«Δεν παίζουμε παραπολιτικά παιγνίδια στις πλάτες των ευπαθών ομάδων»

1aaa-dilo-gpatΜε τον τίτλο «5 αλήθειες στην παραπολιτική παραπληροφόρηση» επιγράφει απάντησή της η Περιφέρεια Αττικής σε δημοσιεύματα για διαγωνισμό που έχει ήδη ολοκληρωθεί και αφορούσε την παροχή δωρεάν γευμάτων σε 25000 απόρους, τονίζοντας ότι «δεν παίζει παραπολιτικά παιχνίδια με τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας»:

 

Ολοκληρώθηκε χθες η διαγωνιστική διαδικασία που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής ενόψει των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, με αντικείμενο την παροχή δωρεάν γευμάτων σε 25.000 πολίτες σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την προσήλωση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στη διαφάνεια και την πιστή εφαρμογή των νόμων και διαψεύδει περίτρανα όσους επιχειρούν με μια σειρά από αναληθή δημοσιεύματα κι αναρτήσεις, να παραποιούν απροκάλυπτα την αλήθεια και να αποκρύπτουν τις διαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού.

Στη συστηματική παραπολιτική παραπληροφόρηση και συκοφάντηση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, που εκπορεύεται από συγκεκριμένα πρόσωπα και εξυπηρετεί γνωστά συμφέροντα, απαντάμε με πέντε αλήθειες.

 

• Αλήθεια πρώτη, επιλέξαμε την πιο διαφανή διαγωνιστική διαδικασία και δεν κάναμε απευθείας ανάθεση σε κανέναν επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την από 20-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να καλέσει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάθεση των γευμάτων, καλώντας όποιες εταιρείες αυτή έκρινε ότι θα μπορούσαν να παρέχουν το καλύτερο φαγητό. Αντί αυτού, και προς προάσπιση της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού, επέλεξε να αναρτήσει δημόσια πρόσκληση σε μειοδοτική διαδικασία, η οποία έλαβε ευρεία δημοσιότητα μέσω του ιστότοπου της Περιφέρειας, ώστε να συμμετέχουν στο διαγωνισμό όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Περαιτέρω, η προμήθεια χωρίστηκε σε οκτώ διακριτά τμήματα, ανά γεωγραφική ενότητα της Περιφέρειας, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερες εταιρείες. Αποτέλεσμα ήταν να καταθέσουν προσφορά 11 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι μεγαλύτερες του κλάδου.

 

• Αλήθεια δεύτερη, η αξιολόγηση και κατακύρωση του διαγωνισμού έγινε με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων.

Μετά την κατάθεση των προσφορών των 11 εταιρειών, ακολούθησε ομόφωνο Πρακτικό της τριμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, το οποίο εξέτασε τις διευκρινίσεις των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και εισηγήθηκε την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού στους μειοδότες, ανά γεωγραφική ενότητα. Εν συνεχεία, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, με ΟΜΟΦΩΝΗ πάλι απόφασή της, την οποία στήριξαν όλες οι παρατάξεις, αποφάσισε την κατακύρωση του κάθε τμήματος του διαγωνισμού στον αντίστοιχο μειοδότη. Με αυτόν τον αδιάβλητο τρόπο εξασφαλίζεται απόλυτα η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα.

 

• Αλήθεια τρίτη, διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των γευμάτων που παρέχονται στους συμπολίτες μας.

Με την ίδια απόφαση, διασφαλίζεται ότι οι εταιρείες που θα παρέχουν τα γεύματα, θα ελέγχονται εξονυχιστικά για την τήρηση υψηλών ποιοτικών standards, προς εξασφάλιση ποιοτικής σίτισης των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

 

• Αλήθεια τέταρτη, δεν δόθηκαν τα γεύματα στην εταιρία «Salas Catering», αλλά σε τέσσερις διαφορετικούς αναδόχους

Είναι παντελώς παραπολιτικά ψευδές ότι η διαδικασία ευνόησε μια συγκεκριμένη εταιρία, τη «Salas Catering», στην οποία κάποιοι ισχυρίζονται ότι "πήγαν όλα τα γεύματα". Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω εταιρεία αναδείχθηκε μειοδότης μόνο σε ένα από τα οκτώ κομμάτια του διαγωνισμού ( που αφορά το Δυτικό Τομέα), το οποίο και θα υλοποιήσει. Στα υπόλοιπα τμήματα αναδείχθηκαν ανάδοχοι τρεις άλλες εταιρείες, με αποκλειστικό κριτήριο, πάντα, τη χαμηλότερη τιμή, αλλά και το ποιοτικό κριτήριο. Ουσιαστικά από το διαγωνισμό προέκυψαν τέσσερις κι όχι ένας ανάδοχος, όπως ψευδώς αναφέρουν οι λάτρεις της "παραπολιτικής παραπληροφόρησης".

 

• Αλήθεια πέμπτη, δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση από πουθενά, για την επιλογή των αναδόχων
Είναι παντελώς αναληθής κάθε αναφορά σε δήθεν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας. Πρώτον γιατί ποτέ δεν συνέβησαν ( η αναφορά σε δήθεν παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας ) και δεύτερον, γιατί δεν θα γίνονταν ανεκτές από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Από όσο ψηλά κι αν προέρχονταν. και δεν χρήζουν περαιτέρω απάντησης.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι στη διαδικασία για τα γεύματα των ευπαθών ομάδων για το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή του Πάσχα, η οποία ολοκληρώθηκε γρηγορότερα λόγω του κατεπείγοντος, αναδείχθηκαν ανάδοχοι δύο άλλες εταιρείες, που δεν περιλαμβάνονται μεταξύ των τεσσάρων που πήραν τα τμήματα του μεγάλου διαγωνισμού των 25.000 μερίδων.
Δηλαδή, συνολικά έχουμε ΕΞΙ (6) διαφορετικές εταιρείες έχουν αναλάβει, με απολύτως διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, το έργο της σίτισης των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας εν μέσω πανδημίας του κορωνοιού.

 

Παιχνίδια με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας δεν παίζουμε.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν υπήρξε ποτέ από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τα αρμόδια υπηρεσιακά της όργανα, καμία ευνοϊκή μεταχείριση οποιασδήποτε εταιρείας. Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης μικροπολιτικά παιχνίδια με την ανάγκη των ευπαθών ομάδων πολιτών δεν παίζει. Το αποδεικνύουν τόσο οι διαδικασίες που εφάρμοσε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, όσο και οι δεκάδες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο διάστημα της υγειονομικής κρίσης.

Οφείλουν λοιπόν όσοι το τελευταίο διάστημα επιχείρησαν με συκοφαντικό τρόπο να αμαυρώσουν την προσπάθεια αυτή, να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβεβαιώσουν ότι δεν υπηρετούν τη δημοσιογραφική αλήθεια και δεοντολογία, αλλά προφανώς άλλες σκοπιμότητες.

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Απάντηση σε συκοφαντική επίθεση

Κοινή δήλωση των εφημερίδων «Η άλλη άποψη» - «ΖΩ2»     Μια ανώνυμη, αήθης επί..

Readmore

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

  «Κάνει πίσω» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη ρύθμιση για μείωση του α..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.