«Απλώνεται» το δίκτυο ανακύκλωσης στην Ανατολική Αττική

Παράδοση κάδων ανακύκλωσης και διαλογής πλαστικών, μεταλλικών, χάρτινων και γυάλινων συσκευασιών από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στους Δήμους Παιανίας, Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου

 


1aaa-gpat-tsirkasΕιδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων και χάρτινων συσκευασιών παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στους Δημάρχους Παιανίας Ι. Μάδη, Μαραθώνος Σ.Τσίρκα και Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς.
Ειδικότερα στον Δήμο Παιανίας παραδόθηκαν συνολικά 200 κάδοι ανακύκλωσης, στο Δήμο Μαραθώνος 300 και στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου 75 κάδοι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων ανταποδοτικής ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, οι κάδοι θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά σχολεία, στα δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών.

 

Κατά την παράδοση στο Δημαρχείο Παιανίας, εκτός από τον Δήμαρχο παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Δάβαρης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Κρεμμύδα.
Ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμά της για τη διάδοση και ενίσχυση της Ανακύκλωσης στην Αττική, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

«Συνεχίζουμε με άοκνο τρόπο το πρόγραμμά μας με στόχο να μειώσουμε το σύμμεικτο σκουπίδι που καταλήγει στη Φυλή. Έχω τη χαρά να είμαι δίπλα σ’ έναν άξιο Δήμαρχο ο οποίος αγαπάει τον τόπο του και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια μας. Συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης 2020, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, σ΄ένα πιο υγιές περιβάλλον».
Ο Δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία και την παράδοση υλικού επισημαίνοντας: « Υποδεχόμαστε με χαρά εδώ στην Παιανία τον κ. Πατούλη ο οποίος αποδεικνύει ότι εκμηδενίζει την απόσταση ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη. Η προεκλογική του υπόσχεση ότι θα προωθηθεί η ανακύκλωση στην πηγή γίνεται σήμερα πράξη, μέσα από την παράδοση των κάδων στο Δήμο μας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε το σύμμεικτο σκουπίδι που καταλήγει στη Φυλή. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία είναι πολύ χρήσιμη για όλους. Θα συνεχίσουμε και με άλλες πρωτοβουλίες, σύμφωνα και με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής».

 

Στον Δήμο Μαραθώνος υποδέχθηκε τον κ. Πατούλη ο Δήμαρχος Σ. Τσίρκας μαζί με τους Αντιδημάρχους Χ. Στάμο, Ν. Ευαγγελλόπουλο και τον υπεύθυνο του προγράμματος ανακύκλωσης Ν. Καραγιάννη.
Ο κ. Τσίρκας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την παράδοση του υλικού στις δημοτικές ενότητες Ν. Μάκρης και Μαραθώνα επισημαίνοντας:

«Πρόκειται για πολύ σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία ο Δήμος μας θα στηρίξει και θα ενισχύσει. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποδείξουμε και μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, ότι δεν έχουμε ανάγκη ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, αλλά μπορούμε να περάσουμε σε νέους, εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, με εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και το υπόλειμμα προς αξιοποίηση».

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία τονίζοντας:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σ’ έναν ιστορικό Δήμο, δίπλα σ’ ένα πολύ δραστήριο Δήμαρχο. Τον ευχαριστώ για την ανταπόκριση που δείχνει στο κάλεσμά μας και για την ευαισθησία που δείχνει σε ζητήματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος. Δίνουμε έμφαση στην ανακύκλωση στην πηγή και θα συνεχίσουμε την υποστήριξη των Δήμων και με την παράδοση καφέ κάδων και σύγχρονων απορριμματοφόρων, προκειμένου να σταματήσουμε να θάβουμε τα σκουπίδια στη Φυλή.

 

Κατά την παράδοση του υλικού στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου εκτός από τον Δήμαρχο Ε. Μπουρνούς, παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δ. Κουσουλάκης και Α. Βασιλόπουλος.

Ο κ. Μπουρνούς υπογράμμισε:

«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής υλοποιούμε δράσεις για την ανακύκλωση, ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά. Έχουμε προγραμματίσει να μπουν κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και στα δημοτικά κτίρια, με στόχο να εκπαιδεύσουμε όλους τους πολίτες να αυξήσουν την ανακύκλωση. Οφείλουμε όλοι μαζί να περάσουμε σε μία νέα εποχή».

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Μπουρνούς για την υποστήριξη υπογραμμίζοντας:

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε δυναμικά την κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα αλλά είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το κερδίσουμε».

 

1aaa-gpat- anakyklosi 2

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή»   «Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

Με 100 περίπου μαθητές ξεκίνησε σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και τα μηνύμ..

Readmore

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα “Οδηγό Καλών Πρακτικών και Κατευθύνσεων, για την..

Readmore

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων των Βρεφών και Νηπίων για τους Πα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.