«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

1aaa-eanti

 

Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη

 

Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπληξε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, παρά την προαναγγελία της αρκετές μέρες νωρίτερα, από τους μετεωρολόγους, αιφνιδίασε πολίτες, δήμους, επιχειρήσεις ενέργειας, την Πολιτική Προστασία και μέσω αυτής και την κυβέρνηση.


Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνουν διακοπές ρεύματος και κυκλοφορίας, σε μέρες που παρατηρούνται ακραία καιρικά φαινόμενα.
Και δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι σε έναν δήμο ή μια κυβέρνηση όταν υπάρχουν διακοπές ρεύματος ή κυκλοφορίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας.
Αυτοί που επλήγησαν και ήταν αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας, ανάλογα με τον χρόνο των διακοπών, βίωσαν από έντονα προβλήματα έως θέματα επιβίωσης,
Από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας Δήμοι, Περιφέρειες και ΔΕΔΔΗΕ έριχναν ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών, στον άλλο.
Να πω ευθαρσώς όμως, ότι ούτε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες είμαστε άμοιροι ευθυνών. Οφείλουμε να λαμβάνουμε μέτρα ακόμη και για ασυνήθιστα ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που ζήσαμε. Οφείλουμε να έχουμε εναλλακτικές λύσεις για τις περιπτώσεις που τα σπίτια μας ενδέχεται να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό, νερό ή πρόσβαση σε τρόφιμα και φάρμακα…
Πρέπει πλέον όλοι να προσαρμοζόμαστε, καθώς μπαίνουμε σε μια περίοδο που τα ακραία φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής, θα είναι όλο και πιο συχνά ακόμα και σε περιοχές όπως η Αττική που τέτοια φαινόμενα είναι αραιά και οι υποδομές εξοπλισμοί κλπ δεν είναι αντίστοιχοι άλλων περιοχών, που τα αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο.
Αυτά είναι τα γενικά τα ειδικότερα για το δήμο μας.
Κατά την ταπεινή μου άποψη γενικά, δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά και ιδιαίτερα προβλήματα σαν σύνολο.
Θα αναδείξω όμως τις υπερβολές στην προβολή, στις περισσότερες περιπτώσεις του αυτονοήτου, όπου παρουσιάζεται σαν ηρωική πράξη και εκθειάζεται επίσης με υπερβολές ειδικά από αυτούς που έχουν έμμισθες αρμοδιότητες. Η μεθοδολογία αυτή έχει αρχίσει να με ξεπερνά και φαίνεται μερικές φορές να φτάνει στα όρια της γελοιότητας για τους σκεπτόμενους συμπολίτες μας.
Θα τα αναδείξω για μια ακόμα φορά και ελπίζω ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα για να προβληματιστούν. Προτρέχω να διευκρινίσω ότι το να κάνεις τη δουλειά που έχεις αναλάβει, με μισθό ή χωρίς, σημαίνει ότι πρέπει να ανταποκριθείς σε ό,τι έχεις ευθύνη. Ειδικά όταν αυτό επηρεάζει την ζωή των άλλων. Η δοκιμασία δεν είναι στις ήρεμες ανοιξιάτικες ημέρες, αλλά σε αυτές που τα γεγονότα απαιτούν κάτι περισσότερο σε πρόβλεψη και αντιμετώπιση, όπως το θέμα που αναφέρομαι.

 

1aaa-kiki

 

Κάποια παραδείγματα

 

Αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο με τίτλο, παιδείας, πολιτικής προστασίας και οικολογίας.


14 Φεβρουαρίου στις 9:00 π.μ. 
Σε περίπτωση πυκνής χιονόπτωσης ή και παγετού, μπορείτε να προμηθευτείτε αλάτι από τα συνεργεία του Δήμου Καισαριανής καλώντας στο 210 7293391-2.
Στο Β ΚΑΠΗ Πανιωνίου 13, λειτουργεί θερμενόμενος χώρος από τις 9.00 έως και τις 20.30 - 2107216100. Το ορθογραφικό βγάζει μάτι αλλά έτσι γράφτηκε από τον πρώην καθηγητή.


14 Φεβρουαρίου στις 9:46 μ.μ. 


Συνεργεία του Δήμου Καισαριανής θα πραγματοποιήσουν ρίψη Αλατιού και θα υπάρχει αλάτι σε τσουβάλια στα συνεργεία του Δήμου προς χρήση των Δημοτών!

 

Ερώτηση: Με ποιο τρόπο πώς θα πάει ο πολίτης στα συνεργεία του δήμου να το πάρει; όταν τόσο στα στενά αλλά και στη λεωφόρο η κυκλοφορία ήταν σχεδόν αδύνατη, ειδικά με αυτοκίνητο. Πρόβλεψη όπως από ό,τι έμαθα το έκαναν αρκετοί δήμοι είναι, τις προηγούμενες ημέρες να αφήσεις τα σακιά με το αλάτι στις γωνίες για να είναι προσιτά με τα πόδια. Ή ακόμα και να το παραδώσεις στην πόρτα του, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω. Το οξύμωρο είναι ότι δημοσιεύεις βίντεο που φαίνεται το πρόβλημα στην κυκλοφορία και να μην κάνεις καμιά προσπάθεια απομάκρυνσης του χιονιού σαν δημοτική αρχή. Έγινε όμως από ιδιώτη, που με δική του πρωτοβουλία καθάρισε την λεωφόρο.

 

15 Φεβρουαρίου στις 10:58 μ.μ. 
Βίντεο από Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
https://www.facebook.com/654358050/posts/10158380597308051/?d=n

 

 

3η ημέρα κακοκαιρίας και αρκετά δύσκολες συνθήκες. Νέα ανάρτηση.

 

Απάντηση άλλου αντιδημάρχου στο fb. Νίκος …………………. Με μεγάλη εκτίμηση θα σας πω ότι κρατήσαμε τη πόλη με ηλεκτρικό γιατί επιχειρήσαμε άμεσα μέρα νύχτα δύο εικοσιτετράωρα σε κλαδιά που θα προκαλούσαν διακοπή ρεύματος ( όταν η Ν. Σμύρνη ήταν 28 ώρες στο σκοτάδι ... ) , ρίξαμε 16 τόνους αλάτι όταν βρεθήκαμε με 3 τόνους αποθεματικό , νομίζω ότι χρειαζόμαστε εμείς καλή δύναμη και σεις υπομονή , όλα θα διορθωθούν , να σημειωθεί ότι οι μισοί υπάλληλοι λείπουν με άδειες ειδικού σκοπού λόγω covid , αυτοί που δουλεύουν είναι πραγματικοί ήρωες , αλλά το κυριότερο δεν απογοητεύονται με τα αρνητικά σχόλια , τους αξίζουν συγχαρητήρια , τους είμαστε ευγνώμονες !!! Σας ευχαριστώ
Από την ίδια ανάρτηση. Γωγώ ……………………………….. Γωγώ μου , τα δέντρα που είναι κοντά στα καλώδια απαγορεύεται να επέμβουν τα συνεργεία του Δήμου γιατί είναι επικίνδυνα , παίρνεις 11500 τη ΔΕΔΗΕ, έχουμε στείλει αίτημα, αλλά καλό είναι να πάρετε και σεις.

 

Ερώτηση: Τελικά κοπήκαν τα κλαδιά κοντά στα καλώδια και αν ναι αναρμοδίως ή στο αίτημα του πολίτη πετάξαμε την μπάλα στην εξέδρα όπως και αλλού;


Συμπέρασμα υπερβολές και κορεσμός. Η επικοινωνιακή διαχείριση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια νέα πραγματικότητα. Από μόνη της δεν αρκεί για να καλύψει αδυναμίες, ευθύνες ή κακούς χειρισμούς. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει βασιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε σημείο κορεσμού, για να διαμορφώνει την κοινή γνώμη. Πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν αρκούν. Στα θέματα των ΟΤΑ η αμεσότητα του πολίτη με το πρόβλημα η το έργο, διαμορφώνει τον απολογισμό της κάθε Δημοτικής αρχής. Εκεί θα κριθεί, στον απολογισμό, στην προσπάθεια, αλλά όπως έχω γράψει, και στο ήθος που διαχειρίζεται και ασκεί την διοίκηση. Και όπως έγγραψα η Μήδεια έφυγε και δεν μας άφησε αξεπέραστα προβλήματα, αλλά τελικά ήταν γιατί κάναμε πρόληψη, έγκαιρη αντιμετώπιση η απλά σταθήκαμε τυχεροί.

 

Και για να υπάρχει το μέτρο σύγκρισης, θα χρησιμοποιήσω τα όσα έγιναν δίπλα μας στο δήμο Βύρωνα, με όμοιες συνθήκες. Όποιος δεν την διάβασε, μπορεί να διαβάσει ολόκληρη τη δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα στο ΖΩ 2.
https://zo2.gr/dhmoi/4349-dimmarxos-virona-sto-plevro-twn-dimotwn-kai-sti-mideia.html

 

Δήμαρχος Βύρωνα: Στο πλευρό των δημοτών και στη «Μήδεια» Σάββατο, 20/2/2021


Τις προηγούμενες ημέρες, η χώρα δοκιμάστηκε από ένα βαρύ κύμα κακοκαιρίας, το οποίο δημιούργησε σε όλες τις περιφέρειες ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Δήμος Βύρωνα προετοιμάστηκε έγκαιρα, ανταποκρίθηκε άμεσα και επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις σε ολόκληρη την έκτασή του, τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης:
«Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να εστιάσει στην παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών στους πολίτες, μακριά από επικοινωνιακού τύπου κινήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες με φόντο ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Ο σχεδιασμός του Δήμου εστίασε στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, στις εισόδους και εξόδους του Δήμου Βύρωνα, στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και στην εξασφάλιση της πρόσβασης σε κρίσιμες υποδομές της πόλης, όπως το Κέντρο Υγείας Βύρωνα.
Πιο συγκεκριμένα, τα ειδικά οχήματα του Δήμου προχώρησαν σε ρίψεις αλατιού ήδη πριν την έναρξη της χιονόπτωσης στην Αττική. Συνολικά 20 τόνοι αλατιού έπεσαν στους δρόμους του Βύρωνα και του Καρέα, ενώ 5 τόνοι αλατιού μοιράστηκαν σε δημότες σε ειδικές σακούλες. Η παραλαβή έγινε τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα, όσο και με παράδοση κατ’ οίκον όπου ζητήθηκε.
Κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας, οι κεντρικοί άξονες της παρέμειναν ανοιχτοί …………..καθώς επιχειρούσαν σε αυτούς, με βάση τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, οι εθελοντές πολιτικής προστασίας με το μηχάνημα αποχιονισμού, οι ρίψεις αλατιού γίνονταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας……………... Προτεραιότητα δόθηκε στο να μείνουν ανοικτοί δρόμοι από τους οποίους διέρχονται τα δρομολόγια των ΜΜΜ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγκαιρο κλάδεμα των υψηλόκορμων δέντρων της πόλης ήδη από το φθινόπωρο ελαχιστοποίησε τις ζημιές και τον κίνδυνο τόσο για τους δημότες όσο και για τις περιουσίες τους, παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν τότε από όψιμους υπερασπιστές του περιβάλλοντος.
Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου παρείχε πολύτιμη βοήθεια σε συνδημότες μας, πραγματοποιώντας, πέρα από τις προγραμματισμένες επισκέψεις στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διακομιδές σε νοσοκομεία για σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και για εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, μεταφορά αστέγων για φιλοξενία και σίτιση, σε υποδομές του Δήμου Βύρωνα κατά το τριήμερο 16-18 Φεβρουαρίου.

 

Έχω υπογραμμίσει τα σημεία που αξίζουν την προσοχή μας, για να βγάλετε εσείς τα συμπεράσματά σας.

Πιστεύω ότι όσοι με διαβάζουν, καταλαβαίνουν εύκολα γιατί γράφω την άποψή μου επί του θέματος. Όχι άλλο κάρβουνο, που λέει στην ταινία «Ορατότης Μηδέν» ο Νίκος Κούρκουλος. Όσοι με διαβάζουν αλλά διαφωνούν γιατί κρίνονται, τους προτείνω να αξιοποιήσουν την εμπειρία, να διδαχθούν από τα λάθη και τις παραλείψεις τους και δεν είναι κακό βρε αδελφέ, να αντιγράψουν αυτά που έγιναν δίπλα μας. Έστω για την επόμενη φορά. Πού πας ρε Καραμήτσο, πάλι για κοινωνικά δίκτυα και την προβολή εννοώ.

 

Η έκφραση «Όχι άλλο κάρβουνο» σημαίνει ότι κάποιος έχει απηυδήσει με μια κατάσταση ή τη συμπεριφορά ενός άλλου προσώπου.

 


Καισαριανιώτης με άποψη

 

 

1aaa-d-imb

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ     «Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα..

Readmore

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Η πορεία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών, οι οποίες χρηματοδοτούνται ..

Readmore

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Κεντρικός και αναπτυξιακός ο ρόλος των ΟΤΑ

Τον κεντρικό αναπτυξιακό ρόλο που η Κυβέρνηση έχει προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιο..

Readmore

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Χρ. Παππούς: «Σκουπίδια τέλος στη Φυλή»

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Φυλής στον νέο Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.