ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας

1aaa-aikaΑίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει όσον αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην πόλη και την μετατροπή του, σχεδόν αποκλειστικά, σε Κέντρο Εμβολιασμού, ζητούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου.
Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι «το Κέντρο Υγείας της πόλης μας, που ήταν ήδη υποστελεχωμένο με βασικές ειδικότητες γιατρών να λείπουν, έγινε εμβολιαστικό κέντρο 12ωρης εξυπηρέτησης, χωρίς βέβαια πρόβλεψη για ενίσχυση του προσωπικού.

 

 

Μόνο για τον εμβολιασμό χρειάζονται 18 γιατροί σε καθημερινή βάση. Ήδη δίνονται εντολές στα Κέντρα Υγείας τους επόμενους μήνες να ασχολούνται αποκλειστικά με τον εμβολιασμό και με τίποτα άλλο. Ποιος θα βλέπει τους ασθενείς για όλα τα άλλα χίλια μύρια προβλήματα της υγείας τους;
Το Κέντρο Υγείας δηλαδή στην πόλη, με απόφαση της κυβέρνησης, μετατρέπεται σε μιας νόσου και οι εναπομείναντες γιατροί του καλούνται πλέον, καθώς φαίνεται, να καλύψουν τις ανάγκες του εμβολιασμού, μια και η κυβέρνηση δεν σχεδίασε ποτέ την στελέχωση των αντίστοιχων κέντρων που στήνει το τελευταίο διάστημα και διαφημίζει στα τηλεοπτικά δελτία!

 

Ακολουθεί η επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους:

 


1aaa-embolia-ika«Ένα από τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν διαχρονικά το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι η αποδυνάμωση του. Ειδικά σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, όπως καταγγέλλουν η ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία των υγειονομικών, ΚΥ και ΤΟΜΥ, αντί να ενισχύονται με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μετατρέπονται σε μονάδες μιας νόσου. Οι μακροχρόνια ασθενείς δοκιμάζονται. Το υγειονομικό προσωπικό τσακίζεται. Τα Κέντρα Υγείας αποδεκατίζονται. Οι σχολικές μονάδες ανοίγουν μερικώς για να κλείσουν πιθανά ξανά σε λίγο, αφού κανένα από τα μέτρα που κραυγάζουν καιρό τώρα μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς δεν πάρθηκε υπόψη από την κυβέρνηση για την ασφαλή επανεκκίνηση τους.
Από τις 20 Ιανουαρίου το Κέντρο Υγείας του δήμου μας, μετατράπηκε και σε εμβολιαστικό κέντρο σύμφωνα με το οποίο αρχικά θα εμβολιάζει καθημερινά περί τα 196 άτομα χρησιμοποιώντας 4 γιατρούς ανά βάρδια και 1 επιβλέπων δηλαδή 8 γιατρούς σύνολο στις δύο βάρδιες και 2 επιβλέποντες. Η κατάσταση αυτή θα αλλάξει στην συνέχεια με 8 γιατρούς ανά βάρδια και έναν επιβλέπον δηλαδή 16 γιατροί και 2 επιβλέποντες ημερησίως. Έτσι θα υπάρξει πρόβλημα για όλο το επόμενο διάστημα, μιας και από περίπου τους 45 γιατρούς του ΚΥ σχεδόν το 1/3 θα απασχολείτε αποκλειστικά και μόνο για τον εμβολιασμό. Η κυβέρνηση δηλαδή και το αρμόδιο υπουργείο αντί να ενισχύει τα Κέντρα Υγείας με το αναγκαίο επιπρόσθετο υγειονομικό προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί και στο ζήτημα του Εμβολιασμού επέλεξε να αναστείλει όλα σχεδόν τα ιατρεία που έτσι και αλλιώς ελλιπώς λειτουργούσαν και αφήνει την πόλη γυμνή από υγειονομικές δομές.
Όπως είναι κατανοητό ο εμβολιασμός, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει για μακρύ χρονικό διάστημα και δεν μπορεί οι συνδημότες μας να μένουν, όλο αυτόν τον καιρό, χωρίς την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας στην πόλη μας, να αναζητούν διακαώς ένα ραντεβού, να σπρώχνονται και με αυτή την μεθόδευση στα ιδιωτικά ιατρεία, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.
Το γεγονός το καταγγέλλουν ήδη οι υγειονομικοί του Κέντρου και έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες διαμαρτυρίες των φορέων της πόλης, μόλις αποκαλύφθηκε ως γεγονός.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής αυτών των αρνητικών εξελίξεων. Απεναντίας πρέπει να μπει μπροστά, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει όχι απλά όπως το ξέραμε και που όλοι γνωρίζαμε ότι υπολειπόταν κατά πολύ των αναγκών της πόλης και των κατοίκων της, αλλά πλήρως στελεχωμένο, με όλα τα ιατρεία, σε 24 βάση, ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στην πρόληψη και κατ’ επέκταση και στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού σήμερα με βάση την Πανδημία.
• Να υπάρξει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώνει τις δομές αυτές.
• Να υπάρξουν κινητές μονάδες εμβολιασμού και τεστ για ευπαθείς ομάδες, εργασιακούς και άλλους μαζικούς χώρους.
• Να μην πάει πίσω ούτε ένα ραντεβού εξέτασης ασθενών με άλλες ασθένειες.
• Εμβολιασμός με προτεραιότητα όλου του προσωπικού των δομών υγείας, δεδομένης της φύσης της εργασίας τους, των εργαζόμενων σε εκπαιδευτικές, κοινωνικές και προνοιακές δομές με ειδικότητες που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.

 

Είναι επικίνδυνη πρόκληση σε καιρό Πανδημίας, που η αγωνία όλων μας απογειώνεται, η κυβέρνηση να μετατρέπει όλο το σύστημα υγείας, σε σύστημα μιας νόσου και να αποδεκατίζει ότι έχει μείνει από αυτό που λέγετε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, γιατί αρνείται να το στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό.
Η προστασία της υγείας του λαού μας δεν μπορεί να επιτρέψουμε να λογίζεται ως κόστος.
Με βάση το παραπάνω γεγονός ζητάμε την Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην μείνουν παρατηρητές αυτών των εξελίξεων και με έκτακτη συνεδρίαση να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση.»

 


Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου


ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

  «Κάνει πίσω» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη ρύθμιση για μείωση του α..

Readmore

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.