Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης

 

1aaa-diadik-10

 

Τη βούλησή τους να γίνει η δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας στην Καισαριανή, αντικείμενο αγωνιστικής έκφρασης για κάθε πολίτη, διατράνωσαν με Διαδικτυακή συνέντευξή τους χτες οι εκπρόσωποι 10 φορέων της πόλης, που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία συντονισμού. Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι είναι απαραίτητο να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας επαρκώς εξοπλισμένο και στελεχωμένο με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με τη στήριξη της διεκδίκησης από όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης, καθώς και από τη Δημοτική Αρχή, ενώ δόθηκε το επόμενο «ραντεβού» για τη δημόσια συζήτηση, στις 5 Μαρτίου.

«Η πανδημία εδώ και ένα χρόνο απέδειξε το πόσο σημαντική και κύρια είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Ο μύθος για την ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ως σωτήρας για πάσα νόσο, κατέρρευσε ακόμα και στα μάτια του πιο δύσπιστου. Η κυβέρνηση αποθεώνοντας την ατομική ευθύνη, χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, μετρώντας τα πάντα με κριτήριο το Κόστος - Όφελος και συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει ισοπεδώσει της ζωές μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, την υγεία, την μόρφωση των παιδιών μας.
Η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα είναι τραγική, ιδιαίτερα στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. Μπορεί να υπάρξει απαραίτητος σχεδιασμός και να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις, αντίθετα όμως βλέπουμε μείωση 600 εκατ. στον κρατικό προϋπολογισμό για τις δαπάνες υγείας!
Αποδεικνύεται παράλληλα όμως και ότι η μόνη ελπίδα για το λαό, για την υπεράσπιση της ζωής του και της υγείας του, είναι να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του, μέσα από το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Αυτός ο αγώνας επέφερε τις όποιες κατακτήσεις, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.
Τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά έκλεισαν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ανάμεσα στα οποία και το ΙΚΑ Καισαριανής με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη υγειονομική ανασφάλεια των κατοίκων της πόλης.
Το ζήτημα της προάσπισης της Δημόσιας υγείας είναι κοινό για όλους και μέσα από ένα συντονισμό φορέων επιδιώκουμε να γίνει αντικείμενο συλλογικής συζήτησης και αγωνιστικής έκφρασης για κάθε πολίτη της Καισαριανής.»

 

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν:


Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής | Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής | Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Καισαριανής | Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» | Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής | Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής Αττικής | Π.Ε.Α.Ε.Α. ΔΣΕ Καισαριανής | Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής | Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων - Παράρτημα Καισαριανής | Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής.

 

 

1aaa-d-imb

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ     «Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα..

Readmore

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Η πορεία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών, οι οποίες χρηματοδοτούνται ..

Readmore

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Τον κεντρικό αναπτυξιακό ρόλο που η Κυβέρνηση έχει προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιο..

Readmore

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φυλής στον νέο Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.