Ακατάλληλο αντισηπτικό στα σχολεία της Καισαριανής

Κωφεύει ο Δήμος στις καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών

 

 

1aaa-antisipti-keΤην τοποθέτηση ακατάλληλου αντισηπτικού στα σχολεία της Καισαριανής από τον Δήμο, καταγγέλλουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη».


Το αντισηπτικό αυτό περιέχει ως βασικό συστατικό την ισοπροπανόλη (αντί αλκοόλης) σε περιεκτικότητα 15-30%, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ για αντισηπτικά με χρήση κατά της διασποράς του covid.

Οι Γονείς έχουν απευθυνθεί στη Δημοτική Αρχή και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο από τις 14 Δεκεμβρίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν λάβει κάποια απάντηση, ενώ το θέμα μάλλον επείγει, καθώς από χτες άνοιξαν τα σχολεία και το αντισηπτικό βρίσκεται προς κοινή χρήση στα σχολεία της Καισαριανής.

 


Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

 


«Πριν από το σημερινό άνοιγμα των σχολείων παραδόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή μπιτόνια με αντισηπτικό 4LT στα σχολεία. Λόγω της σύστασής τους (Ισοπροπανόλη 15-30%, Γλυκερίνη <5%) που δεν συναντάται στις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ, δημιουργήθηκε προβληματισμός αρχικά από μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού τον οποίο και έθεσε στις 14/12 στην τηλεδιάσκεψη της πρωτοβάθμιας, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας να είναι καθησυχαστικός. Στη συνέχεια καταγράφηκε και από άλλους γονείς και εκπαιδευτικούς και ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο, επιβεβαίωση για την καταλληλότητα του προϊόντος ενάντια στη διασπορά του Covid-19.
Επειδή κάποια απάντηση δεν είχαμε από την Δημοτική Αρχή, παρ’ ότι τα σχολεία λειτούργησαν άρα και το προϊόν χρησιμοποιήθηκε, η Ένωση προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία με την παραγωγό εταιρεία και εν συνεχεία απέστειλε και email, ζητώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις, απ’ όπου και αναμένουμε απάντηση.

Η Ένωση ζητά επίσημη απάντηση από κάθε αρμόδιο!

Ελπίζουμε να μην είναι και αυτό αποτέλεσμα του …. ΚΟΣΤΟΥΣ – ΟΦΕΛΟΥΣ»

 

 

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη»

 

«Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των συναδέλφων στα σχολεία της Καισαριανής αλλά και η αγανάκτηση όλων μας, μετά τη διαπίστωση ότι στάλθηκε από τον Δήμο ακατάλληλο αντισηπτικό μέσα στην πανδημία! Και μάλιστα διαπιστώνεται εκ των υστέρων ότι το ίδιο «αντισηπτικό» στελνόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας! Συγκεκριμένα, ενώ ο ΕΟΔΥ προβλέπει ότι επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό με περιεκτικότητα σε αλκοολούχα τουλάχιστον 70%, ο Δήμος έστελνε με περιεκτικότητα 15-30%!
Δηλαδή οι συνάδελφοι και οι μαθητές νόμιζαν ότι απολύμαιναν τα χέρια τους, άρα μπορούσαν να ακουμπήσουν στο πρόσωπό τους ή και να φάνε, ενώ στην ουσία μπορούσαν χωρίς να το θέλουν να μεταφέρουν τον covid!
Αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο αντισηπτικό. Είναι άγνοια, απροσεξία ή εγκληματική αδιαφορία, για να κάνουν «οικονομία» στη λογική «κόστος-όφελος»; Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, είναι πραγματικά πρωτοφανές και επικίνδυνο για τη υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών! Οι συνάδελφοι και οι μαθητές μας να προσπαθούν να μείνουν υγιείς σε πολύ δύσκολες συνθήκες και να στέλνει η Δημοτική Αρχή ακατάλληλα αντισηπτικά, την ώρα που τα αντισηπτικά είναι από τα ελάχιστα «εργαλεία» που παρέχονται στα σχολεία για να μείνουμε υγιείς!
Απαιτούμε να μας απαντήσει άμεσα η Δημοτική Αρχή γιατί στάλθηκαν αυτά τα αντισηπτικά και σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να εξασφαλιστούν τώρα κατάλληλα αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία!»

 

1aaa-diktio-allile

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Υποχρεωτικό από σήμερα το self test και για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

Υποχρεωτικό από σήμερα το self test και για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

Η Κυβέρνηση, με γνώμονα τη σταδιακή αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των υπη..

Readmore

Κυριάκος Σταμέλος-Το κέρδος από την τέχνη…

Κυριάκος Σταμέλος-Το κέρδος από την τέχνη…

Αρκετοί Ζωγραφιώτες πιθανώς ενθυμούνται, ακόμη, έναν πλανόδιο μουσικό, που το σύν..

Readmore

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν»

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ     «Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα..

Readmore

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Τι χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Καισαριανή

Η πορεία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και υποδομών, οι οποίες χρηματοδοτούνται ..

Readmore

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι 60% η αύξηση κυκλοφορίας Ι.Χ.

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία πλησίασε το 60% σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.