Γ. Πατούλης: Δούρου και Σγουρός είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος

«Δεν θα επιτρέψουμε άλλο να παίζονται «κορώνα γράμματα» οι ζωές των πολιτών του Λεκανοπεδίου».

 


1aaa-gipatoulisΚριτική στην νυν περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και στον Γιάννη Σγουρό άσκησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης για την διαιώνιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, την αντιπλημμυρική θωράκιση και την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιφέρειας:


«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια, τα πρόσωπα που άσκησαν Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, απέτυχαν παταγωδώς να ανταποκριθούν στις ευθύνες που ανέλαβαν.
Αν και είχαν την ευκαιρία να διαχειρισθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν κατάφεραν να δώσουν λύση σε κανένα απο τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Τα παραδείγματα είναι πολλά:

 

Για τη διαιώνιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που απειλούν να «πνίξουν» την Αττική και επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα τη δημόσια υγεία, υπεύθυνοι είναι τόσο ο κ. Σγουρός, όσο και η κα Δούρου. Ο πρώτος γιατί προώθησε με τεράστια καθυστέρηση έναν πανάκριβο σχεδιασμό , που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει. Και η δεύτερη, γιατί απέρριψε τον σχεδιασμό που βρήκε, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτε στη συνέχεια.
Για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που πληρώνει η Αττική σε πρόστιμα στην Ε.Ε., λόγω του ζητήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών, τις παράνομες χωματερές και την καθυστέρηση στην ολoκλήρωση του δικτύου βιολογικών καθαρισμών και αποχέτευσης, ευθύνονται και οι δύο.
Για την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, ισχύει το ίδιο. Απλά η κα Δούρου έκανε το λάθος , παρασυρόμενη από τον άκρατο λαϊκισμό που την χαρακτηρίζει, να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών που η ίδια δημιούργησε. Και η απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, που διερευνείται απο τη Δικαιοσύνη, στην καθυστέρηση για την υλοποίηση απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική
Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές στο Μάτι, στη βάρδια της κας Δούρου, γιατί ποτέ στο παρελθόν η Περιφέρεια Αττικής δεν είχε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας. Ποτέ στο παρελθόν, κι όχι μόνον πρόσφατα, η Περιφέρεια Αττικής δεν φρόντισε να οργανώσει και να εκπαιδεύσει προσωπικό Δήμων , εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Έπρεπε να χαθούν πρώτα 100 συνάνθρωποί μας, να ρίξουμε το φταίξιμο αρχικά στην κλιματική αλλαγή και τον «κακό μας τον καιρό», για να παραδεχθούμε ότι έπρεπε να έχουμε δράσει διαφορετικά.
Εξίσου μεγάλες ευθύνες έχουν και οι δύο για την κατάσταση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής, στο οποίο χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ο κ. Σγουρός ασκεί κριτική στην κα Δούρου όχι γιατί εκείνη εκτελεί με μεγάλη καθυστέρηση τα απαραίτητα έργα οδοποιίας στην Περιφέρεια, αλλά για τον τρόπο που προχωρά η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις. Και για τους δύο, η «ταμπακέρα» δεν είναι η ασφάλεια των πολιτών, αλλά τα συμφέροντα των εργολάβων. Τι πιστεύουν; Ότι ενδιαφέρονται οι πολίτες της Αττικής για το πόσα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας είναι το εργοστάσιο των ασφαλτικών, ή αν για το ότι πέφτει με τόσο μεγάλη καθυστέρηση άσφαλτος στους δρόμους του Λεκανοπεδίου;
Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν, ο καθένας στη διάρκεια της θητείας του, τα χρήματα της Περιφέρειας για την χρηματοδότη έργων στους Δήμους της Αττικής, είναι ο ίδιος. Και οι δύο, ξεχώριζαν τους Δημάρχους σε «καλά» και «κακά παιδιά». Ενίοτε μοίραζαν χρήματα με καθαρά κομματικά κριτήρια και ψηφοθηρική σκοπιμότητα, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Σε κάθε όμως περίπτωση και οι δύο, αντιμετώπισαν τους Δημάρχους ως πολιτικό προσωπικό δεύτερης κατηγορίας.
Από τα παραπάνω όλοι πλέον καταλαβαίνουμε ότι Ρ. Δούρου και Γ. Σγουρός, είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι οι εκφραστές του «παλιού καθεστώτος» που διαχειρίζονται όλα αυτά τα χρόνια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τις υποθέσεις της Περιφέρειας Αττικής.
Όμως πλέον «η πλάκα τελείωσε», δεν θα ανεχθούμε άλλο να παίζονται οι ζωές των συμπολιτών μας «κορώνα γράμματα».
Το μέλλον δεν θα το κερδίσουμε «με συνταγές του χθες» , με πρόσωπα και πρακτικές που δοκιμάστηκαν κι απέτυχαν.
Η Αττική θα κάνει Νέα Αρχή.

Με πρόσωπα δοκιμασμένα, που έχουν γνώση κι εμπειρία. Με ρεαλιστικό σχέδιο και πρόγραμμα, που θα δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών, κι όχι στα συμφέροντα των εργολάβων.
Μαζί με τους πολίτες, θα πάμε την Αττική Μπροστά.»

Εφημερίδα - Τεύχος 71

    

marketinn

 

1aaa-pazari13

 1aaa-agapw-zu

1aaa-afisa-npdd

1aaa-nipiagwgeio

1aaa-christmas-2018

 

Τελευταία Νέα
Κοινωνικό «πρόσωπο» μόνον τα Χριστούγεννα;

Κοινωνικό «πρόσωπο» μόνον τα Χριστούγεννα;

Της Κορίνας Δαμουλιάνου     Κοινωνικό μέρισμα, μπαζάρ, εκδηλώσεις… ο Δεκέμ..

Readmore

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

  Σε παρουσίαση συζήτηση των αποτελεσμάτων του ερυνητικού προγράμματος του Ε...

Readmore

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi  σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

  Ποσοστό επιτυχίας 87,5% στην διεκδίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττική..

Readmore

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Με την προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού ο Δήμος Καισαριανής ενισχ..

Readmore

Για τη δικιά μας Ελένη..

Για τη δικιά μας Ελένη..

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη   &nb..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.