολύνεκρα δυστυχήματα και απώλειες νέων ανθρώπων, παιδιών».

Σημείωσε πως «αυτή η τραγωδία μπορεί να περιγράψει με τον πιο έντονο τρόπο την κακοδαιμονία του πολιτικού συστήματος. Ας μην κρυβόμαστε, υπάρχουν ευθύνες, προφανώς και υπάρχουν, αλλά για αυτόν το λόγο υπάρχουν οι δομές, οι διαδικασίες, η τεχνολογία, οι ελέγχοντες για να περιορίζουν τις συνέπειες των λαθών αυτών.

Νομίζω πως πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι μας από την απώλεια τόσων ανθρώπων. Μαυρίζει τις ψυχές όλων μας, στοιχειώνει το πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν είμαστε δικαστήριο για να αποδώσουμε σήμερα ευθύνες, οι οποίες όμως θα πρέπει να αποδοθούν και σε βάθος. Θεωρώ πως αυτή η τραγωδία θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό μας για το τι δεν πρέπει από δω και πέρα να κάνουμε προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα και στη δική μας μικροκλίμακα γιατί και εμείς διαχειριζόμαστε διαδικασίες και υποδομές που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή».

 


Θετική αποδοχή στον οργανωμένο προσεισμικό έλεγχο δημόσιων κτιρίων

 

Σε ότι αφορά τη διενέργεια προσεισμικού ελέγχου των δημόσιων κτιρίων, αρχής γενομένης από σχολεία και νοσοκομεία, που προβλέπει τροπολογία που ψηφίζεται στη Βουλή, η οποία προβλέπει τη σύμπραξη Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ΚΕΔΕ, ΤΕΕ και ΟΑΣΠ για τη διενέργεια των ελέγχων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έκανε λόγο για έργο κομβικής σημασίας. «Πλέον, είπε δεν θα τρέχουμε μόνοι μας αλλά αυτό θα γίνεται οργανωμένα και συντεταγμένα, όπως θα έπρεπε να γίνει και με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους».

Τέλος, μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ η συζήτηση για το νέο σύστημα κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Επεκτείνεται διαρκώς το πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων για κοινά οικιακά απορρί..

Readmore

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Παρεμβάσεις 2,3 εκατ. ευρώ στο Κέντρο του Ζωγράφου   Στα μέσα Μαΐου ο Δήμαρχος Ζω..

Readmore

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στη ΖΩ2 &nb..

Readmore

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

Το διαδραστικό βιβλιοπωλείο των νοτίων προαστίων! Δευτέρα βράδυ και η κίνηση στο..

Readmore

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Του Σπύρου Τζόκα   Περίεργα παιχνίδια παίζει η ζωή και μερικές φορές είναι αμε..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.