Κόντρα Δούρου-Πατούλη για την κλινική «Ταξιάρχαι»

1aaa-klinikiΑντιπαράθεση για πιθανές ευθύνες τις Περιφέρειας, στη «σκιά» της υγειονομικής βόμβας που έσκασε στην ιδιωτική κλινική του Περιστερίου μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της πρώην Ρένας Δούρου:
«Υπήρξε συγκεκριμένος έλεγχος της κλινικής «Ταξιάρχαι»; Είχαν λάβει ειδική ενημέρωση από την Περιφέρεια οι αρμόδιοι της κλινικής: Είχε υπάρξει ειδική πρόνοια σχετικά με επιπλέον οδηγίες για τη λήψη μέτρων προστασίας», ρωτά μεταξύ άλλων η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής».

 

 


Σε μια απάντηση υψηλών τόνων ο Γ. Πατούλης τονίζει: «Δε θα επιτρέψουμε σε καμία Δούρου και σε κανένα "παπαγαλάκι" του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, να κάνουν μικροπολιτική πάνω σε πτώματα συνανθρώπων μας και να κατηγορούν την Περιφέρεια Αττικής, για την έλλειψη επαρκών μέτρων πρόληψης έναντι του covid-19»

 

Οι θέσεις της Ρ. Δούρου

 

«Η περίπτωση των νεκρών και των δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού στην κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, αποτελεί τεράστιο ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας που θέτει την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προ των ευθυνών τους», τονίζει η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», Ρένα Δούρου.
Η ίδια προσθέτει ότι «σε ό,τι αφορά στη Διοίκηση της Περιφέρειας, αυτή οφείλει να απαντήσει άμεσα στα εύλογα και βάσιμα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους μέχρι αυτή τη στιγμή, σχετικά με τον τρόπο και την ευθύνη του περιστασιακού ελέγχου καλής λειτουργίας τους καθώς και με το αν, ενόψει των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία, έλαβε επιπλέον μέτρα για τις ιδιωτικές δομές υγείας, αν υπήρξε συγκεκριμένος έλεγχος της κλινικής “Ταξιάρχαι”, αν είχαν λάβει ειδική ενημέρωση από την Περιφέρεια οι αρμόδιοι της κλινικής, αν είχε υπάρξει ειδική πρόνοια σχετικά με επιπλέον οδηγίες για τη λήψη μέτρων προστασίας».
«Η κλινική “Ταξιάρχαι” είναι μία μόνο περίπτωση. Πόσες παρεμφερείς -εστίες ευάλωτων ομάδων, εκτεθειμένων στον ιό, λειτουργούν σήμερα στην Αττική;», ρωτά η Ρ. Δούρου και προσθέτει ότι «έστω και σήμερα, 24 ώρες μετά από τη δημοσιοποίηση των περιστατικών σε δύο κλινικές της Αττικής, έχει προχωρήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας σε σχετικούς ελέγχους σχετικά με το αν η λειτουργία τους είναι προσαρμοσμένη στην αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας;»

 

Η απάντηση του Γ. Πατούλη

 

Από την έναρξη των μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στην "πρώτη γραμμή" της εθνικής αυτής μάχης. Η Ελλάδα αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς για τον πετυχημένο τρόπο που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, κι αυτό θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους η κα Δούρου και τα "παπαγαλάκια" του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, που μιλούν για ευθύνες της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή την άδικη απώλεια δύο συνανθρώπων μας από κορωνοϊό, στην ιδιωτική κλινική "Ταξιάρχαι" του Περιστερίου.

Στη λάσπη Δούρου και ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρεια Αττικής απαντά με αλήθειες.

 

Αλήθεια πρώτη, η κλινική "Ταξιάρχαι" έλαβε άδεια λειτουργίας το 2017, στη διάρκεια της θητείας της κας Δούρου. Ως το Σεπτέμβριο του 2019, που η κα Δούρου ήταν Περιφερειάρχης Αττικής, δεν έγινε κανένας έλεγχος στη συγκεκριμένη κλινική.

 

Αλήθεια δεύτερη, με την αρχική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (ΦΕΚ A' 42/25.02.2020), αποφασίστηκε ότι προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλονται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Τα μέτρα αυτά, όπως έχουν μέχρι σήμερα εξειδικευθεί, περιλαμβάνουν πλήθος δράσεων, όπως απαγόρευση μετακινήσεων, κλείσιμο συνόρων, απαγόρευση συνάθροισης κοινού κ.λ.π. Ειδικότερα, ένα από τα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί αφορά και στον προσωρινό περιορισμό προσώπων υπό συνθήκες που αποτρέπουν την επαφή με τρίτα πρόσωπα, από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί μετάδοση της νόσου. Το μέτρο του προσωρινού περιορισμού δύναται να υλοποιείται σε κατάλληλο χώρο νοσοκομείου, υγειονομικής δομής, θεραπευτικού ιδρύματος, σε κατάλληλες δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής, ή και κατ' οίκον, ανάλογα με την απόφαση του αρμόδιου κάθε φορά οργάνου. Σύμφωνα με την ίδια ΠΝΠ, που έχει ισχύ από το Μάρτιο του 2020, το αρμόδιο όργανο για την επιβολή των μέτρων αυτών είναι ο Υπουργός Υγείας μετά από εισήγηση του ΕΟΔΥ, στην περίπτωση της επιβολής προσωρινού περιορισμού μεμονωμένων προσώπων ή μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 σε κάθε άλλη περίπτωση.

Προς ενίσχυση των παραπάνω, στη σημερινή ενημέρωση που διεξάγεται από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά προς τα ΜΜΕ σχετικά με την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας, ο έγκριτος επιστήμονας κ. Σ. Τσιόδρας ανέφερε πως ο ΕΟΔΥ προμήθευσε την κλινική με τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ενώ σήμερα υπήρξε και εκπαίδευση του προσωπικού της κλινικής από κλιμάκιο του Οργανισμού, για την ορθή χρήση των μέσων αυτών.

 

Αλήθεια τρίτη, η Περιφέρεια Αττικής, όπως και όλες οι άλλες Περιφέρεις της χώρας, από την πάγια ισχύουσα νομοθεσία, έχει αρμοδιότητα για την έκδοση άδειας Ίδρυσης και άδειας Λειτουργίας κάθε ιδιωτικής κλινικής. Από τη στιγμή που οι αιτούντες έχουν τις απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις, παίρνουν την άδεια λειτουργίας, η οποία ισχύει για 3 χρόνια. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση αυτή. Πρόκειται για μια κλινική που διέθετε άδεια λειτουργίας, η οποία μάλιστα της χορηγήθηκε στη διάρκεια της θητείας της κας Δούρου.

 

Αλήθεια τέταρτη, η Περιφέρεια Αττικής , πριν ακόμη ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας αλλά και κατά τη διάρκειά τους, εκδίδει διαρκώς και διανέμει οδηγίες και ενημερώσεις, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε θέσει σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης, έχουν βγει ενημερωτικά έντυπα και σποτ κι έχουν μοιραστεί δεκάδες χιλιάδες τεμάχια από υλικά ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κλπ).

 

Αλήθεια πέμπτη, από τη στιγμή που η κλινική δεν τηρούσε, ως φαίνεται, τις εντολές και υποδείξεις που έχει θεσπίσει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, το σχετικό πόρισμα όταν θα μας διαβιβαστεί, θα τύχει άμεσα της ανάλογης αντιμετώπισης που προβλέπει η νομοθεσία και αφορά ενδεχόμενες διοικητικές κυρώσεις, που φτάνουν μέχρι την ανάκληση ή την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών προστίμων. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας όλοι αναμένουμε.
Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα εφαρμόσει το νόμο και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν.

Η κα Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστιες ευθύνες για το ξεχαρβάλωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και για τραγικά περιστατικά , που είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες αυτές δεν θα ξεχαστούν εύκολα, όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσα ψέματα και να πουν, μιλώντας για ευθύνες Περιφέρειας και Κυβέρνησης για το τραγικό περιστατικό της κλινικής.

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Κοινή δήλωση των εφημερίδων «Η άλλη άποψη» - «ΖΩ2»     Μια ανώνυμη, αήθης επί..

Readmore

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

  «Κάνει πίσω» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη ρύθμιση για μείωση του α..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.