Να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων ως το τέλος του 2021

Ανακοίνωση-πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

 

1aaa-cdt

 

Το ΔΣ των εργαζόμενων του Δήμου Καισαριανής προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής, τη συζήτηση και λήψη απόφασης για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος "κοινωφελούς εργασίας, αναγνωρίζοντας τις διαρκείς ανάγκες όλων των υπηρεσιών του Δήμου σε προσωπικό και το δικαίωμα στη δουλειά όλων.

Το ψήφισμα - απόφαση το οποίο προτείνει είναι:

«Εδώ και χρόνια πάγια πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης αποτελεί η ανακύκλωση της ανεργίας, μέσω διάφορων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η ελαστική εργασία δεν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το δημόσιο.
Οι δήμοι στελεχώνονται όλο και περισσότερο με πρόσκαιρο εργατικό δυναμικό που καλύπτει τα αμέτρητα κενά που αφήνει η πολιτική του παγώματος των μόνιμων προσλήψεων, όπως εγκαθιδρύθηκε στο πλαίσιο των "μνημονιακών υποχρεώσεων". Οι εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προσλαμβάνονται κατά κανόνα με πολύ χαμηλές απολαβές και πολύ λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό, αποτελώντας τη "φθηνή" λύση στα χέρια της κυβέρνησης, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς παρέχει πακτωλό ζεστού χρήματος στους επιχειρηματίες ενώ δεν παίρνει μέτρα για την προστασία του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και οι εργαζόμενοι μένουν άνεργοι χωρίς να έχουν τα βασικά προς το ζην.
Ο εμπαιγμός των εργαζομένων είναι διαχρονικός. Τα προγράμματα αυτά γεννήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (είναι στο πλαίσιο Ταμείων της ΕΕ), υιοθετήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και βαφτίστηκαν προγράμματα στήριξης των νέων, των μακροχρόνια ανέργων κλπ. Αυτή τη στιγμή μέσω των προγραμμάτων αυτών απασχολούνται στους δήμους, στις Περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών περισσότεροι από 36 χιλιάδες εργαζόμενοι.
Είναι, λοιπόν, ευνόητο πως με την αποχώρησή τους όχι μόνο θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών όλων των Δήμων, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι θα πάρουν τον δρόμο της ανεργίας, με την αγωνία για το αν θα ξαναβρούν δουλειά, όπως και στο Δήμο Καισαριανής.


Έχοντας υπόψη τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής στηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και ζητάει άμεσα την παράταση - ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων με το πρόγραμμα "κοινωφελούς εργασίας" τουλάχιστον μέχρι το τέλη του 2021. Καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου μας. Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν έχουν ημερομηνία λήξης

 

Καισαριανή 26/03/2021Για το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων Δήμου ΚαισαριανήςΟ Πρόεδρος

ΦΑΝΗΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

 

H Γεν Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ

 

 

1aaa-d-imb

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Τον κεντρικό αναπτυξιακό ρόλο που η Κυβέρνηση έχει προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιο..

Readmore

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φυλής στον νέο Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχ..

Readmore

ΙΛΙΟΝ: Η κοινωνία κατά των εξαρτήσεων

ΙΛΙΟΝ: Η κοινωνία κατά των εξαρτήσεων

Δεκάδες φορείς σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και το ρόλο της πρό..

Readmore

Γρηγόρης και Σταμάτης… στη συμβολή των οδών Φορμίωνος &  Τμώλου

Γρηγόρης και Σταμάτης… στη συμβολή των οδών Φορμίωνος & Τμώλου

Τοποθετήθηκε, ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες, φωτεινός σηματοδότης στη συμβολ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.