Η Ρένα Δούρου στο αντιπλημμυρικό Καρέα – Ηλιούπολης και στα Προσφυγικά

1aaa-dourou-kpΕπίσκεψη στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Καρέα και της Ηλιούπολης που άρχισαν οι εργασίες του και στα Προσφυγικά που η ανάπλαση τους ολοκληρώθηκε πρόσφατα, πραγματοποίησε σήμερα η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που επί των ημερών της εγκρίθηκε η δημοπράτηση αυτών των δύο έργων, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, Γιώργο Χατζηδάκη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καραγιάννη και τους περιφερειακούς συμβούλους Ελένη Βασιλοπούλου και Σπύρο Αγγέλη.

 

Μιλώντας για την ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα η Ρένα Δούρου σημείωσε: «Είναι ένα μεγάλο έργο σε αυτόν τον ιστορικό τόπο, που περιλαμβάνει σύγχρονα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φωτισμό με Led μέχρι και προβλέψεις οδικής ασφάλειας. Θα μου επιτρέψετε, σε προσωπικό επίπεδο, να αισθάνομαι υπερήφανη για την ανάπλαση των Προσφυγικών. Ένα όνειρο δεκαετιών που το οφείλαμε και με τη δική μας υπογραφή παραδόθηκε σ΄ εκείνους που τους το χρώσταγε η νεότερη ιστορία».

 

Κατά την επίσκεψη στα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ξεκινήσει από την Ηλιούπολη, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, τόνισε: «Ξεκίνησε και εξελίσσεται αυτό το μεγάλο και πολύ χρήσιμο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θωρακίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις γειτονιές του Καρέα και της Ηλιούπολης. Ευχαριστούμε την περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου που το «έβαλε στις ράγες» και πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση του σε 18 μήνες, θα λύσουμε μεγάλα προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν χρόνια, κάθε φορά που είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης σημείωσε: «Με τη Ρένα Δούρου, την πρώην περιφερειάρχη, επισκεφθήκαμε σήμερα τα αντιπλημμυρικά έργα του Βύρωνα και της Ηλιούπολης, προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δημοπρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της και μετά την ολοκλήρωση τους πιστεύουμε ότι θα επιλύσουμε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα και για τους δύο δήμους».

 

1aaa-epi-dourou-3

 

 

1aaa-d-imb

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ     «Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα..

Readmore

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Η πορεία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών, οι οποίες χρηματοδοτούνται ..

Readmore

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Τον κεντρικό αναπτυξιακό ρόλο που η Κυβέρνηση έχει προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιο..

Readmore

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φυλής στον νέο Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.