«Τη σπίθα να κρατήσουμε αναμμένη..»

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βύρωνα με Κατσώτη, Τζόκα, Δαβανέλο

 

1aaa-accib2

 

Σε μια γεμάτη αίθουσα με αμείωτο ενδιαφέρον από πλευράς κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μάρτη η συγκέντρωση των ΚΟ του Βύρωνα του ΚΚΕ με σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Όλοι στον αγώνα, με ΚΚΕ δυνατό!»
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Γιώργος Πέρρος υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Δυτικό Τομέα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Κανέλλα Γεωργοπούλου υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα Αττικής, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Βαγγέλης Γείτονας, επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Βύρωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ανέδειξε τα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν στην πόλη - όπως ο ελλιπής έλεγχος κτιριακών δομών του Δήμου καθώς όπως λένε έχουν ελεγχθεί πολλά ‘με το μάτι’ αλλά και μεταφοράς μαθητών ενώ την ίδια στιγμή γεμίζουν με χρήματα οι τσέπες μεγαλοργολάβων από το πρόγραμμα ‘’Βύρωνας, έξυπνη πόλη’’.
Όπως τόνισε, «οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στη Βουλή, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια δεν δέχονται τον ρεαλισμό και τα μεγάλα λόγια για την ανάπτυξή τους αλλά δίνουν μάχες σε όλα τα μέτωπα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού καταλήγοντας ότι σε όσα διλήμματα και να βάλλουν τον λαό, η απάντηση να είναι μία: Ισχυρό το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες! Ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στις κάλπες της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης!».

 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο για την κεντρική ομιλία ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος χαιρέτισε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Σχολίασε ότι είναι προκλητική η δήλωση του πρωθυπουργού να αποκαλεί ‘θυσία’ το έγκλημα στα Τέμπη. Είναι έγκλημα με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν τις πολιτικές αυτές και διαχειρίστηκαν το ταξικό κράτος. Ο ένοχος λέγεται καπιταλιστικό κέρδος που υπηρετούν κυβέρνηση και αστικά κόμματα. Ενώ το κέρδος αυτό και οι κοινωνικές ανάγκες δεν συμβιβάζονται.
Σχετικά με τον κατώτατο μισθό υπογράμμισε ότι το 2011 ήταν στα 751 ευρώ και τώρα το 2023 έφτασε 29 ευρώ παραπάνω ενώ παράλληλα όλες οι κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα για να καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό ενώ έχουν καταργηθεί και τις 3ετίες.
Αναφορά έγινε και στην ιδιωτικοποίηση του νερού και τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής ελέγχου των υδάτων και αστικών αποβλήτων, όπου ουσιαστικά είναι προαπαιτούμενο και απαίτηση του ταμείου ανάκαμψης, όπως και οι 700.000 πλειστηριασμοί, και κάλεσε όλους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού διοργανώνουν εργατικά Συνδικάτα.
Ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ καθώς υλοποίησαν διαδοχικά αυτήν την πολιτική με κατευθύνσεις της ΕΕ. Η κυβέρνηση αυτή της ΝΔ είχε έναν σημαντικό σύμμαχο την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ψήφισε το 70% αυτών. Όπως είπε στην ομιλία του «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που οι προβλέψεις του επαληθεύονται. Γιατί κάθε εργαζόμενος από την πείρα του διαπιστώνει την σταθερότητα, ανιδιοτέλεια και συνέπεια του Κόμματος μέσα από τους αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων.» Και κατέληξε ότι η μόνη ψήφος ενάντια στο σύστημα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

 

Ακολούθησε ο Αντώνης Δαβανέλος, συνταξιούχος Ολυμπιακής Αεροπορίας και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με μεγάλη συγκίνηση αναφέροντας την τιμή που νιώθει, καθώς είναι η πρώτη φορά που μιλάει ως υποψήφιος και συμπορευόμενος με το ΚΚΕ και μάλιστα στο γενέθλιο τόπο του.
Ανέδειξε τι εννοεί η αστική τάξη και τα κόμματά της όταν μιλάνε για ανάπτυξη η οποία είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην παράδοση λαϊκής περιουσίας στο Νότιο τομέα της Αθήνας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για την καπιταλιστική κερδοφορία σε έκταση που εκτείνεται από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο μέχρι την Πειραική, άνοιξε η όρεξη και στα ιδιωτικά συμφέροντα στο Λόφο Κοπανά ενώ προχωράνε και τα σχέδια του περίκλειστου κυβερνητικού πάρκου.
Τόνισε ότι το κράτος, όπου τόσα χρόνια τα κόμματα εξουσίας το «εκσυγχρονίζουν», το «επανιδρύουν», το καθιστούν «επιτελικό» παραμένει ένα κράτος εχθρικό για το λαό, ικανό να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Κατέληξε λέγοντας ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών όλα τα προβλήματα για τον λαό θα είναι εδώ! ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι στον δρόμο των ευρωενωσιακών και αμερικανονατοικών δεσμεύσεων έχοντας βάλει πλατιά την υπογραφή τους στις σφαγιαστικές πολιτικές για την εργατική τάξη της χώρας. Ο μόνος πόλος λαϊκής αντιπολίτευσης είναι το ΚΚΕ. «Μας θέλουν συνθικολογημένους αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Θα βαδίσουμε στην κάλπη κρατώντας ψηλά το αγωνιστικό μας φρόνημα, με όπλο την πείρα μας και με κριτήριο το συμφέρον της τάξης μας, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ!».

 


Τέλος, μίλησε ο Σπύρος Τζόκας, πανεπιστημιακός και συγγραφέας, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα. Αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής, την προσφυγιά, την περίοδο της Αντίστασης, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
«Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς , παρά τις πρόσκαιρες ήττες μας – νίκες της αντεπανάστασης , παρά την υποχώρηση του κινήματος το ΚΚΕ με γόνα και με στήθος μάχεται να κρατήσει , να βγάλει από το βάλτο τον τροχό της ιστορίας όπως λέει ο ποιητής, πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων εμείς καθόμαστε τα βράδια και ζωγραφίσαμε σκηνές από την αυριανή Ευτυχία του Κόσμου.»
Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και ας μην υπάρχει συμφωνία στο σύνολο των προτάσεων, γιατί είναι η ασπίδα για το παρόν και το μέλλον. Η ψήφος στο ΚΚΕ όχι απλά δεν είναι χαμένη ψήφος , αλλά όσο περισσότερο ισχυρό βγει από την κάλπη τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός. Το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος.
Κλείνοντας με το στίχο του Μανόλη Αναγνωστάκη: Κι εγώ ξεχασμένος και ατίθασος να περπατώ κρατώντας ακόμα μια σπίθα τρεμόσβηστη στις υγρές μου παλάμες.
Τη σπίθα αυτή να την κρατήσουμε αναμμένη και να την κάνουμε φωτιά!

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

  Ο Δήμος Καισαριανής καλεί στις 24 Μαΐου 2023, στις 20:00, στον Δημοτικό θερινό κινη..

Readmore

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει μέχρι 31 Μαΐου την περιοδική έκθεση +αισθή..

Readmore

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Ο Δήμος Καισαριανής συνεχίζει τη λειτουργία της πλατφόρμας Novoville, παρέχοντας τό..

Readmore

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

  Το πλήρως ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων της Ανάληψης, φορά..

Readmore

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Γ. Πατούλης: «Προχωράμε όλοι μαζί δυνατά για να πάμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά. Με ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.