ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Χωρίς θέρμανση ο Βιοκλιματικός παιδικός σταθμός-Αναμένονται σόμπες…

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων

 

1aaa-bioklima-stath

 

Χωρίς θέρμανση λειτουργεί από την περασμένη Τετάρτη ο Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός Καισαριανής, ενώ μόλις σήμερα η Διοίκηση του ΝΠ «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ» εδέησε να ενημερώσει τους γονείς για τη βλάβη που έχει υποστεί το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης, η αποκατάσταση του οποίου θα πάρει μέρες. Παράλληλα, τους…καθησύχασε τους ότι προσεχώς θα σταλούν σόμπες και αερόθερμα!
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων Βρεφών και Νηπίων καλεί τους αρμόδιους να ενημερώσουν υπεύθυνα τους γονείς, τι συνθήκες θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά τη Δευτέρα, οπότε αναμένονται ξανά χαμηλές θερμοκρασίες, να μη διανοηθούν να βάλουν σόμπες ή αερόθερμα διακινδυνεύοντας κάποιο ατύχημα και να αποκαταστήσουν άμεσα τη λειτουργία της θέρμανσης του κτιρίου.

«Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς,
Για άλλη μια φορά η διοίκηση του ΝΠΔΔ «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ» επιλέγει να μην ενημερώνει επισήμως τους γονείς όπως οφείλει για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας.
Το Σάββατο 16/01 ενημερωθήκαμε από το σωματείο εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, ότι από την Τετάρτη 12/01 το μεσημέρι δε λειτουργεί η θέρμανση στον Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό.
Επικοινωνήσαμε με τη Διοίκηση του ΝΠΔΔ για να ενημερωθούμε, να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το θέμα και να μάθουμε τις προθέσεις που υπάρχουν για την επίλυση του προβλήματος, ιδιαίτερα τώρα που τις επόμενες μέρες θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι υπάρχει βλάβη, και για τη θέρμανση του κτιρίου θα σταλούν ΣΟΜΠΕΣ και ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ !! αδιαφορώντας για τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν τα παιδιά μας, τοποθετώντας μέσα σε αίθουσες όπου τα παιδιά παίζουν, χορεύουν ακόμα και κοιμούνται, εστίες θέρμανσης που μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Δεν μπαίνουμε καν στη λογική αν επαρκούν 3-4 σόμπες για τη θέρμανση του κτιρίου, πόσο μάλλον για μία ποιοτική θέρμανση ώστε παιδιά και παιδαγωγοί να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να λάβει χώρα το παιδαγωγικό έργο. Από τη διοίκηση η μόνη απάντηση που λάβαμε για την αποκατάσταση της βλάβης ήταν ότι «θα πάρει μέρες». Το πόσες μέρες θα είναι αυτές και τι ακριβώς θα γίνει στο μεταξύ, μάλλον θα πρέπει να το αναζητήσουμε μόνοι μας ή να το μάθουμε ξανά από κάποιον τρίτο.
Από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει η δημοτική αρχή να λύσει το πρόβλημα που προέκυψε, συμπεραίνουμε τελικά, όχι μόνο αυτό που αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ότι σχολεία και παιδικοί σταθμοί άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν, αλλά και με ακόμα χειρότερους όρους! Κυβέρνηση και δήμος δεν έχουν λάβει απολύτως κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους την περίοδο της πανδημίας. Επέλεξαν όλο το προηγούμενο διάστημα να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά βάζοντας στη ζυγαριά από τη μία την ανάγκη των παιδιών για αγωγή και μάθηση και από την άλλη το κόστος των παρεμβάσεων για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών.
Ένα έχουμε να πούμε προς τους υπευθύνους, όλοι κρίνεστε για το αν αντιμετωπίζετε την ασφαλή αγωγή των παιδιών μας ως κοινωνικό αγαθό ή ως κόστος.

 

Καλούμε τη Διοίκηση του ΝΠΔΔ «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ»:


Να ενημερώσει άμεσα τους γονείς των παιδιών του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού σε ποιες συνθήκες θα πάνε τα παιδιά από Δευτέρα στον σταθμό
Να αποκαταστήσει άμεσα τη λειτουργία της θέρμανσης του κτιρίου του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού
Να μην τοποθετήσει σόμπες ή αερόθερμα ή οποιαδήποτε άλλη εστία θέρμανσης μπορεί να προκαλέσει ατύχημα
Να ελεγχθούν όλοι οι παιδικοί σταθμοί (έστω και τώρα, μέσα Ιανουαρίου!) με ευθύνη του Δήμου από την τεχνική υπηρεσία
Ως Διοικούσα Επιτροπή θα παρακολουθήσουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα και θα ενημερώσουμε εκ νέου τους γονείς.»

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

  «Κάνει πίσω» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη ρύθμιση για μείωση του α..

Readmore

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.