Αλήθειες και ψέματα για το Καισάριο

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης

στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου, της 3ης Μαρτίου

 


1aaa-ana-kaisaΜια αναδρομή στα 24 χρόνια του Γυμναστηρίου Καισάριο έκανε η πρώην Αντιδήμαρχος Κανέλλα Γεωργοπούλου, δείχνοντας πτυχές της σχέσης Δήμου και Νήαρ Ηστ, πολιτικής και παραγοντισμού, αδιαφάνειας και σκοπιμότητας, και καταλήγοντας στο σκεφτικό με το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση Βοσκόπουλου.   

 

 

 

 

Η σημερινή συζήτηση ξεκίνησε με ερώτημα της ΛΑΣΥ, στα τέλη του Δεκέμβρη, αν γνωρίζει η Δημοτική Αρχή τι γίνεται με τους εργαζόμενους του ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ και τις οφειλές μηνών προς τους γυμναστές. Μετά από μια σειρά προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής να συσκοτίσει το ζήτημα (με κατά παραγγελία ανακοινώσεις, με παραβίαση διαδικασιών και εισηγήσεις του «αέρα») έρχεται σήμερα να κλείσει όπως – όπως το ζήτημα όχι μόνο της πληρωμής των δεδουλευμένων –δεν ασχολείται καθόλου με τα 17.000€ οφειλών- αλλά και της επόμενης μέρας για το γυμναστήριο.
Εκτιμάμε ότι γίνεται μια πολύ μεθοδευμένη προσπάθεια:
- Να μην βγουν τα απαραίτητα στοιχεία και τα συμπεράσματα από την συνεργασία του Δήμου με το Σωματείο της ΝΗ και για τις 2 μεριές
- Να συσκοτιστούν πλευρές από τον σχεδιασμό για την δημιουργία και λειτουργία του δημοτικού γυμναστηρίου
- Και βέβαια να μπει ταφόπλακα στα κεκτημένα των εργαζόμενων στον χώρο, αναίμακτα, εφαρμόζοντας την γνωστή άθλια τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

 

► ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ … ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.
Στα 24 αυτά χρόνια βασικά πρόσωπα στις εξελίξεις της Ομάδας ήταν ο κος Καμπάκας, αλλά και μια ομάδα ανθρώπων που τον ακολούθησε και ή συνυπήρξε μαζί του είτε ήταν πρόεδρος της ομάδας είτε δήμαρχος της πόλης. Βεβαίως, στις τελευταίες εκλογές η άλλοτε κραταιά παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην πόλη κόπηκε στα 2, έκλαψε κόσμος για το χρίσμα και πρόσωπα άλλαξαν κουστούμι, αλλά η μνήμη του λαού μας δεν είναι τόσο κοντή.
Ο κος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τα τελευταία χρόνια είναι αδιαλείπτως μέλος του ΔΣ της Νήαρ Ηστ, ο κος αντιδήμαρχος Τσιροζίδης υπήρξε μέλος σε κρίσιμα διαστήματα. Υπέγραψαν απολογισμούς της ομάδας. Ο κος Αντωνόπουλος και η κα Μαρία Βούρλου έχουν σχέση πρώτου βαθμού με τις 2 εργαζόμενες γραμματείς. Πώς δεν γνωρίζουν ότι η κα Αγγ. Βούρλου βρέθηκε μετά το πέρας της θητείας Καμπάκα χρεωμένη 151.000€ ως εργοδότης στην τότε ΚΟΙΝΣΕΠ. Πώς δεν θυμάται ο κος Αντωνόπουλος τις αμέτρητες συναντήσεις με το ΔΣ της ΝΗ και την έκκληση της Δημαρχίας Σταμέλου να καταθέσουν τα ένσημα των 2 εργαζομένων τους; ή πώς δεν ήξερε τον πρόεδρο από… τας Θήβας; Δεν θυμάται πότε αποπληρώθηκαν και με ποιες προσπάθειες οι εργαζόμενοι του Γυμναστηρίου. Δεν θυμάται ούτε ο Δήμαρχος Βοσκόπουλος ποιος δεν υπέγραψε την 2η δόση της ΚΟΙΝΣΕΠ και βρέθηκαν απλήρωτοι δεκάδες άνθρωποι. Πρόεδρος του ΝΠ Μανωλίδης ήταν όταν συζητούσε με την κα Βούρλου για το θέμα.
Είναι οι ίδιοι που συν-καθόρισαν τις τακτικές της ηγετικής ομάδας της Ν-Η έτσι που να συντάσσεται με δημοσιεύματα σαλίγκαρων. Είχαν και τότε και τώρα πολιτικό πρόσημο, ασχολούνταν με την ομάδα βλέποντάς την ως πηγή ψήφων και οι ευαισθησίες τους για την ομάδα άλλαζαν με το ποιος ήταν δήμαρχος.

 

1aaa-ana4ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Το 1997, υπογράφεται σύμβαση Δήμου (και Νομικών του προσώπων) με την ΝΗ όπου της αναθέτει το δικό του καθήκον για τη λειτουργία «ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ», και εκχωρεί αίθουσα μηχανήματα, ενώ βεβαίως είναι τσάμπα το ΝΕΡΟ, το ρεύμα, η θέρμανση και λοιπά.
O ΑΟ ΝΗ θα λαμβάνει μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του γυμναστηρίου και για την στελέχωσή του, με το απαραίτητο προσωπικό. Εκδίδει αποδείξεις είσπραξης και πληρωμών και τηρεί γενικά λογαριασμό εσόδων – δαπανών!
Την ανώτατη πολιτική ευθύνη, εποπτεία και έλεγχο στην υλοποίηση της παρούσας συμφωνίας έχει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής (εδάφιο Δ παρ. 1).
Εν ολίγοις, επιλέγεται (εξ’ ανάγκης ; ερωτηματικό) ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ που έγινε μόνιμη! Σίγουρα Αποτυπώνεται η διαπάλη της εποχής και αρκετές ψευδαισθήσεις. Να θέλουμε μεν κοινωνικού χαρακτήρα γυμναστήριο, χωρίς όμως αυτό να κοστίζει σε κανέναν.
Τα 24 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν είναι ενιαία χωρίζονται σε 3 περιόδους:

 

Α. ΠΕΡΙΟΔΟΣ :1997 – 2003, ξεκινάει με την ΝΗ να έχει ανέβει στην Α ΕΘΝΙΚΗ, να είναι ΚΑΕ – και τελειώνει με τις δημοτικές εκλογές και τον υποβιβασμό της ομάδας. Το 1997 ο τότε δήμαρχος της πόλης, ο κος Μπαρτζώκας και ο πρόεδρος της ΝΗ κος Αντώνης Καμπάκας, έχουν αγαστή συνεργασία. Η Καισαριανή είναι όλη στο πόδι, υποκλίνεται στο μεγαλείο της ομάδας. Μάλιστα Νέα κερκίδα +300 θέσεων φτιάχνεται στο κλειστό Γήπεδο για να χωρέσει τον κόσμο (χωρίς άδεια βεβαίως! Παρά το ότι είναι κρατικός χώρος του Υπουργείου Παιδείας. Είναι η εποχή ΠΑΣΟΚ, 1998, με υπουργό τον Γερ. Αρσένη). Ας μπει λοιπόν μπροστά η ομάδα να κάνει ένα γυμναστήριο στην πόλη για την προπόνηση των αθλητών της και να συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο. Εξάλλου, λειτουργεί και συμπεριφέρεται ως ΚΑΕ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΙΑΡΕΙΑ ΚΑΛΟΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Ο πρόεδρος της σε μια τόσο μικρή πόλη είναι αντικειμενικά μεγάλος παράγοντας. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται στις εκλογές του 2002 αφού κατεβαίνει ξεχωριστά υποψήφιος –τα χαλάει με τον κο Μπαρτζώκα- για να λάβει το 24% στον α γύρο και το 48% στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Μπαρτζώκα, με την στήριξη τότε του ΠΑΣΟΚ. Και θα συνεχίσει να κατεβαίνει υποψήφιος μέχρι και το 2014, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το έχει σήμερα η νυν δημοτική αρχή.
Είναι “κερδοφόρος” περίοδος το 1997-2002. Από τα όποια πρακτικά του ΑΔΟΚ φαίνεται να υπάρχουν έσοδα αφού επιχορηγούνται και τα αθλητικά σωματεία π.χ. τα 4 χρόνια φαίνεται να δίνονται 23 εκ.δρχ για 4 έτη 1997-2000. Από αυτά τα 7,5 εκ παίρνει η ΝΗ και τα 5εκ ο Εθνικός Αστέρας. Βγάζει μάτι λοιπόν πώς το 2003 που καταγράφονται έσοδα 239.280,61€, στο ΚΑΙΣΑΡΙΟ εμφανίζεται ένα χρέος 55χιλ€ (;) στη ΔΟΥ. Βεβαίως ουδείς θέτει ζήτημα.

 

Β. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2003-2010 Αυτή η περίοδος λήγει με την ομάδα να είναι ΚΑΕ στην Α2 εθνική..(2008-11) με τις φήμες στην πόλη για μεταγραφές και δικαστικές διαμάχες αθλητών αλλά κυρίως με την πολυπόθητη ανάδειξη του προέδρου της ομάδας σε Δήμαρχο, μαζί με άλλους παράγοντες της ομάδας σε δημοτικούς συμβούλους.
Όπως λέει στο σάιτ της το 2009 όντας στην α2 εθνική η ομάδα «… πρωτοπορεί δημιουργώντας ένα προνομιακό χορηγικό πρόγραμμα, θεωρώντας τους χορηγούς «επιχειρηματικούς της συνεργάτες» και υπόσχεται στους επενδυτές κέρδη. Είναι προφανές, ότι το σωματείο δεν έχει πια τη λειτουργία, τη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα του παλιού ιστορικού σωματείου που ιδρύθηκε το1927 και είχε γίνει πρωταθλήτρια ομάδα το 1930. Με την άνοδό της κάθε φορά σε α κατηγορία (1997-2002 και 2008-2011) υποχρεώνεται στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας. Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι καθορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 207/1991 όπου οι σύλλογοι της Ά1 Α2 Εθνικής κατηγορίας μετονομάζονται σε καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (Κ.Ά.Ε.) με μετοχικό κεφάλαιο 50.000.000ΔΡΧ τουλάχιστον (έχει δηλ. μετόχους και όχι διοίκηση φιλάθλων), υποχρέωση τήρησης ισολογισμών και ειδικών λογαριασμών, ετήσιες επιχορηγήσεις από την ΓΓ αθλητισμού. Η περίοδος κλείνει με έσοδα το 2010, 130.000€ και χρέη 21.610,73€

 

Γ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010-2014, αυτή η περίοδος σηματοδοτείται από τις αλλαγές Καλλικράτη οπότε και διαλύονται τα Ν.Π. όπως ο ΑΔΟΚ και την βαθιά οικονομική κρίση. Τότε ενώ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είναι και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομάδας, παραλείπει να προχωρήσει σε απολογισμό, εκκαθάριση χρεών - κερδών και δεν ανοίγει την μεταβατική κατάσταση. Κι όμως οι συνθήκες είναι οι πιο ευνοϊκές. Έχει πρόσβαση στα αρχεία της ομάδας, οι εργαζόμενες γραμματείς τον εμπιστεύονται. Το θέμα δεν έρχεται ούτε από την ΝΗ, αλλά ούτε και από άλλους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που είναι μέλη του ΔΣ της ΝΗ.

 

ΑΠΡΑΞΙΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ. Όμως τα χρόνια περνούν και τα χρέη συσσωρεύονται. Τα έσοδα πέφτουν κατακόρυφα: Το 2011 τα έσοδα είναι--104.808,84€ για να φτάσουν τον 7/2014 έως περίπου τα 68.000€ και τα χρέη να είναι περίπου 110.000€! κι όμως η Διοίκηση τότε της ομάδας πάλι σιωπά!
Πρόεδρος της ΝΗ είναι ο σημερινός πρόεδρος κος Χαμαϊδής, μέλη του ΔΣ ο νυν Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και ο αντιδήμαρχος κος Τσιροζίδης, κατά διαστήματα! Οι γραμματείς επίσης σιωπούν! Είναι εμφανές ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της χρόνιας σχέσης των 2 υπαλλήλων γραμματείας, και της λογίστριας ΝΗ με τον νέο δήμαρχο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν άμεσος εργοδότης τους. Μάλιστα και η τότε δημοτική αρχή όπως και η σημερινή –πόσες πολιτικές ομοιότητες!- ως λύση εμφανίζει την ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ, με το όνομα ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Πρόεδρος της τότε ΚΟΙΝΣΕΠ ποιος δέχεται να μπει; Η κα Βούρλου – που εν τω μεταξύ δυστυχώς έχει παραιτηθεί οικειοθελώς από τη ΝΗ, χάνοντας ΔΥΣΤΥΧΩΣ και τα ώριμα εργασιακά της δικαιώματα κάτω προφανώς από πίεση “απολύεστε ή φτιάχνετε ΚΟΙΝΣΕΠ”- για να μπορεί να εμφανίζεται άνεργη.


Η κα Αγγ. Βούρλου ΜΑΛΙΣΤΑ έρχεται σήμερα και μιλά για λύτρωση-με την επιστολή που προσκομίζεται-και μιλά για εργασιακά δικαιώματα ενώ είναι η ίδια που όχι μόνο έφτιαξε την κατά παραγγελία ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά προφανώς συμμετείχε και στην πίεση “ή απολύεστε ή μπαίνετε ΚΟΙΝΣΕΠ” που ασκούνταν τότε στους εργαζόμενους. Έβαζε την υπογραφή της για την πρόσληψη 30 ατόμων, με μεικτή αμοιβή κάτω από 700€!,ενώ η ίδια εξασφάλιζε την αξιοπρεπή της αμοιβή.
Την απόφαση για την ΚΟΙΣΝΕΠ στο ΝΠ Μανωλίδης στην συγκεκριμένη συνεδρίαση τον 5ο /2013 εισηγείται ο τότε πρόεδρος και η υπεύθυνη των παιδ. Σταθμών κα Γραφίδου, ψηφίζουν θετικά ο νυν δήμαρχος κος Βοσκόπουλος, ο κος Δ. Βούρλος, α΄ αντιδήμαρχος, πρώτος στην πόλη σε ψήφος, σύζυγος της κας Α.Βούρλου και πατέρας της νυν αντιδημάρχου του κου Βοσκόπουλου, κας Μ. Βούρλου. Και ακολουθούν και άλλοι σύμβουλοι της τότε δημοτικής αρχής και τώρα σύμβουλοι με την κα Γραφίδου.


Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν τις εκλογές γίνονται 'άνω κάτω” στο ΔΣ του ΝΠ Μανωλίδης και πρόεδρος αναλαμβάνει ο νυν δήμαρχος κος Βοσκόπουλος. Αυτό το διάστημα ξεχνιέται ... η υπογραφή του 2ου έτους της συμβάσεις με την ΚΟΙΝΣΕΠ (240,000€) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της ΚΟΙΝΣΕΠ να κατεβαίνουν σε απεργίες. Το θέμα γίνεται γνωστό όταν στις 13/1/2015, 5-6 ημέρες αφού έχει αναλάβει η Λαϊκή Συσπείρωση όταν 8 εργαζόμενοι απαιτούν τα δεδουλευμένα τους από την Πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ που έπρεπε να πληρώσει 151.627€. Εργατική Διαφορά. Βεβαίως δεν τα έχει και κινδύνευαν και τα περιουσιακά της στοιχεία. Έτσι κλείνει η περίοδος η πιο καταστροφική για την ομάδα –για να χτιστούν στην πλάτη της πολιτικές καριέρες και παρέες.
Τους υπόλοιπους 4 μήνες συνεχίζουν να συσσωρεύονται χρέη προς ΙΚΑ – ΕΦΟΡΙΑ και μισθούς εργαζομένων –υπαλλήλων και γυμναστών. Η πλειοψηφία των εργαζόμενων εργάζονται με ΜΑΥΡΑ ή χωρίς νόμιμες συμβάσεις στην Εφορία … ενώ η ομάδα – κάποιοι εξ αυτών- τραβούν από τις πενιχρές εισπράξεις λεφτά (σύμφωνα με τις αποδείξεις που μας έδωσαν οι γραμματείς), ~4.700€.Στους 4 μήνες, στην πόλη κυκλοφορεί ότι το γυμναστήριο θα κλείσει!

 

1aaa-ana3ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αυτά είναι όσα παραλαμβάνει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το ΚΑΙΣΑΡΙΟ. Μηδέν στοιχεία, όλα κάτω από το χαλί και πολλά χρέη πάνω από 110.000. Με τον λαό της πόλης να έρχεται και να ζητά την διατήρηση του γυμναστηρίου. Ακόμα και ο μοναδικός υπάλληλος του δήμου –υπεύθυνος του Αθλητισμού φεύγει για να πάει ως αποσπασμένος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο. Από την πρώτη μέρα οι γραμματείς και οι γυμναστές μας εμφανίζουν όλη την εικόνα και ζητούν στήριξη και διαμεσολάβηση με την διοίκηση της ΝΗ, η οποία είναι απούσα. Πρώτη μας κίνηση η διαμεσολάβηση στην ΝΗ. Συμφωνείται από κοινού:

 

1. το ταμείο να το διαχειρίζονται οι εργαζόμενες γραμματείς έως και την εξόφληση των αμοιβών τους. Επανακαθορίζονται οι τιμές του γυμναστηρίου που είναι εξωφρενικές, παράγεται και διανέμεται διαφημιστικό υλικό και συγκροτείται μια κοινή ομάδα δήμου, ΝΗ και εργαζομένων για τη σύνταξη μιας νέας πρότασης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΝΗ, η οποία είχε αποτέλεσμα. Εν τω μεταξύ η ΝΗ αποκαθιστά την μαύρη εργασία με πρόσληψη όλου του προσωπικού, και μέχρι να έρθουν τα ΠΑΓΟ τα οποία κάνει ο Δήμος ξανά για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια διακοπής. Οι γυμναστές κλείνουν τα μπλοκάκια τους και απαλλάσσονται από την εφορία. Τοποθετούνται και επιπλέον 1-3 γυμναστές από τα ΠΑΓΟ και τον ΟΑΕΔ, κατά διαστήματα. Αποτέλεσμα στον πρώτο 1, 5 χρόνο αποσβένονται οι πρώτες οφειλές της ΝΗ ύψους περίπου 145.000€ για αμοιβές και ένα μέρος του ΙΚΑ, από την λειτουργία του γυμναστηρίου, την άνοδο των αθλουμένων, την ένταξη των γυμναστών στα ΠΑΓΟ και την αντίστοιχη χρηματοδότηση και την συνολικότερη λειτουργία του αθλητικού προγράμματος.

 

2. Αντιμετωπίζοντας το γυμναστήριο ως κρίσιμο χώρο για την άθληση των δημοτών αυξάνουμε τα τμήματα ρυθμικής, επισημοποιείται η άτυπη εκγύμναση τμήματος γυναικών που ήταν στο ΝΗ, επισκευάζεται το γυμναστήριο, τροφοδοτείται με νέα όργανα, ανοίγουν κοινωνικά δωρεάν προγράμματα για ΑμεΑ, για μητέρα και παιδί το Σάββατο.

 

3. Καλούμε 3 δια-παραταξιακές και παρουσιάζονται στοιχεία από τα χειρόγραφα ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ της ΝΗ, το λογισμικό πρόγραμμα του Δήμου, τα αρχεία του ΑΔΟΚ

 

4. στα μέσα του 2016, ζητάμε επίμονα από την ΝΗ να μπει σε ρύθμιση οφειλών, Επανέρχεται ως πρόεδρος ο κος Χαμαϊδής το 2017 που σταματά κάθε συζήτηση για ρύθμιση και νέα σύμβαση και μάλιστα τον 10/2017 στέλνει εξώδικο στον δήμο, το δικαστήριο βέβαια δικαιώνει τον δήμο. Τότε είναι που αρχίζουν να γίνονται συνεχείς εναλλαγές διοικήσεων, που κάθε μία φέρνει και ένα επίδοξο αγοραστή της ομάδας. Ο κος Τσιροζίδης τον κο Κικιδάκη κ.ο.κ. Μέχρι και ο κος Παππάς, ο πρώτος την τάξη Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ το 2018 παρεμβαίνει για το μέλλον της Ομάδας, με την πρόταση Πετσίτη, ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος της ομάδας για λίγο μέχρι που έσκασε το σκάνδαλο. Και η περιφέρεια Αττικής (περίοδος Δούρου) έρχεται -για πρώτη φορά στα χρονικά-να ελέγξει ένα γυμναστήριο Σωματείου…. Πόσο ενδιαφέρον για αυτή την ομάδα τελικά!

 

5. Αρχές του 2017, οι εργαζόμενες μας ενημερώνουν ότι δεν εμφανίζονται ως ασφαλισμένες στο ΙΚΑ. Κατέπεσε η ασφαλιστική τους κάλυψη καθώς ο λογιστής της ΝΗ δεν είχε δηλώσει ΑΠΔ!! καλούμε την ΝΗ και εργοδότη τους γιατί διέκοψαν και μας αποφεύγουν. Οι δε εργαζόμενες κα Βούρλου και κα Αντωνοπούλου αρνούνται να μιλήσουν με τους φυσικούς τους εργοδότες. Τους εγκαλούμε σε συνεργασία και αρνούνται και οι 2 μεριές. Την ίδια στιγμή αρχίζουν κάθε μέρα χυδαία Αντι-ΚΚΕ δημοσιεύματα σε site για να βγάλουν λάδι την ευθύνη της ΝΗ και σίγουρα όχι γιατί ήταν στο πλευρό των εργαζομένων. Όλα φάνταζαν παράλογα. Αποχωρούμε από την διαμεσολάβηση και ενημερώνουμε την ΝΗ ότι καθόσον γνωρίζαμε στο ταμείο του ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ είχε συγκεντρωθεί και ένα ποσό 35.000€ για το ΙΚΑ της περιόδου. Ο κος Χαμαϊδής στις 26/2/2018 παίρνει περίπου 5.600 για να αρχίσει να πληρώνει το ΙΚΑ (αρ. απ. 2808), αποδεχόμενος ότι το ταμείο θα έπρεπε πλέον να το διαχειρίζονται οι ίδιοι με το προσωπικό τους.

 

6. Όλο 2018 ακολουθούν αγωγές μεταξύ των μελών του ΔΣ της ΝΗ όπου επιβεβαιώνεται ότι δεν έχει δηλωθεί το ΑΦΜ του νέου προέδρου. Παρ' όλα αυτά εμείς βάζουμε στον προϋπολογισμό του Δήμου επιχορήγηση της ομάδας ύψους ... αρκεί να ερχότανε με τα νόμιμα στοιχεία. Κι όμως κανείς δεν εμφανίζεται.
Η προεκλογική περίοδος αποκάλυψε τις πιο βαθιές αιτίες και τα κίνητρα της στοχευμένης προβοκάτσιας με την διακοπή της ασφάλισης των εργαζομένων, αφού ο χώρος μετατράπηκε σε εκλογικό κέντρο της παράταξης του κου Βοσκόπουλου. Όλα ήταν ένα καλοστημένο προεκλογικό θέατρο. Να σημειώσουμε ότι η κα Βούρλου εν τω μεταξύ είχε απαλλαχτεί από το χρέος της ΚΟΙΝΣΕΠ, αφού η … άσπλαχνη δημοτική αρχή Σταμέλου βρήκε τρόπο και πλήρωσε αυτά που δεν πλήρωσε η δημοτική αρχή Καμπάκα, λύση που δεν είχε βρει ο όψιμος πρόεδρος του Μανωλίδης την κρίσιμη περίοδο, κος Βοσκόπουλος! Κι αν όλα αυτά δεν δείχνουν τα πολιτικά κομπρεμί, την υποκρισία και τη διαχρονική ευθύνη, δείτε τι λέει στην ανακοίνωση του ο κος Βοσκόπουλος το 2018, «Η Δημοτική αρχή (Σταμέλου) εφαρμόζει ένα ιδιότυπο ”Μαρξιστικό” (;) μάνατζμεντ του τύπου ”κάνω τον Γερμανό” , αντί του γνωστού και (παρωχημένου;) ‘‘δίκιο είναι, το δίκιο του εργάτη”..» και τάχα φωνάζει με αγωνία «Τα χρέη αρχίζουν να συσσωρεύονται!»


Σωπάτε καλέ! Δεν ήξερε ο κος Βοσκόπουλος που είχε στο προεκλογικό του team Βούρλο, Αντωνόπουλο, Τσιροζίδη, κλπ ότι τα χρέη έρχονταν από την περίοδο 2010-2014; Αφού ο ίδιος ο τότε αποχωρών Δήμαρχος τον 8ο του 2014 ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο με ένα από τα γνωστά χειρόγραφα ότι η ομάδα είναι χρεωμένη με 86.794,61€ για ΙΚΑ 4 χρόνων και ΕΦΟΡΙΑ + 32.396€ οφειλές μισθών!
Ο νυν Δήμαρχος και τότε πρόεδρος του ΝΠ Μανωλίδης κος Βοσκόπουλος, δεν ήξερε τίποτα για το πείραμα ΚΟΙΝΣΕΠ και το χρέος των 151.000€, δεν θυμάται τί είχε πει στους εργαζόμενους του γυμναστηρίου όταν τον είχαν επισκεφτεί για τα απλήρωτα μεροκάματα : «εγώ ‘έχω αναλάβει μόνο για να λύσω το ζήτημα των παιδικών σταθμών και δεν μπορώ να ασχοληθεί με τους γυμναστές» .1aaa-ana2ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ!
Η φερόμενη ως λύση δεν είναι λύση, είναι δηλητήριο για τους εργαζόμενους και τον κοινωνικό χαρακτήρα του γυμναστηρίου, οπισθοδρόμηση στις ψευδαισθήσεις και ωρολογιακή βόμβα για την ΚΕΔΗΚ, εν μέσω μάλιστα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

 

-Από την πρόταση εξακολουθούν να λείπουν ουσιαστικά στοιχεία όπως τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρει για τα προσδοκώμενα έσοδα (68.000; αλήθεια ποιός τα έδωσε; έχουν ή όχι ΦΠΑ;). Λείπουν οι προδιαγραφές/εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για τον χώρο που αναζητείται / ή βρέθηκε (στατικά, προσβασιμότητα ΑμεΑ, προσέγγιση, αερισμός κ.λπ.)

 

-Για τον χαρακτήρα του γυμναστηρίου. Πρέπει να πούμε ότι τώρα ιδίως που δεν είναι μια δραστηριότητα αθλητικού σωματείου, με επιχειρηματικά χαρακτηριστικά και αφού η Νήαρ Ηστ λέει ότι θα καλύψει τα χρέη της μόνη της, τώρα πρέπει να λειτουργήσει και ως προς την ποιότητα και ως προς το αντίτιμο το δημοτικό γυμναστήριο με κοινωνικά χαρακτηριστικά. Από τα μπακαλοτεφτέρια που καταθέσατε φαίνεται ότι αν φτάσετε τούς 300 αθλούμενους - - θα πρέπει να πληρώνουν τουλάχιστον 20€/ μήνα. Βεβαίως καμία πρόβλεψη για ειδικές κατηγορίες Καισαριανιωτών όπως τα ΑμεΑ, οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές, οι τριτεκνοι/πολυτεκνοι, οι ζώνες εφήβων και μικρών παιδιών και την κατά προτεραιότητα ένταξή τους. Στην εισήγηση μάλιστα του κου Γρύλη, οικονομικού συμβούλου και αντιπροέδρου στην ΚΕΔΗΚ λέγεται ότι: "Τα προγράμματα αεροβικής είναι 2Η το πρωί και 4Η το απόγευμα (καθημερινά) και όχι το Σ/Κ." ... κι όμως σκόπιμα υπολείπονται 2Η κάθε μέρα από το κατεκτημένο πρόγραμμα του ΚΑΙΣΑΡΙΟ και λείπει το Σαββάτο όπου ειδικά προγράμματα «γονιός και παιδί» έτρεξαν επί θητείας μας). Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τα ΠΑΓΟ, άρα το κατεκτημένο προβάδισμα μέσω μοριοδότησης που είχαν οι γυμναστές των ΠΑΓΟ που εργάζονται εκεί 15 χρόνια ΧΑΝΕΤΑΙ!! Κάποιοι πάνε και αυτοί για συνταξιοδότηση… Καταργούνται και οι θεσμοί όπως η άθληση σε ΚΑΠΗ και ΑΜΕΑ; Η κουβέντα θα έπρεπε να ξεκινάει ανάποδα. Πόσα θα βάλει από τον προϋπολογισμό του ο Δήμος για να στήσει το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο; Ποιά θα είναι η τιμολογιακή του πολιτική και ποιόν κόσμο που στερείται της εκγύμνασης θέλει να φροντίσει;

 

-Για τις εργασιακές σχέσεις: και πάλι εδώ φαίνονται δημιουργικές ασάφειες για τις πραγματικές εργασιακές σχέσεις. Ετοιμάζετε ΚΟΙΝΣΕΠ, δηλ. και πάλι ομηρία και απληρωσιά, ρουσφέτια και ταπείνωση. Η εμπειρία της "ΚΟΙΝΣΕΠ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ", προφανώς δεν κόστισε τίποτα σε όσους που την έφτιαξαν, μόνο στους εργαζόμενους Βάζετε και 2 μόνιμους γυμναστές, Αλήθεια πώς;;; προφανώς ρίχνουμε "όμορφες φράσεις" για λαϊκή κατανάλωση. Πώς θα τους προσλάβετε; Στην περιγραφή του περιεχομένου της εργασίας των γυμναστών, μάλιστα, αναφέρεται ότι θα είναι με ωρομίσθια,…, θα καλύπτουν και την ανάγκη για γραμματειακή υποστήριξη- Είσπραξη συνδρομής, καταγραφή στοιχείων μελών, κλπ. "

 

-Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σημειώσουμε το συνολικότερο πρόβλημα που έχουν τα Δημοτικά Γυμναστήρια που καλούνται να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά - που λειτουργούν ως γαλέρες! (Τώρα θα επιφορτιστούμε και ΔΕΚΟ και ενοίκιο). Είναι μια αυταπάτη ότι το δημοτικό γυμναστήριο μπορεί και με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και με κοινωνικό χαρακτήρα, χωρίς γενναία σταθερή χρηματοδότηση να ανταγωνίζεται τα μεγάλα ιδιωτικά με τα 49€ /έτος.

Θα καταψηφίσουμε όχι μόνο για τον τρόπο που δεν συζητάτε επί της ουσίας το θέμα ΚΑΙΣΑΡΙΟ, αλλά κυρίως γιατί η πρότασή σας έρχεται από τα παλιά και οδηγεί σε ελαστικότερες εργασιακές σχέσεις, σε υποβάθμιση του κοινωνικού χαρακτήρα του αθλητισμού (ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΥΝΤΟΜΑ) και αφήνεται ξεκρέμαστη την ιστορική ομάδα της Νήαρ Ηστ.

 


1aaa-ana1ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να έρθει κάποια στιγμή συντεταγμένα όλο το ζήτημα του αθλητισμού στην πόλη, αλλά και ειδικά για την δημιουργία ενός γυμναστηρίου στον Δήμο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τουλάχιστον του πιο αδύναμου δημότη και της οικογένειάς του. Θυμίζουμε τις προσπάθειες της Λαϊκής Συσπείρωσης για ένταξή του μέσα στο γήπεδο του ΝΗΑΡ ΗΣΤ, με χρηματοδότηση του ΥΠΟ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ή ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, που είναι και ιδιοκτησία του, για να αναπτυχθεί η τόσο εγκαταλελειμμένη και επικίνδυνη υπάρχουσα υποδομή, με οργανωμένο αθλιατρικό χώρο για πιθανά περιστατικά (σύνδεση με το Κ.ΥΓ.ΠΑΙΔΙΥ και στελέχωσή του). Στελεχωμένο με το μόνιμο προσωπικό από το Υπουργείο με παράλληλη χρηματοδότηση του ΝΠΔΔ, αξιοποίηση των ΠΑΓΟ και στοιχειοθέτηση όρων για την μονιμοποίηση τους. Ενταγμένο σε μια συνολικότερη λογική για φυσική αγωγή και άσκηση του πληθυσμού σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος της πόλης (π.χ. προγράμματα ΚΑΠΗ -ΠΑΓΟ-υπαίθριες δράσεις), την αξιοποίηση των δημοτικών αθλητικών υποδομών για σχολικό και εργασιακό αθλητισμό, αλλά και τα προγράμματα που πήραμε για τα υπαίθρια γυμναστήρια προκειμένου να υπάρχει αθλητισμός για όλους (σύγχρονος - δωρεάν) και μια επένδυση όχι σε περιστασιακή εκγύμναση, αλλά σε μια άλλη στάση ζωής. Βεβαίως αυτό θα αποκαθιστούσε και τον πραγματικό ρόλο του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Τέλος, για την ΝΗ, μπορεί να επιλέξει ότι θέλει, ευτυχώς αυτό το δικαίωμα της το έχει δώσει η σύμβαση του 1999, επί Κατημερτζή. Σίγουρα θα έχει μεγάλο Γολγοθά μπροστά της, όταν οι φίλοι θα γίνουν εχθροί και θα πρέπει να υπηρετούν ψήφους και συμμαχίες που δεν τους αναλογούν. Ας κρατήσει ο αγνός κόσμος της ομάδας αυτής -όπως και κάθε άλλης– το βασικό συμπέρασμα για τον αθλητισμό: Η ιστορία του επαγγελματικού σωματειακού αθλητισμού και στην Ελλάδα απέδειξε ότι η ίδρυση των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών Α.Ε. μεγάλωσε το χάσμα μεγάλων και μικρών ομάδων, έγιναν εστία σήψης. Απλήρωτοι αθλητές, οπαδισμός, πολιτική διαπλοκή κ.ά.. Σ’ αυτό πατάει ο νόμος Αυγενάκη που έρχεται τάχα να πατάξει την παθογένεια και τελικά περιορίζει ακόμα περισσότερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Ας μπουν οι γονείς, οι απλοί δημότες, οι αθλητές και όσοι θέλουν να προσφέρουν στον αθλητισμό το μεράκι τους -κι όχι επενδύσεις- για έναν ερασιτεχνικό υγιή αθλητισμό. Για να επιχορηγούνται με αθλητικά κριτήρια τα αθλητικά σωματεία και να επιτελούν το έργο τους. Για να αποκτήσουν οι Δήμοι μόνιμο προσωπικό σε γυμναστές και να δομηθεί και αυτό το κομμάτι του αθλητισμού που σήμερα ακριβοπληρώνεται στις ακαδημίες των ιδιωτικών και ερασιτεχνικών ομάδων.

 

 

1aaa-d-imb

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Τον κεντρικό αναπτυξιακό ρόλο που η Κυβέρνηση έχει προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιο..

Readmore

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φυλής στον νέο Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχ..

Readmore

ΙΛΙΟΝ: Η κοινωνία κατά των εξαρτήσεων

ΙΛΙΟΝ: Η κοινωνία κατά των εξαρτήσεων

Δεκάδες φορείς σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και το ρόλο της πρό..

Readmore

Γρηγόρης και Σταμάτης… στη συμβολή των οδών Φορμίωνος &  Τμώλου

Γρηγόρης και Σταμάτης… στη συμβολή των οδών Φορμίωνος & Τμώλου

Τοποθετήθηκε, ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες, φωτεινός σηματοδότης στη συμβολ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.