Σεβαστείτε το άλσος Ιλισίων

Παρέμβαση του Συλλόγου Ιλισού και 140 δημοτών μετά την εκτεταμένη κοπή δέντρων

 

1aaa-dendaΘέμα διαχείρισης του άλσους των Ιλισίων θέτουν με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα και τους Δημοτικούς Συμβούλους, ο Σύλλογος Ιλισός και επιτροπή περιοίκων. Με αφορμή την εκτεταμένη, όπως καταγγέλλουν, κοπή κλαδιών και ολόκληρων δένδρων, οι 140 περίπου δημότες που υπογράφουν την επιστολή, ζητούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συζητηθεί το θέμα της προστασίας του δασικού χαρακτήρα του Άλσους και να υπάρξει παρέμβαση από ειδικούς για πλήρη και ουσιαστική αποκατάσταση του πράσινου:

 

«Μετά την τελευταία χιονόπτωση, παρατηρήσαμε ότι έγινε εκτεταμένη κοπή κλαδιών, ολόκληρων δέντρων και φυτών, στο άλσος Ιλισίων επί της Ούλοφ Πάλμε.
Στις 26/03/21, ειδοποιηθήκαμε από ανήσυχους περιοίκους, διότι συνεργεία του Δήμου Ζωγράφου είχαν ξεκινήσει, δίπλα στην παλιά παιδική χαρά επί της Ούλοφ Πάλμε, στο συγκεκριμένο ελεύθερο χώρο πρασίνου, παρατεταμένο κλάδεμα των

δέντρων, με αποτέλεσμα πολλά δέντρα να μείνουν χωρίς κλαδιά. Από ενημέρωση των γειτόνων, αντίστοιχη επιχείρηση κοπής έγινε και στις 06/03/21, στο χώρο αυτό.
Την 26/03/2021, μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας, συναντήθηκαν επιτόπου, με τον Αντιδήμαρχο πρασίνου κ Γιάννη Βούρτση, που ήταν παρών στην επιχείρηση για το πράσινο, αλλά δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απάντηση του σχετικά με τη διαχείριση του πάρκου.
Την ίδια μέρα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων του άλσους Ιλισίων, συνάντησαν τον Δασάρχη Αττικής κ. Αλέξανδρο Ρήγα και του μετέφεραν την αγωνία για την τύχη του πάρκου, γιατί με τη νέα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων( ΣΜΠΕ ), καταργούνται περιοχές απόλυτης προστασίας του Υμηττού και το ΠΔ 187/Δ/2011, δεν υφίσταται πλέον.

 

 

Ζητάμε


1. Να παραμείνει ο δασικός χαρακτήρας του συγκεκριμένου ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, που διασώθηκε με τους αγώνες των κατοίκων, προ δεκαετίας, από τσιμεντοποίηση.
2. Να γίνει μελέτη από ειδικούς επιστήμονες, για την πλήρη και ουσιαστική αποκατάσταση του πρασίνου, των δέντρων και των φυτών του χώρου.
3. Η επίβλεψη των εργασιών πρασίνου, να γίνεται από ειδικούς, διότι μας κατήγγειλαν πολλοί κάτοικοι του Δήμου μας, ότι εκατοντάδες δέντρα, όχι μόνο στα πάρκα αλλά και στα πεζοδρόμια, κλαδεύτηκαν υπερβολικά.
Τελικά ζητάμε να δοθεί μεγάλη προσοχή στο εν λόγω πάρκο, το οποίο είναι τμήμα του πάρκου Ιλισίων, που μαζί με το πράσινο της Πανεπιστημιούπολης και του Μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή, αποτελούν μέχρι τις παρυφές του Υμηττού, έναν μεγάλο πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου των κατοίκων για όλη την Αττική.»

 

 

 

 

 

 

 

1aaa-d-imb

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ     «Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα..

Readmore

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Η πορεία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών, οι οποίες χρηματοδοτούνται ..

Readmore

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Τον κεντρικό αναπτυξιακό ρόλο που η Κυβέρνηση έχει προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιο..

Readmore

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φυλής στον νέο Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.